היפרדות רשתית- ויקטרקטומיה

zzzz28

New member
היפרדות רשתית- ויקטרקטומיה

שלום,

אני בן 20 ומלפני שנתיים גילו לי היפרדות רשתית (בעין הימנית) שהייתה במצב מתקדם, פגעה במרכז הראייה באופן בלתי הפיך וכדי למנוע המשך הדרדרות עברתי ניתוח של חיגור לתיקון ההיפרדות. הרשתית נצמדה כתוצאה מהניתוח.

מאז כל חצי שנה אני במעקב ונבדק מצב הרשתית בשתי העיניים. לאחרונה נאמר בבדיקה כי הרשתית נפרדה שוב, ויש לבצע ניתוח ויקטרקטומיה. הרופאים אומרים כי הם ינסו לעשות את המיטב אבל עדיין לא בטוח שהרשתית תיצמד.

השאלות שלי-

1)אם הניתוח לא מצליח- מה הצעד הבא לתיקון ההיפרדות?

2)האם ניתוח שכזה יוצר שוני במראה החיצוני של העין? (עיוות,אדמומיות,דלקות וכו')

3)העין השמאלית שלי מתפקדת היטב- לכן אין לי בעיה של תפקוד ביומיום. בעין הימנית אני לא מרכיב עדשת מגע, כי אני מרגיש שזה לא עוזר לי בראייה- אני רואה בה 6/120. הבנתי שזה ניתוח מסובך, ושיכולים להיות תסביכים שונים. האם "שווה" לעבור את הניתוח, אם אני גם ככה רואה בעיקר בעין השמאלית ומרגיש שאני פחות משתמש בעין הימנית, בגלל התסביכים שעלולים להיגרם? ובנוסף, מה הסיבוכים האפשריים?

אני בחור צעיר ולא יודעים מה בדיוק גרם להיפרדות מלכתחילה. אשמח לתשובות כי אני מאוד חושש.

תודה

הפרדות רשתית חוזרת

ראשית, אני בהחלט ממליץ לך לעבור את הניתוח, מסבך שלא יהיה. אל תוותר על העין הזו מכיוון שאין כל אחריות שעין שמאל לא תפגע לעולם.
ניתוח ויטרקטומיה הינו ניתוח מוצלח מאוד, למעשה ישנם מצבים בהם עושים כל ניתוח בנפרד ואפילו יחד. בניתוח זה מוציאים את כל הזגוגית וכך מורדים משמעותית את הסיכוי להפרדות חוזרת. לאחר הניתוח יצמידו את הרשתית עם גז או סיליקון, כאשר לכל אחד יש היתרונות והחסרונות.
לאחר הניתוח העין תכאב, תהיה אדומה וכו. אך לא יגרם עיוות של גלגל העין עצמו.
בברכה,

zzzz28

New member
תודה ושאלה נוספת

האם האדימות תרד והעין תיראה נורמלי כמה שבועות לאחר הניתוח?
האם מוציאים לי בניתוח הזה את החגורה שהרכיבו לי בניתוח החיגור מלפני שנתיים? או שזה פשוט נשאר שם?
תודה

תודה ושאלה נוספת

בדרך כלל האדימות יורדת והעין נראית רגיל לאחר כמה שבועות.
לגבי מה מתוכנן בדיוק בניתוח - עליך לשאול את המנתח.
בברכה,

אני עברתי ניתוח דומה (סיליקון)

שלום
1. לאחר הניתוח של הכנסת ג'ל סיליקון, הכאב הכי גדול שחשתי היה בהסרת הפלסטר מהעין ביום שלמחרת!
מאחר ואחרי הניתוח השיבו מדי יום אחרי הבדיקה את החבישה (הגנה עם פלסטר), הדבק יצר בעור הפנים ריאקציה.
נסה לבקש רשת.
2. העין לא נראית טוב רק בימים הראשונים שלאחר הניתוח. היא חוזרת למצבה הנוכחי וגם האדמומיות וכו' נעלמת.
מדובר בתהליך של כחודש, עם טיפול בטיפות וכו'. לא נורא.
3. בעין ממש - לא חשתי כל כאב. אבל תחוייב לשכב בתנוחה (עם הראש) כפי שהרופא יורה לך. מאוד חשוב!
הניתוח הזה הוא רק התחלה. את הג'ל יש גם להוציא (אם יחליט הרופא שהטיפול הוא ג'ל).
לידיעה, תמיד נשארים חלקיקי ג'ל שאח"כ יופיעו לך בשדה הראיה. זה לא משהו רציני, אבל זה שם.
4. אצלי העניין היה מעורב גם בקטארקט (עוד ניתוח, מס.3) ואחרי קפסולציה, בשל עכירות.
כל הסיבוב לקח כשנתיים וחצי, בשל תורים של קו"ח וכו'.
הפרדות רשתית אצלי (ואני מבין שזה כך בד"כ) כרוכה גם בקרעים. אילו, יחד עם החזרת הרשתית יוצרים איזורי "עיוות" בראיה.
מה שאומר שהתמונה שתקבל אחרי התהליך, עשויה להכיל איזורים בהם דף משבצות יכיל מקומות בהם הקווים מתעקמים קצת.
הדבר המהותי ביותר מבחינתי, זה חזרה לראיה סטריאוסקופית.
זה מהותי בירידה במדרגות, במיוחד במקומות עם אור עמום ומקומות לא מוכרים! ואפילו במזיגת נוזל לכוס...
את הטיפול שלי עברתי בבי"ח כרמל.
את ניתוחי הרשתית עשה ד"ר שלם. את ניתוח הקטארקט עשה ד"ר הוד. תודתי לשניהם. הם רופאים מעולים ועבודתם מופת.
רופאים ואופטמטריסטים שבדקו אחרי, הפליאו בדברי שבח על עבודתם.

מנסיוני, לא חשתי אף פעם בשום תהליך או ניתוח שום כאב בעין. ממש כלום.
הבעיה היחידה זה הרצון לשפשף את העין עם היד בתהליך ההחלמה, או לרחוץ את הראש. שזו תהיה הבעיה הכי גדולה שלך.

חג שמח ובהמון הצלחה.
הניתוח ה-1 דחוף, ואין לדחותו.

zzzz28

New member
היי

תודה על התשובה
שמו לי גז, ולא סיליקון, הורידו וחבשו מחדש רק פעמיים ככה שלא הייתה בעיה כמו שאתה מתאר.
בנוסף, ויטרקטומיה זה לא ניתוח ראשון זה הניתוח השלישי שלי, ואני עושה אותו בעקבות היפרדות רשתית חוזרת. לפני שנתיים בדיוק עברתי ניתוח חיגור והרשתית הייתה צמודה. לאחר מכן, כמו שתיארתי בהודעה חדשה שכתבתי, העין שלי לא נראתה טוב לכן סגרו לי את העין עם תפרים ונתנו לנוזלים לרדת מה שמוביל אותי לשאלה הבאה- לאחר הניתוח שעברתי כרגע (ויטרקטומיה) כל החלק התחתון של העין מאוד גושי ואדום ונוזלי, אני לא מצליח לסגור לגמרי את העין (רק עד החצי), האם זה במסגרת הנורמלי? הביאו לי טיפות וכו', אבל האם אתה חושב שזה משהו שיעבור?

וכן כבר התרגלתי לא לראות טוב עם העין הזאת אבל בכל זאת ראיתי משהו, כרגע בגלל הגז ששמו לי אני לא רואה כלום בערך- מצפה שזה באמת ילך וישתפר כמו שהרופאים אומרים ככל שהגז יספג.

תשובות

שלום וחג שמח
אני לא עברתי ניתוח עם גז, לכן אני לא יודע להשיב לשאלתך. אולי הד"ר יעזור - פנה אליו.
מכל הניתוחים שתארתי, לא היה אף פעם מצב שלא יכולתי לסגור את העין או שלא ראיתי (אור לפחות!)
גז הוא פתרון עדיף למיטב הבנתי מסיליקון. זה אולי אומר שמצבך טוב משהיה מצבי בשעת הניתוח (ה-1 היה ב-2/11/2010)
כפי שציינתי, ד"ר שלם שטיפל בנושא (הוא המומחה לרשתית בב"ח כרמל, שנחשב לטוב בחיפה, ואולי בארץ!), והוא עשה עבודה נפלאה.
אני חייב לו תודה עצומה.

אחולי החלמה וחג שמח.

למעלה