היפוך שממש לא הצליח

גם למבי

New member
היפוך שממש לא הצליח

חברה שלי בשבוע 37 עם עובר עכוזי. נורא עבדתי עליה לשכנע אותה לעשות היפוך אצל קנאטי. היא פחדה כששעה שזה כואב ומסוכן ואני טענתי שגם בלידה כואב וגם קיסרי כואב (אוהווו) ושקיסרי מסוכן עוד יותר. טוב, אחרי שיחת מוטיבציה אתמול היא הגיעה הבוקר לקנאטי. בניסיון ראשון לא הלך. הוא ניסה שוב ו... ירדו לה המים והתחילו צירים!!!! זהו - משם היא הועברה מיידית לקיסרי. ליולדת ולתינוק (2.5) שלום. אז עכשיו היא גם תקועה במאיר (יש לה בת גדולה בבית פה לידי (איזור רחובות). אני מרגישה חרא למרות שאני יודעת שאני לא אשמה ושאם לא הייתה הולכת להיפוך הקיסרי היה ודאי. ובכל זאת... למזלי דברתי איתה גם על האפשרות שההיפוך לא ילך ושיהיה קיסרי - לא ציירתי רק הצלחות. אני מה זה מבואסת.

אשכר ש

New member
אוי, בהחלט לא נעים ../images/Emo4.gif

למרות שברור שאת לא אשמה בכלל, אני מאוד מבינה את אי הנעימות... דיברת איתה?

אמממאאא

New member
אשמה בטח לא

רצית את טובתה. באופן אישי הסיפור הזה עושה לי רע. העובר שלי היה עכוז לפני שבועיים ועכשיו הוא רוחב,מנסה להגיע עם הראש למטה ולא ממש מצליח... קנטי שהוא הרופא שלי אמר שישמח להפוך אותו אבל עכשיו אני מתלבטת האם לא לדחות את ההיפוך ממש קרוב ללידה אמנם העובר אצלי גדול (אתמול בההערכת משקל 3100 שבוע 35) אבל עוד לא בא לי ללדת ובטח לא להתקע עם ניתוח.

גם למבי

New member
תראי

גם שלי היה רוחב וההיפוך הצליח תוך 4 שניות - אפילו לא כאב. הסיפור מפורסם פה ואני פשוט גמורה מעייפות מכדי לעשות חיפוש. חפשי את שמי ביחד עם היפוך וקנאטי. דר' קנאטי הסביר לי בזמנו שרוחב הוא מצג קל יותר להיפוך ואני הייתי סומכת על קנאטי למרות מה שקרה הבוקר. ה"מנובר" מרוחב הוא קצר הרבה יותר - הזזה קטנה וזהו. כמו שגם אמרתי לחברתי ולעצמי לפני 8 חודשים - יש פה הרבה עניין של השלמה. לפעמים אנחנו עושות הכל ועדיין הדברים לא קורים כמו שאנחנו רוצות. לכי להיפוך בידיעה שהכל יכול לקרות ואת פשוט עושה את הכי טוב שאת יכולה. קל לכתוב ולא קל לעשות - אני עדיין מזכירה לעצמי את זה בתפקוד האימהי שלי. בכל אופן המון המון בהצלחה!!!!!!! אני באמת חושבת שאת בידיים טובות.

גם למבי

New member
לא. היא בבית החולים אחרי קיסרי

יקח זמן עד שאתקשר. היא נורא רצתה לידה טבעית ולקחה ממני את כל הספרים. הכי פחדה שלא תצליח להניק בגלל הקיסרי (למרות שלי לא הייתה שום בעייה להניק 4 שנים רצופות אחרי). חשבתי לשלוח לה במתנה את דוריס (יועצת IBCLC) אבל אולי הכל הולך חלק וזה יהיה דבילי באסה.

אמממאאא

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo57.gif מהפך !?

אחרי שאתמול נורא קיטרתי לא פה אלא בבית לבעל,כמה קשה לסחוב עובר רוחבי ושלגבי הלידה אני אופטימית אבל ההריון יותר קשה לי כי כלה"קישקע" נתחפים לי נראה לי שעובר חמוד שמע אתי. בלילה היו כאבים והבוקר התעוררתי עם תחושה שהוא אורכי. הלוואי שאני צודקת. ברור שלא אכנע לניתוח סתם עדיףניסיון היפוך ,רק שלא נראה לי שארצה לעשות את זה לפני שבוע 38.

../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif אני לא מבינה משהו

אני מבינה מהשרשורים בנושא שהיפוך (טבעי) יכלו לקרות גם בשבוע מאוד מתקדם. אתמול הייתי אצל הרופא שלי והוא לאחר מישוש אמר שהראש למטה ושהסיכויים שזה ישתנה מאוד מאוד קלושים בשלב הזה - שבוע 34. לטענתו הגובה של הראש והמשקל שלו (כביכול האבר הכבד ביותר) ימנעו מהעובר להתהפך בשלב הזה. מעבר לזה שזה כמובן נחמד לשמוע, אני לא כל כך מבינה מאיפה הביטחון שלו? אני קוראת כאן כל הזמן על "סלטות" הלוך ושוב גם בשבוע 36 ואפילו 38

בלינקה

New member
זה עדיין מיעוט המקרים

רוב העוברים לא מתהפכים אחרי שבוע 34-35. ככל שהאשה עברה יותר הריונות, הרחם פחות אלסטי, ויותר קל לעובר להתהפך גם בשבועות מאוחרים, במיוחד שיחד עם התרפות הרחם באה גם הנטיה של עוברים להתבסס באגן רק בלידה עצמה בהריונות חוזרים (זה הולך ביחד).

lcילנה

New member
אולי תקטרי קצת גם לעובר שלי ../images/Emo4.gif?

גם שבוע 35, עדיין עכוז נכון לשלשום. כשאני מקטרת לבנזוג הוא סתם מתעצבן. אני כבר מתחילה להיות אובססיבית לעניין. זה הדבר האחרון שאני חושבת עליו לפני השינה והראשון כשאני קמה בבוקר. ואצלי הוא כולה 2 קילו, ממש פיצי, ויש מספיק מים והיתה לידה בעבר כך שזה לא הריון ראשון. אוף.

צימעס

New member
איך את חיה עם חשיבה חיובית?

כשאת חושבת על זה לפני השינה, במקום לקטר ולהתבאס, תודי (לאלוהים, לעולם, לעובר) על כך שהוא יוולד במצג ראש.

lcילנה

New member
להיות אופטימית? ../images/Emo12.gif

הקונספט זר לי . אני מנסה, באמת שכן.

הצעה:

החל משבוע 36,לא לפני, יעזרו תנוחות כאלו לעובר להתהפך: הליכה (זחילה) על הברכיים והידיים - כמו פעוט... מעמידת שש - להרים את הטוסיק למעלה, לקרב ברכיים לחזה ולקרב כתפיים לרצפה. קימור וקיעור (ככה כותבים את זה?) - כמו חתול.... בהצלחה. ולדמיין אותו מתהפך, ןלדבר אליו, להראות לו את הכיוון של תעלת הלידה....

כיוון ש......

לפני כן קל יותר לעובר להסתובב חזרה. ז"א יש לו יותר מקום . אחרי שבוע 36 כשעובר מתהפך , בדרך כלל הוא יישאר כבר עם הראש למטה. אנרגטית - ושלי - החל משבוע 36-37 ולפעמים אפילו יותר, עוד לפני שפיזית מתחיל תהליך הבשלה של צוואר הרחם לקראת הלידה, יש שינוי אנרגטי במקום (בצוואר הרחם), שהעובר מודע לו . השינוי בתדר האנרגטי של צוואר הרחם מסמן לעובר את הדרך, ובסופו של דבר מביא לשינוי פיזי - הורמונלי . ככה אני "רואה" את הדברים. חשוב לבדוק את הקשר בין מצג עכוז לבין מצב רגשי / נפשי של היולדת , לפעמים יש קשר ללידה שלה עצמה, לפעמים יש פחד ללדת שמשפיע.

קרן

הסתכלתי באתר שלך... האיור מקסים .... תודה על הלינק חסר לי רק איכן מתקימות הסדנאות והטיפולים שלך? באיזה איזור בארץ?

אם פי 3

New member
אבל בדרך כלל

עובר שהתמקם במצג ראש, ישאר ככה, אם אין לו סיבה להתהפך - במיוחד בשבועות מתקדמים יחסית - 30 ומעלה... או יחזור למצג ראש יותר בקלות. יש גם חשיבות לתנוחות שבהן נמצאים, וזה דבר שאני חושבת שכדאי להתרגל אליו מתחילת ההריון - גם בשלבים שבהחלט סביר למצוא עובר עכוזי: השענות כמה שיותר קדימה, ולא אחורה כמקובל בעולם המערבי (תנוחות בטטה למיניהן). כמו כן - לשיר. זה תמיד טוב, וטוענים שזה גם עוזר לעובר להתמקם במצג ראש בגלל שהאגן הוא תיבת תהודה.

רוב העוברים יישארו עם הראש למטה אבל

לא כולם מצב רגשי ונפשי של יולדת בהחלט משפיעים על מנח / מצג מן הסתם גם פרמטרים נוספים שקשורים לעובר עצמו. גם צורת הרחם יכולה להשפיע - למשל רחם שאינו "אגסי" אלא "תפוחי", ז"א לא צר למטה אלא רחב, במקרה כזה לעובר יכול להיות נוח יותר עם הטוסיק למטה. נדמה לי שזה פחות קורה בלידות ראשונות, אבל קיים. בקיצור, מסכימה עם הטענה עובר שהתמקם במצג ראש, ישאר ככה, אם אין לו סיבה להתהפך - במיוחד בשבועות מתקדמים יחסית - 30 ומעלה... או יחזור למצג ראש יותר בקלות. אבל אם עובר היה במצג עכוז במשך כל ההריון - הייתי מחכה לשבוע 36, לא הייתי מחכה אם העובר מתהפך לו מידי יום . כל מקרה לגופו כמו בכל דבר בחיים.... לשיר זה נהדר גם לדעתי, אפשר ממש לגרום לעובר לזוז בעקבות הצליל, ממש כמו בלידה להשתמש בקול כדי להוריד אותו למטה, לכוון אותו .

צימעס

New member
../images/Emo32.gif קרן,

שימי קישור לאתר שלך בחתימה שלך, כך לא תצטרכי להוסיף באופן ידני עם כל הודעה.

lcילנה

New member
האמיני לי, יש לי פחד עז

לא מלידה טבעית, מקיסרי. לידה טבעית כבר עברתי ואני מתה לחוות את זה שוב. אני בהיסטריה מוחלטת מהמחשבה על קיסרי. התחלתי לשכב עם אגן מורם, ואני עושה את זה פעמיים ביום לפחות חצי שעה כל פעם . זה גורם לתנועות היסטריות של העובר, בזה אין ספק אבל לא נראה לי שזה הפך אותו. לי זה גורם כאבי תופת באגן שהיו לי גם קודם אבל זה מעצים אותם. ואם כבר, מה דעתכן על רפואה סינית? גיגלתי קצת וראיתי שיש להם תאוריה שלמה על מצג עכוז, אנרגיות של הכיליה וכאבי גב תחתון, אז אני שוקלת מאוד בחום.

למעלה