היקף ראש והרמת ראש

היקף ראש והרמת ראש

לאחר הביקור אצל הרופאה ההתפתחותית אני מבולבלת! הרופאה בטיפת חלב אמרה שהבת שלי בת 3 חודשים לא מרימה מספיק את הראש. לדעתי ולדעת אנשים סביבי היא כן מרימה אותו, אבל בכל אופן הלכתי לרופא במחלקת התפתחות הילד לאיבחון. הוא אמר שהוא לא רואה בעיה משמעותית, אבל שלח אותי לפיזטרפיה כדי לתת לזה "פוש". האם נפוץ היום להפנות לפיזטרפיה , גם כשמדובר בדבר זעיר? בנוסף לכך הוא אמר שכדאי שנבוא אליו עוד חודש כי הוא קצת מוטרד מכך שהיקף הראש שלה צמח קצת מעבר לגרף הצמיחה שלה. כאשר היתה בת 3 שבועות היקף הראש היה 37.5, בגיל חודש ו3 שבועות הוא היה 38.8 ס"מ ובגיל 3 חודשים ושבוע הוא 41.5 ס"מ. הוא אמר שזה נראה בסדר אבל הוא אוהב להיות זהיר. הוא לא הסביר לי מדוע זה יכול להיות מדאיג. אני כבר די מבולבלת מכל הדיעות האלה, בעיקר לאחר שרופאה אחת מצאה בעיה שהוא די ביטל ושהוא העלה בעיה חדשה שהיא ושאחיות טיפת חלב לא ציינו. אשמח לקבל חוות דעת בנוגע להיקף הראש. על מה הדבר יכול להעיד ? יש לי כבר תחושה לא נוחה לחזור למרפאה ולטיפת חלב, מאחר וישנה תחושה שמנסים להתאים את ביתי לנורמות מסויימות ושכל ביקור הוא פתח להלחצות.

ronars

New member
אל תלחצו

מנסיון מבנה הראש יכול להיות קשור לגנטיקה,אם אחד ההורים או במשפחתו יש מבנה ראש גדול זה שכיח,וזה גם יכול להסביר את ה"קושי" שהאחות ראתה מכיון שהראש כבד יותר...בכל מקרה זה טוב שהרופא זהיר ותיהיו במעקב שיגרתי..בהצלחה

תודה, רק שהבעיה היא בקצב הגדילה

גודל עצמו אינו הבעיה, אלא העובדה שהצמיחה בגודל היתה קצת חדה מדי יחסית לצמיחה בחודשים הקודמים (למרות שמדובר בסך הכל בתינוקת בת 3 חודשיםנבדקה 3 פעמים).

ענתPT

New member
גדילת היקף ראש

היקף הראש מייצג בחלקו גדילה של המוח ושל הנוזלים המקיפים אותו. כיוון שכך נראה לי כי כולם רוצים להיות בצד הבטוח כי הכל מתפתח כשורה. הפנייה לפיזיותרפיה הינה הפנייה שכיחה וברבה פעמים ה"פוש" שתיארת יכול לעזור מאוד לתינוק ולבני ביתו. הפיזיו' תוכל לעבור איתך על התפקוד המוטורי הצפוי מביתך על פי הסטטיסטיקה..

שושית123

New member
היקף ראש

במהלך ההריון היינו במעקב בגלל היקף ראש גדול מדי, ולכן גם היום אנחנו במעקב. (ב"ה, עד כה הכל בסדר) רופא מומחה לכך אמר לנו שבשלושה חודשים הראשונים היקף הראש צריך לגדול בממוצע בשני ס"מ בכל חודש (סה"כ-6), ולאחר מכן לגדול בס"מ לחודש. אני אמנם לא רופאה אבל הנתונים שמסרת נשמעים לי תקינים... בכל אופן, בגיל הזה הם מתחילים לאט לאט לייצב את הראש וזה לוקח זמן.. לדעתי האישית אין מה להילחץ..אין רופא נוסף במרפאה שתוכלו לשמוע חו"ד נוספת?

למעלה