היפוך של 180 מעלות

blackcat2

New member
היפוך של 180 מעלות../images/Emo40.gif

שלום עידית רציתי להתייעץ איתך. אני רווקה באמצע שנות ה- 30 לחיי. מחפשת זוגיות טובה ובריאה. פגשתי גבר גרוש (מזה 5 שנים) בן גילי לפני כשבוע במסיבה. הכימיה היתה נהדרת ונפגשנו מספר פעמים ובימים שלא נפגשנו דאגנו לשוחח בטלפון. האוירה היתה מאד טובה, הרומנטיקה ניכרה בשטח. הוא הרעיף עלי תשומת לב, היה ג'נטלמן בצורה יוצאת דופן, כינה אותי במילות חיבה, התנשקנו והתחבקנו (למרות שלא הגענו עדין למיטה) ולפתע פתאם, ללא כל סיבה ברורה, יממה לאחר פגישתנו האחרונה , בה ההתנהגות שתיארתי נכחה, הוא אמר שהוא חושש שהוא לא יוכל לקיים איתי קשר נוכח האירועים שטורדים את מנוחתו (אין לי מושג על מה הוא מדבר). אני מודה שאני מוטרדת מהענין וגם מעט פגועה. בד"כ במהלך יחסים זוגיים את מרגישה שהקשר מקרטע כך שסיומו , עבורך, הוא לא ברק ביום בהיר. זה לא המקרה כאן. מ"זוג יונים", ואני ממש ממש לא מגזימה, הוא "התהפך" ואני לא מבינה מה עומד מאחורי ההתנהגות הזו. במהלך המסיבה בה נפגשנו הוא אמר שהוא למד לומר את שעל ליבו. הוא טען כי בעבר הוא לא היה אומר דבר ומצפה מבת הזוג להבין. לתחושתי הוא לא באמת למד. בנוסף הבחור העיד על עצמו שהוא שותה לא מעט (ראיתי זאת במו עיני) וגם לבד, בביתו. ודבר נוסף : הבחור לא כועס. הוא לא מתעצבן או לפחות לא מפגין זאת כלפי חוץ. למה היפוך כזה קורה? אשמח להארותיך. אגב נזכרתי במשפט החכם והמתסכל IF IT'S TOO GOOD TO BE TRUE -IT PROBABLY ISN'T תודה

היי blackcat2

" למה היפוך כזה קורה" אין לי מושג. אין לי שום יכולת לדעת מה הסיבה לכך. מכירה את עקרון 90/10? 10% מחייך מורכבים מהקורה לך. 90% מחייך מורכבים מדרך תגובתך. את זאת שאחראית לתגובתך, על "ההיפוך" שלו אין לך שליטה לחלוטין. הנקודה היותר משמעותית היא: טמונה במשפט הסיום שלך: IF IT'S TOO GOOD TO BE TRUE -IT PROBABLY ISN'T האם את מוכנה להתמודד עם שינוי הגישה שלך לחיים ולזוגיות ולהפנים שמחשבה יוצרת מציאות? עידית

blackcat2

New member
עידית היקרה

תודה על תשובתך. אני מכירה את התיאוריה שלך (אבל לא בהגדרת ה- 10/90). לקחתי כ- 10 טיפולי ביו פידבק לפני מעל לחצי שנה במהלכן שיתפה אותי הפסיכולוגית בתיאורייה שנקראת אמ"ת-אירועים, מחשבה, תגובה- כאשר הטיעון הוא כי אין לי יכולת להשפיע על ה-2 הראשונים אלא על האחרון בלבד, כפי שאת טענת. אין לי ספק שיש אמת בתיאוריה הזו אולם איך מסגלים תגובה טובה ומתאימה יותר? אני לא יכולה שלא להאשים את עצמי, לבחון עצמי בציציות, ואני מתקשה לראות את "האור"- אני מקווה מייחלת ועושה מאמצים למצוא בן זוג אך גם כשהוא נמצא אני מרגישה שיש נטייה לגברים שנכנסו לחיי לוותר בקלות יתירה. אינני מוצאת את מושאי האהבה שלי בקלות , אני מודה, אולם כשאני כבר נכונה לקשר אני הולכת עד הסוף עם הקשר ולא נוטה לסיימו כי בלב פנימה אני מאמינה שניתן לעבוד על הקשיים אם יש בסיס טוב (זה אגב משהו שמלווה אותי עוד מנערותי) מכאן שנוכח גישתי אני "נזרקת" ברוב המוחלט של המקרים. מבחינה ריאלית אין לי כל ספק באיכויוייתי- אני מוכשרת, חכמה, חברה טובה ,והאמיני או לא, אפילו יפה, אבל עוד לא מצאתי בן זוג שנכון למאמץ אמיתי וכנה. איך יוצאים מהמקום הבעייתי הזה? האם לדעתך גם למזל יש תפקיד פה? יום נפלא

blackcat2

New member
אגב, עידית, המשפט...

IF IT'S TOO GOOD TO BE TRUE- IT PROBABLY ISN'T עלה בי רק אחרי שהקשר הסתיים. דווקא כשהקשר התקיים הייתה לי תחושה שדווקא כך קשר צריך לעבוד וכל הקשרים הזוגיים שחוויתי עד כה לא הצליחו כי הם לא היו טובים כ"כ (אני , כמובן, אוכלת את הכובע עכשיו).

איך מסגלים תגובה טובה ומתאימה יותר?

ע"י: עבודה על "הניקיון" הפנימי והחיצוני. עבודה על הערכיים האישים. עבודה על התמונה העתידית שלך בזוגיות. עבודה על מדרגות למטרה. עבודה שמבוססת על הוויה + עשייה. עבודה על עשייה + מחשבה. עבודה על שילוב: מחשבה + הלב + הקשבה. עבודה. יום נפלא לך ולכולם
עידית

main231

New member
הי

התרשמתי ממך ממה שסיפרת עליך. אשמח ליצירת קשר איתך

משנה שם משנה מזל ???

אולי הוא לא רוצה חתולה שחורה תנסי שם יותר אופטימי, זה ישנה את הגישה שלך לעולם ואת התגובה של העולם אליך

blackcat2

New member
יקירה, אני לא רואה כל פסול בחתולה שחורה

חתולה שחורה היא חתולה שחורה היא חתולה שחורה.
כל המאפיינים הפסולים שהתרבות המערבית הדביקה לה הם בראשם של אחרים, אבל ודאי לא שלי.

זה שאת לא רואה פסול בחתולה שחורה זו עובדה

השאלה מה הוא רואה בחתולה שחורה ואני בכלל מחוץ לתמונה ובכלל לא משנה מה אני חושב (אני לא אוהב חתולים בלי הבדל מין, גזע וצבע)

ממש לא חשוב

השאלה היא מה את משדרתכשאת נושאת ניק כזה את צריכה לשנות משהו בכדי שישתנה משהו לפיכך, לדעתי, את צריכה לשנות קודם לכל את השדר שלך הניק הוא רק האנטנה של השידור תחליפי את הניק ותשתנה הגישה שלך לסביבה והגישה של הסביבה אליך

המונשרי

New member
מציעה לך שלא להיפגע

התגובה הזו נשמעת כמו דמנציה (שיטיון) שמאפיינת גיל מסויים. כאילו שאת מסתובבת בעולם האמיתי ומציגה את עצמך בניק ניים הוירטואלי ...אנרגיות שמנרגיות (ברור לך שזה נונסנס גמור ?) חוץ מזה במה יותר טוב הניק ניים
טובה מ
? [נשארנו בעולם החיות]. לאלוהים הפתרונים. ולענייננו אנו - הבחור התהפך וזו עובדה. יכולות להיות לכך אלף סיבות. טוב שזה קרה בתחילת הקשר ולא בשלב מאוחר יותר. מה שהיה היה - אם כל הצער שבדבר , ממליצה לך למתוח קו ולהמשיך הלאה. כי הוא במעשיו הראה את כוונותיו ( פשוט לא רציני).

אני לא מדבר מכיוון של קמיעות ואמונות תפלות

אני מדבר על כיוון של גישה לחיים זה בסך הכל מאד פשוט מי שמתמרמר חי בעולם מריר מי ששונא חי בעולם של שנאה וגם ההיפך נכון מי שמחייך חי בעולם נחמד מי שאוהב חי בעולם אהוב/אוהב נעים אם זה האיפיון של שטיון של הגיל שלי, אני גאה בכך.

שזמ

New member
2 רעיונות

א- אולי הוא נבהל מזה שדברים מתקדמים מהר מדי? ב- אולי הוא צריך תחרות כדי לראות מה הוא עומד להפסיד? רוצה מישהו מהצד? אפשר להגיש מועמדות?

blackcat2

New member
היי שזמ

למרות שלא נפגשנו כל יום (אני מודה ששנינו טרחנו להוריד הילוך כדי לא להאיץ את הקשר ) אני הרגשתי שההתקשרות הרגשית חזקה. לא חוויתי תשומת לב כזו מגבר בעבר ויכול להיות שבמובן הזה הוא נבהל. יכול להיות שדווקא "הפוטנציאל הגדול" שהוא ראה בקשר ביננו גרם לו לשקול מחדש כי הוא עצמו אינו בטוח שהוא בשל למחוייבות משמעותית (אגב לא אמרתי מילה בנושא הזה אבל אני מעריכה שכל גבר שעיניים בראשו לא רואה אותי כבילוי ללילה בלבד). לגבי הצעתך השניה- אם יהיה לזה המשך אולי אשקול אותה.
יום קסום

אילוש69

New member
../images/Emo13.gif היי לך,

קראתי את הפניה שלך לעידית וגם את שרשרת ההתכתבות ביניכן לאחר מכן. עניין אותי במיוחד העצה שלה אליך לעבוד על הערכים הפנימיים שלך, בין שאר הדברים. אני פונה אליך, כי אני סטודנטית שנה א' ללימודי "טיפול בדמיון מודרך ו-NLP", מתגוררת בת"א, ומחפשת לעשות סטאז', ללא תשלום, עם אנשים החפצים בחווית טיפול שונה. מקריאת הפניה שלך, עלה בדעתי שאני בהחלט יכולה לעזור לך. אם את מעוניינת, מוזמנת ליצור עימי קשר למייל: [email protected] המשך יום קסום, אילונית

אני מצטערת שאני נדחפת

הגעתי מהראשי , אולי אני לא מבינה כלום באימון בזוגיות , אבל את מכירה אותו בס"כ שבוע !!!!!!! מאיפה את יודעת שזה לא הוא האמיתי , האיש שמסובב את הגב , אולי הוא סתם היה נחמד בהתחלה ואחר כך אין לו חשק , אדם לא יכול להסתיר את זהותו לאורך זמן רב. אל תחפשי מה לא בסדר אצלך במקרה הזה , אלא עברי הלאה , הוא לא שווה שתתעכבי בשבילו. לא יצאתם יחדיו שנים , בס"כ התראתם שבוע (לא מלא יש לציין) עברי הלאה , יעשה לך רק טוב . חג שמח שיהיה :)

למעלה