היפוך עובר ממצג עכוז

חל75

New member
היפוך עובר ממצג עכוז

שלום לחברי/ות הפורום הנהדר הזה. אני בהריון בשבוע 37 והעובר עדיין במצג עכוז. בהריון הראשון שלי ניסיתי דיקור ומוקסה ולא עזר וילדתי לידת עכוז. הפעם דיברתי עם מרפא ברפואה סינית כבר בשבוע 34 והוא אמר לי לחכות כי העובר עוד יכול להתהפך. היום אני ממש בלחץ מכיוון שכבר קבעו לי תור לניתוח קיסרי. האם בשלב הזה כדאי לנסות מוקסה ? ואם כן אשמח אם תזכירו לי איפה הנקודה בדיוק והאם שמים בשתי הרגליים ולכמה זמן כל פעם ואעשה לעצמי (אני למדתי עיסוי ומוקסה ונרות הופי וכו...) וכן האם אתם מכירים עוד שיטות שיכולות לעזור בשלב כזה . אשמח לקבל כל ייעוץ. שמעתי שגם בהומאופטיה אפשר לתת צמחים שיעזרו .. בקיצור, כל עצה תתקבל בברכה וכל דבר עדיף על ניתוח . סוף שבוע נפלא

RanLoel

New member
היפוך עובר

שלום לך ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת היא להפגש עם מטפל מנוסה שיוכל לעזור לך! אם את בכל זאת בוחרת בטיפול הביתי, נקודת הדיקור הרלוונטית נמצאת בקצה החיצוני של הבוהן הקטנה של הרגל. הדליקי את מקל המוקסה, קרבי אותו באיטיות לנקודה וסובבי עם כיוון השעון עד לתחושה של חום מקומי. הרחיקי למספר שניות וקרבי שוב. חזרי על הפעולה למשך 5 דקות בכל רגל, פעמיים ביום למשך שבוע. המלצות נוספות: בצעי "הליכה על הישבן" - שבי על הרצפה ברגליים ישרות והתקדמי בכל פעם בעזרת רגל אחת. השמיעי מוזיקה וקרבי אותה לחלק התחתון של הבטן, המוסיקה עשויה לעורר את העובר להגיב ולהימשך אל האיזור. האירי עם פנס לכיוון הבטן התחתונה, העובר ימשך לאור וינוע לכיוונו. הצמידי קרח לאזור הבטן העליונה, העובר ינסה להתרחק מהקור ועשוי לשנות את המנח שלו. הרבה הצלחה ולידה קלה רן

ינוקא1

New member
לגבי הנושא עצמו ייעצתי בפורום אחר

לגבי האמירה ש"כל דבר עדיף על ניתוח" , אני חושב שזה לא מדויק - הניתוח הזה הציל את חייהן של מליוני נשים , יש בארץ די והותר נשים שעברו אותו ולא קרה להן כלום , ולמרות שלא חוויתי לידה או ניתוח קיסרי וכנראה לא אחווה , לדעתי זה גם פחות כואב. . . אז בבקשה - קחי את הדברים בפרופורציות. הניתוח הזה הוא לא סוף העולם , גם אם צריך לעשות אותו זו פרוצדורה שעושים אותה המון המון , הרופאים מאוד מיומנים בה, והסיבוכים בה הם נמוכים. אם בזמן לאחר הניתוח תשקמי את עצמך - לעשות פעילות באופן עדין והדרגתי , ואת אדם בריא בסך הכל , אין סיבה שתהיה בעיה. בהצלחה.

היפוך עובר

היי, בעוד אני מבינה את הרצון ללדת רגיל ולהימנע מלידה קיסרית (שנכון שזה ניתוח, אבל כאשר זה אלקטיבי הסיכונים נמוכים יותר, וכדאי לזכור- מדובר על לידה לכל דבר- יש ילד בסוף, ומאחר וכבר ילדת בקיסרי, את יודעת את זה בדיוק כמוני, שגם אני ילדתי קיסרי את ילדי הראשון), אני רוצה להסב את תשומת לבך, שלפעמים הטבע עושה את הדבר הנכון ולא תמיד זה הולך בתוכנית אחת עם המציאות שהיינו רוצים שתהיה לנו. לפעמים יש סיבה שנראית לעין- כמו שהיה אצלי, הילד שלי נולד עם בקע בסרעפת והמנתח שלו אמר לנו שהקיסרי רק עזר לו לשרוד (התהפך בחודש 9, עד אז היה עם ראש למטה). ויש פעמים שהסיבה אינה נראית לעין, אבל אולי בדיעבד אפשר לגלות את הסיבה. לפעמים לא. אז את יכולה ללכת למטפל ולעשות את המוקסה על BL67, אבל זה ממש לא ערובה שזה יעזור. ממש כמו שהיפוך חיצוני, שאגב יותר ויותר גינקולוגים לא ממליצים עליו כבר, אינו הבטחה לכך שאחרי הפרוצדורה הכואבת והלא נעימה הזו העובר לא יתהפך חזרה. אז קחי את זה בחשבון כאשר את הולכת לטיפול אצל מטפל שכבר עשה כמה טיפולי היפוך. כמו שחמותי אומרת- הכל לטובה.
הייתי ממליצה במקביל להיערך לקיסרי נוסף, לקרוא טיפים, לקנות מוצרים שיעזרו להחלמה נעימה יותר ואולי גם מהירה יותר (בכל זאת, יש עוד חבר בבית). הרבה בריאות ולידה קלה, יעל

חל75

New member
עכוז

אין לכם מושג כמה עזרתם לי . אני פשוט כבר שבועיים מסתובבת עם התלבטויות אין ספור לגבי הסיפור הזה ובמתח רב(דבר שלא מוסיף בכלל ...) והעצות שנתתם לי ממש עודדו אותי. הייתי בטוחה שתגידו לי ללכת להיפוך ולנסות כל מיני דברים ואני ממש שמחה שכתבתם לי שהניתוח לא סוף העולם ואפשר לעבור אותו .. ובהקשר הזה , אשמח לכל עצה , טיפים , משחות שאוכל להיעזר לאחר הניתוח הקיסרי . במקביל גם אנסה את המוקסה והדיקור - לא יועיל לא יזיק !!1 תודה רבה וסוף שבוע נפלא

שלום לך

אני רוצה לציין דבר נוסף....העובר במנח עכוז לא סתם....ד"ר קרלוס רוזנברג מדבר רבות על היפוטונומיה.... < ראש העובר נמצא קרוב ללב האמא כי הוא חש בפחד בו האם נמצאת... נקודה למחשבה.... דיקור ומוקסה לא מספיקים אני ממליצה על הכנה רגשית שתכין אותך...ותנסה לעזור מבחינת ההיפוך...וישנם תוצאות נפלאות:) השאלה הנשאלת כאן...האם את מוכנה ללידה וגינאלית??? או שאת רואה כבר את הקיסרי שלך בראש??? אני שולחת לך מסר על תנוחות יוגה להיפוך אשר יעזרו ויועילו עד מאוד... בהצלחה בהמשך המסע:)

גילי י

New member
כדאי להוסיף

למידע את האפשרות ללדת עכוז בלידה וגינלית. שווה לבדוק את האפשרות לעומקה. יש היום יותר ויותר רופאים שמוכנים ליילד עכוז וצוברים נסיון בכך. יש מקום להערכה נקודתית של אשה ספציפית. שיהיה בידיים מלאות

למעלה