היפנוזה ככלי לשיכוך כאבים...?....!

היפנוזה ככלי לשיכוך כאבים...?....!

שלום לכן, זהו ביקורי הראשון בפורום זה ורציתי לדעת האם מישהי התנסתה בלימוד היפנוזה ככלי להרפיה במהלך הלידה והאם זה אכן "עבד" ברגע האמת? ובכלל,כל מידע בנושא שתשתפו יהיה מבורך.. המון תודה

תודה רבה לך !!!

באמת היה מרתק לקרוא,ואפילו עשה לי עוד יותר חשק להגיע לשלב הזה... יש לי פגישה ביום שני הקרוב בתל השומר במרפאת היפנוזה-אם תרצו אשמח לשתף בחוויות.. שבת שלום ומבורך

tonti

New member
בטח שתפי

זה נראה מעניין. מנסה להבין ממה שקראתי אם זה מקרב אותי בלידה לתינוק שלי או מרחיק. מהקריאה קיבלתי הרגשת ריחוק.
. רוב הסיכויים שאני טועה. אז ספרי איך היה לך בפגישה.

רשמים מהביקור במרפאת ההיפנוזה../images/Emo20.gif

ובכן,אתמול הייתי במרפאת ההיפנוזה בתל השומר,אצל פרופ' קליינהוז (זהו שמו אם אינני טועה). היה מרתק ! המפגש התחיל בראיון קצר ובו סיפרתי על שתי הלידות הקודמות (אחת 22 שעות מהתחלת הצירים ועם אפידורל בסוף והשנייה 36 שעות מתחילת הצירים ועם פטידין בסוף),ועל כך שאני רוצה חוויה אחרת הפעם,יותר חיובית.היו עוד כמה שאלות קטנות כמו מה אני יודעת על היפנוזה ולמה בחרתי בזה ואז התחלנו בתרגול הראשון. ישבתי עם משענת הכסא לקיר והסתכלתי קדימה (ניזכרתי-בשביל "לחזור" לכאן ועכשיו בסוף התרגיל הוא אמר לי לפתוח ולסגור את כף היד 3 פעמים).הוא אמר לי לנשום 3 נשימות עמוקות ולא להתנגד למחשבות שבאות והולכות לי בראש.אח"כ הוא ביקש שאחשוב על משהו נעים,חשבתי על חוף ים טרופי משגע בברזיל.הוא אמר שהוא סופר עד 20 ואלו 20 אבני דרך.כל הגוף היה רפוי ואני מסתכלת קדימה וחושבת על החוף.ב-5 כבר לא יכולתי להחזיק את העיניים פקוחות ועצמתי אותן.הוא שאל על מה אני חושבת ועניתי-על ים.הוא המשיך בקול מאוד רגוע לכוון על מחשבות בדברים שונים כמו: איזה צבע יש לים? האם אני מריחה? שומעת את הים? האם יש ציפורים? מה עוד יש מסביב? שזהו חוף ים פרטי משלי ועוד... בשלב מסויים שאני לא כ"כ זוכרת איך בדיוק הוא נאמר (כי הייתי בהרפייה כ"כ עמוקה) הוא אמר שעכשיו אנחנו "נחזור" לכאן ואני אפקח את העיניים ואפתח את כפות הידיים ואסגור אותן. לכש"חזרתי" הוא שאל איך היה ואמרתי לו שהיה מדהים ! מצד אחד הייתי בהרפיה אבל בתחילת התהתליך הייתי בסוג מסויים של התנגדות,מן מקום שמנסה להוכיח שאני זאת שעדיין שולטת במוח,אבל המקום הרפוי והרגוע היו הרבה יותר עמוקים וסחפו אותי אליהם. פעם ביום אני צריכה לבצע את התרגיל למשך 10 דקות,בעוד שבועיים תהייה עוד פגישה וכנראה שעוד אחת ואז חודש לפני הלידה המשוערת ניפגש פעם אחרונה. כשיצאתי משם שמתי לב פתאום בדיעבד שהפרופ'מזכיר לי קצת במראה החיצוני את פרויד...(איזה קארמתי-לא?) כל היום כמעט הייתי במין ריחוף מסטול,ברוגע מטורף !!! מה שהדהים אותי בנוסף היה המהירות שבה קרה כל התהליך,כמה פעמים אני מנסה להרגיע אותי וכלום לא מצליח? והוא,תוך 20 דקות עשה את הלא יאומן... זהו,אלו חוויותי,אם תרצו אשמח לשתף בהמשך או לנסות להשיב על שאלות אם יש. יום נפלא לכן...

ס ו ל ה

New member
איך זה אמור לעבוד בדיוק?

אשמח אם תסבירי ותרחיבי קצת. ניסיתי להכנס לקישור אך לא מתאים לי עכשיו לנסות ולהתרכז באנגלית. בקושי בעיברית אני מתרכזת בימים אלו...

כרמית מ.

New member
איך אפשר לעשות לבד?

אני תמיד מפחדת שלא יהיה מה ש"יוציא" אותי מזה (לפחות לא בפרק זמן סביר. הכוונה היא לא להרפיה שסופה שינת לילה טובה, שעם זה אין בעיה, אלא על "הפסקת הרפיה" באמצע היום).

מטרת שיטת ההיפנוזה בלידה

לפי מה שהבנתי בשיחה עם הפרופ'-בזמן לידה,ברגע שחווים מתח-ישנו כאב,ההיפנוזה-שאחת מדרכיה היא סוג של דמיון מודרכך-וזה מה שעשינו בפגישה,מהווה הרגעה והרפיה ומתוך כך רמת הכאב המורגש אמורה להיות אחרת,פחותה יותר. הכל נכתב מבחינתי ברמה התיאורטית-רק לאחר הלידה אוכל לספר האם באמת זה עבד או שצרחתי "תנו לי אפידורללללללל".........

ניסיתי ולא עבד

למדתי להתהפנט, התאמנתי כל יום בבית, ברגע האמת זה לא נתן לי כלום. ממליצה על דברים פיזיים יותר (כתבתי בהודעה על כאב).

למעלה