היקף מעגל שווה רדיוס כפול 2 וכפול פי

קלייטון.ש

Well-known member
ולכן, אומרת הראשונה, בהגבלת מרחק של 1 ק"מ מהבית אפשר לעשות סיבוב של 6 ק"מ ומאתיים מטר לפחות, בלי לטעון שזה משעמם כי כבר היינו פה קודם.
לרוב בני המשפחה לא התחשק אבל אני בשמחה הצטרפתי ואשתי אף שהיא לא מתלהבת מטיול רגלי בסביבה פה, היא מעדיפה אם כבר הולכים את היער שלי, הצטרפה גם.
התאומות שקמות מוקדם כמעט ביחד איתנו (בימים האחרונים הן למעשה גרות עם אשתי ואיתי ביחידה הנפרדת שלנו וישנות איתנו במיטה) טיפסו בהתלהבות למושבן הקבוע על הכתפיים. נעמי כרגיל על הכתפיים שלי ואוריאנה על כתפי הראשונה. באמצע הדרך אמרתי לאוריאנה שעכשיו מתחלפים והיא ואחותה סוחבות את סבא וסבתא, כי אנחנו כבר עייפים. צוחקת ואומרת לי "סבא טפשון". לא יודע איפה קלטה את הביטוי הזה אבל משתמשת בו כל הזמן. מפיה הוא נשמע כמו מחמאה וביטוי של אהבה נקיה.
חג שמח.

אבח"י

Well-known member
ולכן, אומרת הראשונה, בהגבלת מרחק של 1 ק"מ מהבית אפשר לעשות סיבוב של 6 ק"מ ומאתיים מטר לפחות, בלי לטעון שזה משעמם כי כבר היינו פה קודם.
לרוב בני המשפחה לא התחשק אבל אני בשמחה הצטרפתי ואשתי אף שהיא לא מתלהבת מטיול רגלי בסביבה פה, היא מעדיפה אם כבר הולכים את היער שלי, הצטרפה גם.
התאומות שקמות מוקדם כמעט ביחד איתנו (בימים האחרונים הן למעשה גרות עם אשתי ואיתי ביחידה הנפרדת שלנו וישנות איתנו במיטה) טיפסו בהתלהבות למושבן הקבוע על הכתפיים. נעמי כרגיל על הכתפיים שלי ואוריאנה על כתפי הראשונה. באמצע הדרך אמרתי לאוריאנה שעכשיו מתחלפים והיא ואחותה סוחבות את סבא וסבתא, כי אנחנו כבר עייפים. צוחקת ואומרת לי "סבא טפשון". לא יודע איפה קלטה את הביטוי הזה אבל משתמשת בו כל הזמן. מפיה הוא נשמע כמו מחמאה וביטוי של אהבה נקיה.
חג שמח.

מותר ללכת לרופא שיניים?

Zadig

Well-known member
בהגבלת מרחק של 1 ק"מ מהבית אפשר לעשות סיבוב של 6 ק"מ ומאתיים מטר לפחות, בלי לטעון שזה משעמם כי כבר היינו פה קודם.
הרעיון היותר גדול של הענין הזה הוא להדמים את כל מה שמעבר ל-1 ק"מ שלך לכל כיוון. דיי דומה לרעיון (שחזר לחיים לאחרונה) שכדור הארץ שטוח; כלומר יש לך טווח הליכה X ואחריו תיפול [?]. המציאות תייצר כמות זרתוסטרות אינסופית.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ולכן, אומרת הראשונה, בהגבלת מרחק של 1 ק"מ מהבית אפשר לעשות סיבוב של 6 ק"מ ומאתיים מטר לפחות,

היא טועה כמובן.

ניתן בהגבלה הזו לעשות הרבה הרבה יותר. אני מניח שהיא התכוונה לצאת למרחק של קילומטר מהבית ואז לבצע מעגל, היקף המעגל הוא אכן 6200 מ' בערך אבל היא התעלמה מהקילומטר הראשון מהבית עד ההיקף כך שגם לפי שיטתה המינימום הוא 7200 מ' "בלי להשתעמם".

אבל מי אמר שזו הדרך היחידה. ניתן לנוע מהבית במסלול ספירלי כך שהמרחק שעוברים "בלי להשתעמם" הרבה הרבה יותר גדול.

המינוס של כל השיטות האלו לא נעוץ במתמטיקה/גאומטריה אלא בעובדה שפולניה יכולה להחליט שהיא משועממת בכל מצב ובכל מרחק (כולל פולניה שההורים שלה עלו לארץ מתימן).

קלייטון.ש

Well-known member
היא טועה כמובן.

ניתן בהגבלה הזו לעשות הרבה הרבה יותר. אני מניח שהיא התכוונה לצאת למרחק של קילומטר מהבית ואז לבצע מעגל, היקף המעגל הוא אכן 6200 מ' בערך אבל היא התעלמה מהקילומטר הראשון מהבית עד ההיקף כך שגם לפי שיטתה המינימום הוא 7200 מ' "בלי להשתעמם".

אבל מי אמר שזו הדרך היחידה. ניתן לנוע מהבית במסלול ספירלי כך שהמרחק שעוברים "בלי להשתעמם" הרבה הרבה יותר גדול.

המינוס של כל השיטות האלו לא נעוץ במתמטיקה/גאומטריה אלא בעובדה שפולניה יכולה להחליט שהיא משועממת בכל מצב ובכל מרחק (כולל פולניה שההורים שלה עלו לארץ מתימן).
בהחלט אפשר לעשות יותר, וכן - אתה תיקח גם את הקיטבג.

(כדאי לך להיזהר בכל דבר שתגיד כי אתה מדבר עם מד"סית מתוסכלת, שהמכון כושר שלה סגור ואין לה במי להתעלל אלא בך)

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בהחלט אפשר לעשות יותר, וכן - אתה תיקח גם את הקיטבג.

(כדאי לך להיזהר בכל דבר שתגיד כי אתה מדבר עם מד"סית מתוסכלת, שהמכון כושר שלה סגור ואין לה במי להתעלל אלא בך)
עד כדי כך המצב קשה שהתחלת לדבר אל עצמך בגוף שלישי ?

:-D

קלייטון.ש

Well-known member
עד כדי כך המצב קשה שהתחלת לדבר אל עצמך בגוף שלישי ?

:-D
אני מדבר אל עצמי כל הזמן, לא פעם גם כשנדמה לי שאני מדבר אל אשתי, אבל הפעם דווקא הזהרתי אותך. אם אתה חושב שאתה יכול להגיד למפקדת שהיא טועה ולהסביר לה שאפשר לעשות יותר קילומטרים, אז פשוט שתדע שאתה תצא צודק ותעשה עוד הרבה יותר קילומטרים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני מדבר אל עצמי כל הזמן, לא פעם גם כשנדמה לי שאני מדבר אל אשתי, אבל הפעם דווקא הזהרתי אותך. אם אתה חושב שאתה יכול להגיד למפקדת שהיא טועה ולהסביר לה שאפשר לעשות יותר קילומטרים, אז פשוט שתדע שאתה תצא צודק ותעשה עוד הרבה יותר קילומטרים.
לא מפחידים יונה בשלום !

יוסי ר1

Active member
היא טועה כמובן.

גם החשבון שלך אינו סופי. קילומטר מהבית + 6200 מטר מעגל + קילומטר חזרה (כי התחלת בנקודה הרחוקה ביותר. לו היית פורש אחרי חצי מהמעגל, כבר היית בבית.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם החשבון שלך אינו סופי. קילומטר מהבית + 6200 מטר מעגל + קילומטר חזרה (כי התחלת בנקודה הרחוקה ביותר. לו היית פורש אחרי חצי מהמעגל, כבר היית בבית.
טעות, טעינו, טועים (כלומר אתה).

העיקרון המנחה הוא ללכת בלי להשתעמם כלומר בלי לחזור פעמיים על אותה נקודה ככה שאחרי שסיימת את קילומטר היציאה ואת המעגל עברת 7200 מ'.
ברגע שתרצה לחזור אתה חוזר באותה דרך.

ברור שאתה יכול לעשות אין ספור קילומטרים אם תלך בצורה ספירלית או בכל ציר מזגזג אחר אבל את זה כבר ציינתי.

ai27

Well-known member
כשימאס לך ללכת במעגלים,
תיזכר ששטח המעגל הוא כבר מעל 3 מליון מטרים.

וכשתמצה שוטטות בכל אותם מליוני מטרים,,
תוכל ללכת להתראיין לעבודה במקום עבודה חיוני,
או לתרום דם.
ובין לבין כמובן גם ללכת למכולת/סופר פעם ביום מותר.

צליליתה1

Well-known member
יש לי זכרון רחוק ומטושטש, שבתי , אולי בת 3, מבקשת להרים מישהו ״גדול״ על הכתפיים שלה. הגדולים עומדים מעליה, בפיסוק

סבא טפשון נשמע לי תרגום של silly (papa, mommy' whatever) שבהחלט נשמע כמחמאה באמריקאית.
ועכשיו פתאום עוד זכרון קצת פחות מטושטש, מהספר הכל כך לא אמריקאי, פו הדב: silly bear
שלמיטב זכרוני הכה מטושטש מסתובב כאן על אחד המדפים בשפת המקור.

למעלה