היפראינסולינמיה

היפראינסולינמיה

מישהו כאן יודע על אנדוקרינולוג ילדים שמומחה ספציפית למצב הזה?
ילדתי לפני שבועיים וחצי ולילדה היו היפואים [סביב ה30], היא אושפזה בשניידר והצליחו לאזן אותה עם עירוי של דקסטרוז אבל כשהפסיקו אותו הערכים מדי פעם ירדו ל40 פלוס. טיפלו בה מספר ימים בתרופה [diazoxide ] שמטרתה לדכא את יצור האינסולין [הורסת תאי בטא?] שהעלתה אותה ל200+ לכמה ימים...
אתמול הפסיקו את התרופה הזאת סוף סוף ומאז היא מאוזנת ובכוונתם לשחרר אותה ביום א, אני מעוניינת למצוא רופא שמומחה במצב הזה ויכול לסייע לי במעקבים ועם הנחיות להמשך, גם באופן פרטי. אני מודה שמשהו בטיפול שהיא קיבלה עד כה לא מוצא חן בעיני וקשה לי לשים את האצבע על המקום המדוייק... בעיקר מועקה כללית ותחושה לא טובה.
מה הסיכוי שמישהו מכיר כזה?
ומכיוון שמדובר למיטב הבנתי במצב נפוץ אצל תינוקות לאמהות סכרתיות אשמח גם לשמוע מאימהות נוספות שנתקלו בזה בעבר אם יש כאן כאלה...

IrisPeleg

New member
אם את במכבי, תבררי במרפאת סוכרת ילדים

בטוח שהם מומחים לבעיות כאלו אצל ילדים

היא נולדה 3580 בשבוע 38

זה נראה לי משקל די סטנדרטי על הטווח העליון אבל במראה- היא נראית תינוק שמנמן. אני אגב הייתי מאוזנת במהלך ההריון...

הבנתי שאנדוקרינולוגית של שניידר ראתה אותה והיא זאת שנתנה לה את התרופה, רצינו לפגוש אותה אבל רופאי הילדים בפגיה שם הילדה נמצאת התעקשו שאם יש לנו שאלות נשאל אותם. מה שכן ירדנו להדרכה אצל האחיות של המחלקה לסכרת נעורים כדי שיסבירו לנו איך מודדים סוכר לתינוק לקראת השחרור. אני רוצה לראות גם אנדו שמבין בענין הזה אם לא דרכם אז דרך הקופה או פרטי...

תודה על האתר. אחפש בערב כשאחזור מבית החולים..

אבו זקן

New member
מצטער, לא מכיר

אבל...
אבל...
אבל...

------------------ מזל טוב !!!!!!!!!!!!!!!!! ----------------

תודה

בסוף לא משתחררים היום כי בלילה שוב היה סוכר גבולי...

אבו זקן

New member
באסה

עוד יום-יומיים זה בטח יסתדר, לפעמים יש אצל ילודים מערכות שלוקח להן קצת זמן להתארגן. בינתיים מפלס החרדה בטח גבוה, תחשבי על זה שיהיו לך סיפורים מעניינים לספר לה ערב החתונה שלה... (וגם תחשבי על "אוף, אמא, כמה פעמים אפשר לשמוע אותו סיפור על עודף האינסולין ההוא? כולה השאירו אותנו בבית חולים כמה ימים, אפשר לחשוב...")

תומרונתם

New member
מנהל
ברווזונת, מזל טוב!!

אני לא מכירה באופן אישי אבל אם עדיין לא מצאת אני יכולה לשאול, יש לי את מי.

בינתיים, השתחררתם הביתה?

עדין לא, אני מקווה שבקרוב

אתמול היו לה 49 ו45 שבגללן נדחה השחרור, היום היה יחסית בסדר... היה 56 אבל הבנתי ששם זה נחשב תקין, אם ימשיך ככה ישחררו אותה מחר או מחרתיים ונמשיך לעשות לה את בדיקות הסוכר בבית...

בינתיים בעלי נפגש היום עם אנדוקרינולוג ילדים מהמחלקה בשניידר (דר טננבאום) והוא סיפק לו את כל המידע שרצינו וכו׳... שם גם יערכו לה מעקבים אחרי השחרור אז כרגע אנחנו מרגישים שאין צורך ברופא נוסף. אלה אם כן יהיו שינויים ואז נחפש אחד נוסף... אני אזכור את הצעת העזרה שלך, תודה

תומרונתם

New member
מנהל
אל תשכחי שלתינוקות קטנטנים

הערכים הם לא כמו של מבוגרים.
56 זה ערך מצויין

49 זה גבולי, 45 כבר נמוך...

היא בינתיים עולה במשקל באופן תקין?

כן, עולה במשקל

יש קשר לאי עליה במשקל ולהיפוגליקמיות? היא כבר 3922

אגב ה45... זה היה במכשיר המדידה של בית החולים, יש לנו מכשיר שנתנו לנו לקראת השחרור (מסתבר שלתינוקות מודדים רק באקו צ׳ק) אז מדדנו גם להשוואה, פעמיים... ולנו יצא 50 ו54...
עם סטיות כאלה, והבדלים מהותיים כאלה במשמעות המספרים... אני תוהה איך להסתכל על זה...

תומרונתם

New member
מנהל
איך להסתכל על זה?

כגבולי.
כידוע יש 10-15% סטיה במכשירים הביתיים, וכמו שזה יכול להיות גבוה יותר, זה גם יכול להיות נמוך יותר. כך שזה די גבולי.

שאלתי אם היא עולה במשקל מבחינת שאר המערכות, כמות האוכל, וזה שהיא בעצם בריאה ומסתדרת

בריאה ומסתדרת

הדבר הטוב שיצא מהאשפוז הזה הוא שבאמת בדקו אותה באופן יסודי... ולשמחתנו הכל נראה תקין (במיוחד חששתי מהאקו לב, בגלל א-סימטריה שנראתה באקו לב עובר בהריון, אבל גם היא נעלמה והכל היה תקין).
חוץ מזה גדלה, מתפתחת, ערנית, ובלי ספק מזהה אותי ושמחה כשאני איתה

רק ההיפואים האלה

באחד ההיפוים לפני שבוע וחצי בערך לקחו לה המון בדיקות דם (הם קוראים לזה critical sample) והאינסולין יצא 41...

למעלה