היקום - צרור שאלות קצת בססיות

היקום - צרור שאלות קצת בססיות

1.האם קיימת תחתית כלשהי ליקום? 2.האם מתחת לכדור הארץ ישנם בעצם גם כן ביליוני ביליונים של כוכבים? 3.ידוע מהו הכוכב הכי גדול ביקום? (חוץ מהשמש וצדק) 4.מהו מספר הכוכבים המשוער? 1,064 + 15 אפסים, זה נתון מדויק פחות או יותר? (נתון מהתורה) 5.האם ישנה השערה בק"מ או ביחידות אסטרונומיות כלשהן להערכת המרחק בין כדור הארץ לשמים עצמם? 6.עפ"י המדע ממה עשוים השמים? מקווה שלא הגזמתי עם השאלות... ותודה!

sagima

New member
...

1. לא, והשאלה הזאת חסרת פואנטה כשאין למעלה ולמטה. 2. "מתחת" שוב... אין דבר כזה "מתחת", אבל לצורך העיניין כן. 3. השמש היא לא הכוכב הכי גדול היקום, הוא דיי ממוצע (כנראה אפילו פחות מהממוצע) וצדק הוא לא כוכב. כנראה שיש גבול תאורטי אבל כנראה שאף אחד לא יודע אם קיים או היה קיים כוכב כזה (ואם היה קיים אז הוא כנראה קרס לתוך עצמו תוך זמן מאוד מאוד קצר). 4. אין נתון מדויק, יש הערכות אבל חלקן/רובן גדולות בכמה סידרי גודל מה "נתון" המדובר. 5. לשמיים? זה אומר עננים (2.5 - 5 ק"מ) ? גבול האטמוספרה (בערך 80-90 ק"מ) ? 6. שוב מה זה שמיים? אבל בעיקרון יש הרבה גזים שמרכיבים את אטמוספרה. ואת רוב התשובות לשאלות כאלה אפשר למצוא בויקיפדיה.

sagima

New member
כן...

בהתחלה הכותרת שכתבתי הייתה "
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות". אבל החלטתי לתת לו להנות מהספק.

bester

New member
הבמאי - מה גרם לך לשאול שאלות כאלו ?

אגב - כמה שיראה לכולם פה מוזר, המדע אומר הרבה דברים - אבל הכל תאוריות כך שמותר לשאול גם כאלה שאלות הרי אתם יודעים שאין לו תשובות לשאלות הכי גדולות

דברים שקיימים כל הזמן

אבל אף פעם לא חושבים עליהם... ולsagima לא מבין למה הייית צריך לבכות או לצחוק, עד כדי כך שאלות מטופשות? ואגב בדקתי בויקופדיה לפני השאלות. ויש עוד כמה שלא הבנתי מדבריך... בתשובה 2. למה אין "מתחת"? ולמה צדק הוא לא כוכב? ב-5 למה האטמוספירה היא 80 ק"מ? הגבול שלה הוא לא 700 ק"מ? איפה שגבול התרמוספירה? ובנוגע לשמים התכוונתי לשמים עצמם ולא לאטמוספירה אפילו שאותה אנחנו רואים ומדמיינים את שמי התכלת, שמים הכוונה לרקיע, או שעל פי המדע אין כזה דבר?

Alkhimey

New member
שאלות הן לא מטופשות פשוט

זה כואב לראות שיש אנשים שחיים מבודדים מהעולם וכל מה שהם מקבלים מבחינת הידע זה מה שהרבנים נותנים שזה בעיקר מיתוסים. <אל תקבל את זה כזלזול>

the YOOK

New member
שמעתי כבר רבנים שאומרים שטויות,

אבל בחיים שלי לא שמעתי על כזו רמה נמוכה. אישית אני לא חושב שהבחור שואל ברצינות. לדעתי הוא טרול.

the YOOK

New member
הוא באמת לא אמר דבר כזה,

פשוט מגוחך בעיני ה"נתון מהתורה" שהוא כתב...

volkanian

New member
תשובות

אין מתחת , כיוון שמתחת זה כיוון שונה עבור כל אחד - לכן אי אפשר להשתמש בו במקרה זה. בלילה - המתחת שלך פונה אל השמש וביום בכיוון הנגדי. צדק הוא לא כוכב בגלל שההגדרה של כוכב הוא גוף שמימי(הכוונה לגוף בחלל) שמפיק אנרגיה מחיבור של גרעיני מימן. צדק הוא לא גוף כזה - אז הוא לא כוכב - הוא כוכב לכת - אתה מוזמן לחפש הגדרות בוויקיפדיה אם אתה רוצה. הגבול של האטמוספירה הוא שונה בהקשרים שונים - עבור דיסציפלינות מדעיות שונות יש הגדרות שונות של הכבול של האטמוספירה - יש אפיו חלוקות שונות של השכבות. הסיבה לכך היא שלאנשי תקשורת מה שמעניין הוא התווך שמעביר את אותות הרדיו שנגמר בגבול מסוים ןאילו לאסטרופיזיקאים חשוב השדה המגנטי של כדור הארץ ובשבילהם הוא זה שקובע את הגבול של האטמוספירה. העננים נמצאים על גובה של 15 ק"מ. הכחול של השמים ממשיך על לגבול התרמוספירה. אם אתה מתכוון לרקיע בתור הדבר הכי רחוק שרואים - אז הדבר הזה נקרא קרינת רקע קוסמית , זהו שריד של תהליך הרקומבינציה (לפחות ככה חושבים) לצערינו , הקרינה הזו לא קובעת את הגבול של היקום אלא רק את הגבול של יכולת הראה שלנו (בגלל שמהירות האור היא מהירות סופית). אולם ככל שהזמן מתקדם אנכנו יכולים לראות יותר יותר רחוק.

bester

New member
חבל שאתם נתפסים לסטיגמות

יש לי קרובי משפחה חרדים, שיודעים הרבה יותר ממה שכל בני הדודים החילוניים שלי יודעים... לי יש ידע כללי לא רע, ואני יכולה לומר שהידע שלהם ברמה גבוהה! אלא מה, תמיד יש כאלו שהידע שלהם קטן, בלי קשר לדתיים /חילוניים חבל שאתם מערבים כאן דברים לא נכונים - כאילו רבנים מכניסים מידע לא נכון. בדקתם לפני שאמרתם?? אני כותבת רק בגלל שאני מכירה מקרוב, אחרת כנראה גם הייתי חושבת כמוכם... :)

למעלה