היפר פלקסיה

Motaka

New member
היפר פלקסיה

היי.. איזה סוג של אימון כושר, סיבולת לב ריאה מומלץ למי שסובל מהיפרפלקסיה.. ניסיתי כבר שחייה וזה טיפה בעייתי לאחר מספר גדול בריכות יש כאבים בפרקים.. ריצה זו לא אופציה בגלל ברכיים.. מה עוד קיים..? או מומלץ? דבר נוסף.. עבודה על שרירי חזה, מרבית התרגילים שניסיתי כואבים מאוד מהר בכתפיים .. איך לעבוד על זה?

חן M

New member
שלום:)

תאר באילו מפרקים יש לך היפרפלקסיה,מי אבחן? קצת יותר פרטים...

Motaka

New member
פירוט..

ההיפרפלקסיה היא בכל הגוף למעשה, אובחן ע"י אורטופדים.. מפריע בעיקר בכתפיים, ופרקי הידיים.

חן M

New member
שלום:)

קצת תמוה למען האמת... באם יש לך היפרפלקסיה מבחינת מיקום המפרקים זה אומר שאתה אפילו לא יכול לעמוד... תנוחת העובר היא היפרפלקסיה בכל הגוף.. יכול להיות שאתה מתכוון להיפר פלקסיה מבחינת הגמישות של המפרק. אם האורטופד אבחן הוא היה צריך לאבחן בנוסף אם זה מלווה בהיפרקיפוזיס/סקוליוזיס וכו'... האורטופדים לא שלחו אותך לפיזיוטרפיה? שחייה אכן בעייתית כי אינך יודע מתי לעצור את טווח התנועה מאחר ויש לך אובר תנועה במפרקים [במידה והבנו אחד את השני ואכן הבעיה היא בגמישות יתר של המפרקים]. באם התרגילים כואבים בכתפיים זה יכול לנבוע מכמה סיבות: כתפיים משוכות לפנים ובמצב של רוטציה פנימית השפעה ישירה של ההיפרקיפוזיס[במידה ויש לך... אין לי מושג זו רק השערה בשביל לדעת אני צריך לראות במו עיניי ולאבחן זאת] ביצוע לא תקין: מאחר ואמורה להיות לך גמישות רבה בכתף אינך עוצר את התנועה בטווח שאינו מסב נזק למפרק הכתף ואז אתה חש כאב. בפעילות אירובית ניסית שחייה וריצה וזו לא אופצייה מבחינתך... מה הבעיה בברכיים? ניסית קרוסטריינר ואופניים? מבחינת תרגול נכון לשרירי חזה יש תרגיל מאוד פשוט והוא נקרא פלייס[פרפר] בשכיבה על הגב כנגד משקוליות יד תעשה ניסיון כנגד משקל קל [1-2 קילו כל יד] דגשים: -שכיבה על הגב ושים רגליים מעל מדרגה. -תחילת התנועה היא כשהידיים מוחזקות ישרות מעלה בקו הכתפיים כשהידיים אנכיות לרצפה [מעלה מחוץ לרכיב דוחס]. -מרפקים מעט כפופים לאורך התנועה אך מוחזקים באותה הזוית. -תנועה אך ורק מן הכתף ולא מרפק. -התנועה מתרחשת בקו הכתפיים שני הידיים הולכות לצדדים עד שמגיעים שהידיים מקבילות לרצפה [90 מעלות] נסה לא לעבור את קו הכתפיים. -עוד דגש לאורך התנועה הוא הרחקת הכתפיים אקטיבית מהאוזניים. -מהירות ביצוע התנועה:2 שניות ירידה 2 שניות עלייה. שים לב שבקישור המתאמן לא עובר את קו הכתפיים בירידה אך הוא מבצע מהר מידי את התנועה ועובר את קו הכתפיים בעליה[שזה לא יעיל..]...

Motaka

New member
תודה רבה!!!

לא ציפיתי לכזו מקצועיות!! תודה רבה...

חן M

New member
../images/Emo13.gifבכיף אבל...

לא ענית לשאלות שלי

Motaka

New member
אז ככה..

אורטופדים אבחנו ואישרו את העודף גמישות בפרקים... מינוח מקצועי מדויק לא קיבלתי.. גם נאמר לי שאין שום דבר שיכול לעזור לכך, אפילו ביקשתי פיזיוטרפיה בהנחה שאולי זה יעזור .. האורטופד לא היה כל כך משוכנע.. הברכיים זה סיפור יותר מסובך.. מה שנותר זה לנסות ולמצוא לבד.. התחלתי לעשות ספינינג ניראה אולי זה יועיל.. (בשביל סיבולת לב ריאה ואולי לחזק את השרירים שמעל הפיקה)

למעלה