היקף בטן קטן

היקף בטן קטן

אני בשבוע 37 ונאמר לי בבדיקת האולטרסאונד כי היקף הבטן של העובר קטן ומתאים לשבוע 34 וכי משקלו קטן אף הוא כ- 2.500 ק"ג . הטכנאית אמרה כי יש לעקוב אחר נושא זה כי אולי יחליטו ליילד אותי מוקדם אם היקף הבטן לא ישתנה . יש לציין שהיקף הבטן היה קטן תמיד לאורך כל ההריון , האם יש סיבה להלחץ מזה ? אילו בדיקות עליי לעשות כדי לבדוק ולוודא שהעובר לא במצוקה? אשמח לתגובה מהירה ורצינית המון תודות .

היקף בטן קטן

אם היקף בטן העובר צומח לפי עקומות צמיחה קבועות ואינו חורג מהן - אין סיבה להלחץ. עלייך לפנות לרופא המטפל להלטה על המשך המעקב, ושלילת מצוקה של העובר.

../images/Emo39.gifשאלה נוספת

הייתי אצל הרופא ולפי הבדיקה נראה כי היקף הבטן נשאר מתאים לשבוע 34 ואילו אני בשבוע 37+4 ואני עדיין במעקב . הרופא אמר כי לפי הבדיקות העובר אינו במצוקה , יש תנועות עובר, נשימה , דופק ואפילו בדיקת זרימת הדם בחבל הטבור הייתה טובה מאוד . האם יש לי סיבה לדאגה ? אני חוששת מאוד . מה מעיד היקף בטן קטן (איחור של שלושה שבועות) מבחינה רפואית אואחרת? נ.ב:משקל ההעובר 2.600ק"ג אני מודה לך מקרב לב ובאותה הזדמנות אני מאחלת לך שנה טובה !

היקף בטן קטן

היקף בטן קטן מראה על הפרעה בצמיחה של העובר שיכולה להיות בגלל ירידה בתפקוד השליה. למעשה יכולה להיות ירידה של 50% בתפקוד השליה ללא פגיעה בעובר. תנועות נשימה ודופק וכמות מי שפיר תקינה מראים על כך שהעובר לא במצוקה. משקל של 2600 בשבוע 37 הינו משקל מעל האחוזון הנמוך.

למעלה