היפרטרופיה - רק 5 חזרות ומעלה ?, האמנם ?

motibari

New member
היפרטרופיה - רק 5 חזרות ומעלה ?, האמנם ?

קראתי כמה מאמרים שאומרים שפחות מ-5 חזרות זה עבודה על כוח מתפרץ וטווח חזרות של 5-15 זה בעצם נועד להיפרטרופיה (להתנפח בגוף בשפת רחוב), האמנם ?

MidNight Flame

New member
אתה הרי כבר חכם מספיק כדי לדעת שזה לא נכון

אחרת לא היית שואל

אז מה באמת השאלה?

motibari

New member
חיפשתי אישור סופי האמת

השאלה היא למה אנשים שכן יש להם ניסיון בתחום (גיל גרנות, יאיר להב, איתי זיו) ושאר אנשים עם תארים בפיזיולוגיה כותבים את זה בכל מיני מאמרים למיניהם ? ,לפעמים עולה בי המחשבה שאין עשן בלי אש.
&nbsp
אני עדיין חושב שאת "הנזק" (החיובי) שאני עושה לשריר שלי ב-4 חזרות כבדות של בנץ' פרס אני בוודאות לא אעשה עם 12 חזרות אבל אני לא ממש יודע מבחינת תהליכי הגוף\השריר מה עדיף ?

MidNight Flame

New member
היפרטרופיה כמטרה עיקרית

לא מוגדרת כ1-5 חזרות אלא יותר, זה לא אומר שאין היפרטרופיה גם ב3 ו20 חזרות.כשאתה מסביר לכלל האוכלוסיה שלא מגיעים מהתחום יותר קל להסביר ככה.

motibari

New member
מה ז״א כמטרה עיקרית?

אם ניקח 2 אנשים נניח (היפותטית ) זהים מבחינה גנטית ולכל אחד ניתן את אותו תפריט אבל תכניות אימון שונות (מעט חזרות מול 12 חזרות ) מי מביניהם ייראה יותר גדול/נפוח ?

MidNight Flame

New member
אתה צריך להבין משהו יותר בסיסי

עיקר ההיפרטרופיה היא בתוך הטווח של 5-12 חזרות. 12 מתחיל לגעת באלמנטים של סיבולת ו5 מתחיל לגעת באלמנטים של כוח.
למה עדיין צריך לתעדף טווח נמוך ברוב המקרים? כי ללא עליה בכוח תעצר גם הגדילה בסופו של דבר.

motibari

New member
אז זה אומר שצריך לשלב או לעשות בתקופות?

האם באותו אימון לעשות תרגיל אחד 4-6 חזרות ותרגיל שני 8-12 או לעשות תכנית שכולה 4-6 חזרות ואחרי חודש נניח לעבור לתכנית של 8-12 ?

MidNight Flame

New member
עשה מה שאני עושה

תרגילי בסיס (סקווט, דדליפט בנצ', פרס וכו') בחזרות נמוכות (3-5)
תרגילי השלמה למיניהם או לחלופין תרגיל שני לקבוצת שרירים בטווח גבוה יותר (6-10)

motibari

New member
כמה זמן אתה נח בין סטים של 3-5

וכמה זמן בין סטים של 6-10 ?
&nbsp
דרך אגב, אני מבין ש 12-15 חזרות מבחינתך זה מחוץ לתחום.

MidNight Flame

New member
אתה לא תאהב את התשובה שלי

ב3-5 אצלי הם לא תמיד על קצה גבול היכולת (דהיינו ייתכן שעם המשקל של ה5 יכולתי לעשות 6 חזרות).
ככל שאני קרוב יותר לכשל אני נח יותר ואני נח כמה שאני צריך ז"א גם 10 דקות אם צריך בקצוות של תוכנית אימונים.
לרוב זה נע בין 2-5 דקות מנוחה.
ל12 חזרות אני מגיע לפעמים באימוני התאוששות (למשל צ'ינאפס), ב15 אין לי ממש מה לחפש...

motibari

New member
דווקא אהבתי

אני נח דקה וחצי בסטים כבדים ודקה בסטים של 10-12 חזרות.
&nbsp
שאלה אחרונה, אם נניח אתה עושה לחיצות דאמבלים בשיפוע עם משקל מסוים ועושה 8 חזרות, האם אחרי דקה או שתיים של מנוחה אתה מעלה או מוריד משקל ?

למעלה