היפרדות רשתית + סינוור בעבודה על מחשב.

דאסטר

New member

בן 50, קצר רואי, בשני העיניים יש צילנדרים, מספר עדשה בעין ימין 7.25 על 2 מספר עדשה בעין שמאל 4.5 על 2.
בעין שמאל הובחן נווס פריפפלירי (חולה ב n.f 1).
בעין ימין הובחן באולטרה סאונד pvd total + עכיריות מרובות.
אני עובד מול מסך מחשב כ 8 עד 9 שעות ביום.

לאחרונה (כשנה) בערך ממתי שהופיעה הבעיה של היפרדות הרשתית, אני מסתנוור מול מסך המחשב כאשר אני קם לעבוד מולו באמצע הלילה.
ז"א שבמהלך היום אין לי בעיית הסתנוורות בכלל, לא בנהיגה, לא מול מסך המחשב/טלוויזיה ובכלל. אך אם אני נדרש לקום באמצע הלילה לאחר שינה של מספר שעות ולעבוד מול המחשב, אני בכלל לא מסוגל לראות מה יש על מסך המחשב ואני מסנוור ממנו כחמש דקות.
ניסיתי להחליש את תאורת מסך המחשב, ניסתי לעבוד עם האור הרגיל בחדר או עם מנורת שולחן שמכוונת במצבים שונים, לא עזר בכל מצב אני מסונוור.
בלילה כשאני קם, אין לי בעיה לראות גם במעט האור שיש מתאורת הרחוב שחודרות דרך התריסים או לחילופין אם אני מדליק אור בחדר אני אומנם מסונור למספר שניות אך מהר מאוד מתרגל לתאורה, רק מול מסך המחשב אני מוצא את עצמי מסונוור ודומע.

1. האם התופעה המתוארת לעיל מוכרת, יש מה לעשות וכדו'?
2. לגבי היפרדות הרשתית, מאז (כאמור כשנה) אני רואה במרבית היום "זבוב" שמעופף לו, האם באמת אין מה לעשות?

תודה

ראשית אין לך היפרדות רשתית אלא זגוגית ואלה שני דברים שונים לגמרי. בהיפרדות זגוגית אנחנו אכן ממליצים כמעט תמיד לא לעשות כלום. במצבים קיצוניים ממליצים על ניתוח ויטרקטומיה שהינו בעל סיכונים. יש גם רופאים, בארה"ב, לא ידוע לי שקיים בארץ, שמטפלים בלייזר באותן זבובים. היעילות של טיפול זה לא ברורה.
מה שאתה מתאר לא קשור להיפרדות זגוגית אלא קרוב לודאי ליובש עיני. תנסה לשים תחליפי דמעות ללא חומר משמר, בעיקר לפני שאתה מתחיל לעבוד מול המחשב וכן תעשה הפסקות יזומות בעבודה מול המחשב בכדי לשים תחליפי דמעות. ממליץ גם להתייעץ עם רופא עיניים מומחה לקרנית.

ד"ר אורי שפירר
מומחה לרפואת עיניים
מחלקת עיניים
המרכז הרפואי ת"א (איכילוב)

למעלה