היפנוזה

היפנוזה

מושג די מעורפל אם לאמר את האמת. הנה העמוד שלו בויקיפדיה- http://he.wikipedia.org/wiki/היפנוזה אני אישית לא כל כך הבנתי מה המשמעות הפורמלית של המושג בסופו של דבר, אז אם למישהו יש קצת ידע בנושא זה יהיה נחמד אם תשתפו. תקציר הדברים היותר מובנים מתוך ויקיפדיה- היפנוזה היא מצב שבו מציע המהפנט למהופנט לחוות סדרה של שינויים שונים בתחושה, תפיסה, קוגניציה, רגש, תהליכים פיזיולוגיים והתנהגות מוטורית. היפנוזה איננה טיפול לכשעצמה, אך איש מקצוע מיומן יכול ליעל ולשפר את תהליך האבחון והטיפול בבעיה גופנית או נפשית באמצעותה. עוסקים בהיפנוזה טוענים כי מצב תודעה היפנוטי נפוץ באופן טבעי במרבית האנשים, וקשה להפרדה מריכוז גבוה מאוד בו המודעות לסביבה אובדת. לדוגמה, בזמן נהיגה יכול אדם למצוא את עצמו מתקדם בקטע דרך מוכר, ללא כל זיכרון על הנהיגה בקטע דרך זה. באופן דומה, אדם הצופה בטלוויזיה בריכוז רב מאבד את המודעות למתרחש ליד המסך, וילדים קטנים אף מאבדים את המודעות לקולות אחרים מסביבם, כגון קריאה בשמם. היפנוזה- מפחיד או מסקרן? יצא לכם להיות מהופנטים על ידי מקצוען? הייתם רוצים להתנסות בזה? ולמה בעצם היפנוזה מקלה על ריפוי או תיקון, ברמה שלא ניתן להשיגה במצב של מודעות רגילה? האם יכול להיות שההיפנוזה היא מצב 'מעוות', שהאדם לא אמור להגיע אליו?

מצב של מודעות

או נורמאלי יותר באנגלית A state of mind . אני התעניתי בהיפנוזה אז אני יודע מעט . רוב מה שכתבת נכון , זהו מצב דיי טבעי שהמילה השגורה בחיי היומיום אליו היא 'טראנס' . כפי שהזכרת כולם נכנסים אליו באופן טבעי ויוצאים ממנו , יש הסבורים שבלעדיו חיינו התקיניים לא היו יכולים להתקיים. אני חושב שהדוגמאות שהבאת פועלות על כלל אוכלוסייה ולאו דווקא על ילדים . אם זה שבזמן סרט אנחנו נכנסים לתוך העלילה ומרגישים, מופתעים וחשים את כל המהלומות שקורות בסרט . אותו הדבר בנהיגה או סתם בישיבה באוטובוס , מאין חלימה בהקיץ כזאת , מתעלים מן הסביבה ולא שומעים קולות מן החוץ ובכלל הזמן פיתאום עובר וכו' וכו'. היפנוזה לא עברה ממש הרבה תהפוכות עד שהגיעה לידיו של מילטון אריקסון (ראה ויקיפדיה) הוא פיתח את הנושא של ההיפנוזה הקלינית ומפה והלאה זה חפירות לאנשים שממש מענין אותם . לסיום, אני מצרף כתובת עם "ההיסטוריה של ההיפנוזה" שלפי דעתי מאוד מענינת , ממצרים העתיקה ועד "מסמרזם" וכלה בהיפנוזה מודרנית .

אם אפשר לשאול...

מה הביא אותך להתנסות בהיפנוזה? איך הרגשת תוך כדי זה? ומה הייתה ההשפעה של זה?

א.ענין וסקרנות

ב. לא יכול לתת הגדרה זה משהו מעבר להרפיה העמוקה , או תחושה כללית הדומה לקימה בשבת בבוקר שאפשר להישאר במיטה כאשר כל הריכוז מופנה פנימה . אני לא הלכתי למהפנט או משהו. יש מספיק שיטות עצמאיות , למשל זו - שהיא פשוטה וטובה (ראה למטה , מעט אחרי ההסברים על ההיפנוזה) . ג.לאיזו השפעה אתה מתכוון? של ההיפנוזה באופן ככלי? של הסוגסטיה? בוא נגיד שזה לא קסם וזה לא כל הבולשיט שמוכרים מהפנטי במה ורחוב.

אממ...

*אני בת* ____________ אממ...הכוונה אם הלכת למהפנט מקצועי או היפנטת את עצמך? ואם כן מה בדיוק זה דורש לעשות פיזית?

תודה על המידע! :)

אני אציק לך עוד קצת, אם לא אכפת לך משום מה כשאני חושב על היפנוזה זה מיד מתקשר לי כשיטה לטיפול בפוביות, כשהמהופנט מתמודד עם הפחד במצב של היפנוזה וכך מצליח, בעזרת הדרכה של המהפנט, להשתחרר מהפחדים (למשל- פחד מגבהים/עכבישים/מים) זה סתם מיתוס, או שבאמת ניתן, עד כמה שידוע לך, לטפל כך בפוביות?

בכיף ../images/Emo6.gif , גם ככה אני רק בבגרויות עכשיו

לפי הידוע לי אכן ניתן לרפא פוביה בעזרת היפנוזה והדבר מאוד נפוץ . הכל גם תלוי במהפנט , בשיטת ההיפנוט ובאמון שהקליינט נותן במהפנט- שזהו בערך הבסיס להיפנוזה. עקב מה מתעורר הענין?

למעלה