היפוך חיצוני (בעצם עדכונים)

גם למבי

New member
היפוך חיצוני (בעצם עדכונים)

הי כולן! ביון ראשון הלכתי לקבל הפניה לבדיקות דם ושתן בקופת חולים. בקשתי גם הפנייה לאולטרא סאונד כדי לדעת מה המצג העדכני בעודי ממשיכה בטיפול אצל שרון ניב ומתכוננת למוקסה וכו'. הרופאה הגדילה ראש ואמרה שתבדוק אותי בעצמה. בבדיקת האולטרא סאונד אמרה: * העובר במצב עכוז * יש לי מעוט מיים ולכן עלי לפנות מייד למיון נשים *כנראה שיילדו אותי היום (ראשון שעבר) ואם לא אהיה במעקב רציף * אין אף אחד שיסכים להיפוך בגלל שאני אחרי קיסרי ובגלל מעוט המיים אני מזכירה שאני היום בשבוע 34+1 ואתן מתארות לעצמכן איך יצאתי משם. התקשרתי לרופא (הפרטי) שלי שאמר לי לא להתייחס בכלל אליה ולהגיע אליו בערב כמתוכנן. הגעתי והוא בדק ואמר שאין מעוט מיים והעובר אינו עכוזי - הוא עדיין במצב אלכסוני כפי שהיה לפני 3 שבועות (למי שזוכרת את הציור שלי). היום נסעתי לדר' קנטי במאיר. קנטי, שהיה מאוד מאוד נחמד, אמר שאין בעיה של מיים והוא יסכים לנסות היפוך בעוד שבועיים. למעשה, הוא אמר שמאוד מפתה אותו להפות את העובר כי במצבו עכשיו, זה נראה מאוד קל - רק תנועה קטנה ויש מספיק מיים וכו'. הוא לא יכול להפוך את התינוק עכשיו כי זה מנוגד לפרוטוקול של בה"ח (למרות שהוא חושב שזה אטפשרי ושהוא היה מצליח). זהו - מה תן אומרות על קופת חולים שכמעט יילדה אותי בתחילת השבוע ועשתה לי רע על הלב ועל הגוף? ועוד - אשמח לשמוע ממי שעברה היפוך אצל קנטי (או בכלל) - עיצות וסתם עידוד יתקבלו בשמחה. רוני של יובל ומאיה, נדמה לי שאת עברת היפוכים - נכון? תחזיקו לי בבקשה אצבעות שהתינוק יתהפך לבד, או לפחות לא ישנה למצג מסובך יותר ושיהיו לי מספיק מיים.. תודה!!!

swann

New member
מים מים בששון ../images/Emo45.gif

מחזיקה אצבעות, והלואי והוא יתהפך בעצמו עד אז

mise

New member
*יש לך מספיק מים*

שלא תחשבי עכשיו גם על המים בגלל איזו רופאת קופ"ח קפריזית. גם הרופא שלך וגם ד"ר קנטי אמרו שיש לך מספיק מים, אז מה הבעיה? מתפללת שהעובר יתהפך בעצמו.

גם למבי

New member
אין לי מעוט מיים אבל

הרופא שלי אמר שאני קרובה לגבולי. אז אני כל הזמן שותה - פיפי - שותה - פיפי לא יודעת אם זה יעזור אבל מנסה. קראתי איפשהו שאלינה שמש ממליצה לשתות 2 ליטר מיים לפני היפוך. וmise - תודה!

חוזרת א

New member
הי אני לא מפה בד"כ

אבל קראתי לא מזמן שכדאי לשכב על הגב כאשר מספר כריות תומכות את הרגליים (הרגליים גבוהות יותר מהראש והאגן באלכסון) ובתנועות מסאג' לנסות לסובב את התינוק בעדינות לצד הרצוי. לוקח לזה בערך שבועיים להשפיע אולי כדאי לך לנסות..

../images/Emo24.gif קודם כל החיבוק, אח"כ השאר

מכעיס הקטע עם הרופאה של קופ"ח, לכי תדעי כמה נשים היו אכן הולכות ונותנות לילד אותן בשבוע 34 רק בגלל חוסר ידע או חוסר אסרטיביות או אמונה במערכת
. היפוכים - כן, עברתי שניים אך לא אצל קנטי. אני לא יודעת אם התהליך הוא אותו התהליך. אם את רוצה אני יכולה לתאר לך איך זה היה אצלי. קחי בחשבון שאצלי הם לא היו אחרי ניתוח קיסרי, וגם לא בארץ. ולא עשיתי מוקסה (שאת זה את יכולה להמשיך לעשות בכל מקרה בשבועיים הקרובים). בקיצור - תגידי אם את רוצה ואתאר לך.

גם למבי

New member
ברור שאני רוצה!!!!

במסר או אם זה מעניין גם את האחרות - כאן - מאוד מאוד רוצה לשמוע איך זה בדיוק. המון המון תודה ובמיוחד על החיבוק..
בחזרה!

tonti

New member
קנטי מדהים.

לא הצליח אצלי אבל לשתיים שלידי בקלות
. ויש לך עוד טון זמן! הוא יתהפך לבד. הלוואי.

tonti

New member
קודם כל נזכרתי נורא מאוחר

נדמה לי שהייתי כבר ב-38. מיד כשהוא נגע בי הוא אמר שלא ילך ואני התעקשתי שינסה. פשוט לא היה מקום. היתה לי בטן פיצית והפשפש היה תקוע חזק בצלעות.

vashti72

New member
מחזיקה אצבעות שיתהפך לבד../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אשכר ש

New member
מחזיקה אצבעות!

ואכן יש עד זמן. בוז גדול לקופת חולים! "מגיע לנו" עברה היפוך אצל קנטי, אולי תנסי לחפש את ההודעה שלה על כך (אולי אחפש לך גם). ההיפוך היה מוצלח והיא הייתה מאוד מרוצה. אי מקווה מאוד שעד שזה יהיה רלוונטי הוא יתהפך מעצמו!!

גם למבי

New member
וואי תודה! עכשיו נזכרתי

שקראתי בזמנו את ההודעה והתפעלתי. מרגיע לקרוא ומעורר תקוות. ואצלי הוא אמר שיהיה יותר קל מעכוז (אם הוא לא יתהפך עד אז לעכוז). שוב תודה על הטירחה ועל החזקת האצבעות. איזה כייף שיש פורום לשתף, להתפרק ולהתעודד!!

Sorry it took so long...

My mom arrived a few days ago and we are b-u-s-y!! (I will open a new message with updates on my visit with my mom to the midwife, got lots to say!) About the version (hipuch): I had a pretty simple one with yuval. I was 36 weeks exactly, she was average size. I got admitted to the hospital and since the maternity ward was full, I got a bed on the recovery room (where they send all the C-section moms after the surgery). I was monitored for about 30 minutes to make sure I am not contracting, and that the baby's heart rate is normal. They checked by US to see her position again and make sure it is still head up. Then my doc gave me an injection in my arm to relax my uterus and they statred turning her. He pushed from one side of my belly, and his assistant (one of the resident) gave him a "contra" from the other side. It took a couple of minutes and it was pretty painful. After the successful version, I stayed for another hour for monitoring, then went home. She was born exactly 4 weeks later. My version with Maya was very tough and unusual, and I doubt that you would ever have to go through that. She was very stubborn and after a few attempts my doc suggested doing the version under spinal anesthesia, that way my lower body will be completely limp and no muscles will react against the pain and pushing. I agreed and we went into an operating room - I was prepared for anything.​

Sorry again, I had to press "send"

because a mom just walked into my office... So I continue with Maya's version: They got me prepped and into the OR we went. Maya proved to be very stubborn, but during the whole ordeal she maintained good heart rate and on the ultrasound she looked fine and not under any distress. My doctor felt that a little push from underneath will do the trick, and I said yes, and so he asked one of the nurses to gently insert her hand and give some resistance fron the bottom side of my uterus. I was lying there, two doctors pushing from the outside and a nurses hand stuck in my vagina trying to turn one tiny but very resistent baby. The doc was correct - this really did the trick and she turned. I had to stay a few hours in the hospital for observation and monitoring, and for the spinal to wear off. I went home and Maya was born 2 weeks later, no complications resulting from either one of the versions. I hope your baby turns on it's own, and you don't need any further help with this. I am hoping for the same thing for myself, since I am at a higher risk for a breech baby this time too...​

גם למבי

New member
רוני המון המון תודה על הספור

המעודד (למרות ההיפוך השני). אני חושבת שזה עדיף על קיסרי. אם הקטנצ'יק שלי לא יתהפך לבד אז מקווה שילך ההיפוך. רוני - בהצלחה ושהעובר השלישי יפתיע אותך במצג ראש מההתחלה ויחסוך לך את החששות. אגב, למה שניהם היו עכוז? אמרו לך? לי אמרו שאין שום סיבה שהם יהיו הפוכים. מבנה רחם תקין ושליה לא מפריע. זה משגע אותי כי זה אומר שזה כנראה באמת אני תוקעת אותם ככה בבפנים שלי.

למעלה