היפוך חיצוני של עובר

פקמנית

New member
היפוך חיצוני של עובר

שלום לכולם, אתמול נדרשתי להחליט, אני בסוף שבוע 36, ואין שינוי - כל הזמן עכוז, הרופא אמר תחליטי או קיסרי או היפוך. הדילמה.: מפחדת לסכן את העובר, מצד שני, נורא רציתי לידה רגילה ובנוסף, קיסרי זה עדיין ניתוח... אשמח לשמוע דעות/חוויות/ מידע - כל מה שאפשר תודה מראש...

דעתי האישית

אני הייתי מוכנה לנסות כל שיטה של היפוך טבעי (מוקסות, תנוחות, המהום, שירה ועוד ועוד), אבל אישית, לא הייתי עושה היפוך חיצוני, שהוא בעיני די אגרסיבי. אני חושבת שאם העובר יבין את הרמז בשיטות הטעיות מה טוב ואם לא, כנראה יש לו סיבה להיות עכוז (כמו חבל כרוך, למשל). אישית, אני חושבת שעם כל חיבתי ללידה טבעית (אגב, במספר בתי יולדות עדיין יודעים לייד עכוז, גם זו אופציה שניתן לשקול בידיים הנכונות) במקרה של עובר עקשן ועכוזי, הייתי הולכת לניתוח. כמובן, שיש גם דעות אחרות. זו דעתי האישית.

פקמנית

New member
הכל כבר ניסיתי

גם אני הייתי בדעה שלך, ועודני שם, רק שאני טיפה מהססת: הריון ראשון, ניתוח קיסרי
ניסיתי כבר מוקסה, תנוחות שש, כדור, פנס ומה לא. אני מרגישה שהרופאים לא ממש מספרים לי מה הסיבוכים/סיכוניםשל ההיפוך החיצוני, וזה מפריע לי מאוד. אם מישהו יכול להוסיף ולשתף מה הסיכונים אשמח לדעת.

הסיכונים אינם גדולים באופן אבסולוטי

ולרוב מבצעים את הפרוצדורה בחדר ניתוח או בסמוך לא, כך שאם צץ סיבוך מיד מנתחים. בכל אופן, יש נשים שזה כואאב להן מאוד, עד שטפי דם בבטן (אבל זה בפני עצמו אינו סיבוך). אם יש חבל כרוך על איבר זה עלול להכניס את העובר למצוקה ואני חושבת שבמקרים נדירים יכולה להגרם גם הפרדות שליה. בכל אופן, אם הייתי עושה היפוך זה רק אחרי אולטרהסאונד יסודי שינסה להעריך אם יש סיבה מבנית או תנוחתית או טבורית לעכוז (כמו, מבנה רחם שלא מאפשר לעובר להתהפך, רגליים שממקומות בצורה שלא מאפשרת היפוך או חבל כרוך, שניתן, גם אם קשה, לראות באולטרהסאונד. העניין שלא כל רופא יסכים לזה, מכיוון שיש רופאים שיודעים עד כמה חבל כרוך מלחיץ נשים, למרות שפועל, זה קורה בכ-15% מן הלידות ולרוב לא מהווה בעיה. מכיוון שזה הריונך הראשון (כלומר, זה לא שאת יודעת שבעבר 2-3 עוברים שלך "תפסו ראש") אז בהחלט יתכ שיש גם סיבה מבנית. אם האולטרהסאונד לא מראה בעיה, ניתן אולי לנסות היפוך, אבל לו אני הייתי הולכת על זה, זה היה רק אם היו מבטיחים לי אח"כ מוניטור ממושך. אבל שוב, זו אני עם הלחצים הספציפייים שלי ועם יותר מידי סיפורים ששמעתי (לרוב, דווקא, ההיפוך כן מצליח ונעשה ללא סיבוך). כל זה, בהנחה שיש מספיק מי שפיר ועובר שאינו גדול במיוחד.

Yafoulli

New member
אני עשיתי וממליצה על היפוך חיצוני

בשבוע 37 + 3 אצלי תנאים היו טובים: היה מספיק מי שפיר , ובמקרא והיה צורך בניתוח דחוף היה ליידי כל הצוות , וחדר ניתוח פנוי בחדר ליד. אצלי ההיפוך הצליח בקלות תוך כמה דקות . גם אצלי זה ילדה ראשונה ולא רציתי ניתוח, וכאן בארצות הברית מצג עכוז = ניתוח 100% . לצערי הרב הבת נולדה בניתוח עקב סיבה אחרת ,למרות שהיא הייתה עם ראש למעטה, מאוד מעכזב, אני מחכה שישלחו אליי העתק של דוח הניתוח המלא , כי יש לי עדיין שאלות לגבי סיבת הניתוח !!! לא הסבירו לי במפורט מה מצאו .

shomeret2

New member
רחם דו קרני

יכול להוות סיבה למצג עכוז? בהריון ראשון ילדתי בשבוע 33+3 בלידה רגילה מצג ראש. בהריון שני הייתי בשמירה עקב פתיחה מוקדמת. השמירה הצליחה וילדתי בשבוע 38+ אבל בניתוח עקב מצג עכוז. פחדתי לבצע היפוך. קבעתי תור ודחיתי ובסוף הצירים הקדימו את התור השני. הגעתי לבית הרפואה עם פתיחה 5 הכינו אותי לאפידורל ופתאום החלו צירים חזקים וכבר הייתי בפתיחה מלאה לא הספיקו את האפידורל וניתחו אותי בהרדמה מלאה. ב"ה נולדה בת יפהפיה. בניתוח נתגלה שיש לי רחם דו קרני וגם מחיצה שהוצאה בקיסרי. שמחתי שביצעתי ניתוח ונתגלתה סיבת הפתיחה המוקדמת. אבל עכשיו אני בהריון לאחר שתי הפלות ושוב עם פתיחה מוקדמת ובמצג עכוז (היה ראש בשבוע 26 ובשבוע 32 עכוז) ואני כבר מתחילה להתחרט שלא עשיתי היפוך הלידה קודמת או למה לא ניסו לי'ילד אותי רגיל אם כבר הי'יתי בפתיחה מלאה ואוטוטו יולדת לבד. עכשיו יש סיכוי'ים קלושים שיסכימו לבצע היפוך לאחר קיסרי ובכלל אם יש לי רחם דו קרני אולי היפוך לא יעבוד? מי יכול לענות לתהיותי? אשמח לקבל תשובה כדי לפתור אותי מהמחשבות מה היה אילו... תודה על הפורום.

למעלה