הירדן ההררי - חוויה שוצפת וגועשת

shaibahir

New member
הירדן ההררי - חוויה שוצפת וגועשת

ביום שני האחרון נסענו לירדן ההררי, אני ואבא שלי, לרכיבה נעימה וגועשת. מצאנו ירדן שוצף, כמות מים אדירה ותחושה נעימה של (סוף-סוף) נהר אמיתי להתגאות בו בארץ. יצאנו מקיבוץ גדות. בירידה לגשר בנות יעקב מתחיל המסלול באדום, לכיוון דרום. כעבור 200-300 מטר ניתן לרדת לשביל השחור, המלווה את הנהר מקרוב, או להמשיך באדום, המלווה את הנהר קצת יותר מלמעלה. אנחנו ירדנו לשחור, המיועד להלכים בלבד (למרות שהוא מתחיל כדרך ג'יפים), ועתה ניתן להתייחס לדיון שהיה כאן לגבי רכיבה בשבילי הליכה. בכל אופן נזהרנו... יש לציין שאחרי כמה מאות מטרים בשחור מגיעים לבית משאבות/טורבינה וממנו הופך השביל לסינגל מרהיב באורך 4-2 ק"מ. חלק ממנו נאלצנו ללכת בעלייה תלולה, אך היה שווה. בסוף הסינגל מגיעים מתחת לכפר הנשיא, למקום בו נפסקה בזמנו בניית תעלת המים שהייתה אמורה להוביל מים מהחולה לעמק בית נטופה (תוכנית חלוצית גרנדיוזית שנהגתה וננטשה לפני שנים רבות), שם השביל מתרחב. ניתן עתה לרדת לנהר בשחור, לצפות בגעש המים החוצים גשר אירי ישן והרוס, ולחזור מעלה. בסופו של דבר יש להמשיך דרומה באדום, עד לכרכום. ועכשיו, לחלק הבוצי: אנחנו ירדנו מכרכום - באדום - חזרה לירדן, לגשר "הדודות" ההרוס, אותו לא ניתן לחצות. מכאן המשכנו דרומה באדום העולה לאלמגור, אך לאחר כ-300 מטר פנינו שמאלה בשביל ג'יפים לא מסומן שירד אל הנהר וליווה אותו. לצערי - כאן התחלנו לדשדש ולבצבץ בבוץ ומי אפסיים, כיוון שהירדן ידידנו אך זה הציף את השטח ימים מספר לפני-כן. וככה - 3-2 ק"מ נמשכו כשעתיים, בהם רוב הזמן הלכנו בבוץ ובשלוליות, עד לגשר אריק. האמת - היה מדהים ביופיו וגם החוויה הלבנונית (בוץ?!) תיזכר היטב. מי שיסע בעוד מספר ימים - בוודאי יחסוך לעצמו את הבוץ, אחרת הייתי ממליץ לסיים בכרכום. כך או כך - יש לקבוע היכן בדיוק משאירים את הרכבים (גדות, גשר אריק, כרכום, אלמגור וכדו'). זהו, אנחנו נהנינו. צפו בתמונות והחליטו (נכונה) בעצמכם. שי בהיר.

alonaski

New member
שמע... זה נשמע מדהים!!!!

אתה בן 31 ויש לך אבא רוכב גם??!!! פהההיייי...!!! כל הכבוד!! איזה כייף לשניכם!!!... התמונות מאוד יפות והטיול נשמע גם!! אני שמחה שסיקרת אותו פה כי כבר כמה שנים אני תוהה עם עצמי עד כמה השביל שם למטה עביר להליכה/רכיבה... עד היום רכבתי את הדרך עפר שמלמעלה - דרך כרכום-כפר הנשיא.
אז אתה אומר שהדרך השחורה עבירה הייטב? כמה היית אומר - אחוזים ממנה - רכיבים?

shaibahir

New member
ראשית, אני בן 34, אבל חן-חן. (אבא

שלי - דרך-אגב - בן 69 ולשמחתי כוחו במותניו). ועתה, למסלול ולדרך השחורה: ראשית, אקדים ואומר שהמפה לא לפני ולכן המרחקים שאציין הינם בקירוב. מצד שני כל הקטע "גדות - כרכום" הינו סה"כ כ-13 ק"מ, כך שהשגיאות לא תהינה חמורות. שנית, אחלק את המסלול לשלושה חלקים. חלק ראשון - "גדות - כפר הנשיא": אורך הקטע כ-5-4 ק"מ. בקטע זה רכבנו בשחור, כאשר הוא מתחיל כדרך ג'יפים (למרות שאינו מסומן כך במפה) ולאחר כ-2 ק"מ הופך לסינגל נהדר (לאחר בית טורבינה שאת שמו אינני זוכר). סינגל זה עביר בהחלט, אם הינך ברמה טכנית בינונית ומעלה (ואם אינני טועה, את כזו). קחי בחשבון עלייה רצינית לקראת סוף הסינגל. עלייה זו, בצירוף הקושי הטכני, כבר אילצה אותי ללכת ברגל. בשיא העלייה ישנה נק' תצפית מעולה + התרחבות הדרך, המאפשרת חניית קפה וכו'. לאחר עוד כ-400 מטר מסתיים הקטע הראשון. חלק שני - "כפר הנשיא - כרכום": בחלק זה רכבנו לאורך האדום!! אולם, אם כושרך במותנייך (ורגלייך), רדי בשחור (דרך ג'יפים עדיין) עד לגשר האירי ההרוס, ע"מ להתרשם מעוצמת המים). מהגשר ממשיך השביל השחור להלכים בלבד. אינני יודע מה איכותו ומידת רכיבותו, אך אציין שברוכבנו למעלה באדום לא הצלחנו לזהות אותו (אומר משהו...). בכל אופן, רוכבים בקלילות ובנעימים באדום עד כרכום. חלק שלישי (בחירה) - "כרכום - גשר אריק": אם להערכתך כלו המים (והבוץ במועד טיולך. להערכתי בעוד כשבוע הבוץ יתייבש), רדי באדום מכרכום לגשר הדודות ההרוס. לפני שנופלים למים יש לחתוך ימינה (דרומה), שוב באדום, המטפס לאלמגור. כעבור מאות מטרים ספורות יורד שביל לא מסומן חזרה לגובה הנהר, ומלווה אותו עד גשר אריק. אורכו קילומטרים ספורים, ואם הוא יבש אינו מהווה מכשול פיזי. קטע זה הינו סמוך למים, מלא עצים ושיחים, פרות וקצת חרקים. בסופו של דבר מגיעים לאיזור דמוי "דלתא" (דלתת נהרות, כן!) ומגיעים לגשר ולכביש. הזרימה תחת הגשר, דרך-אגב, מדהימה. סה"כ, שוב, הטיול מומלץ ביותר, כולל הקטע השלישי. מקווה שעזרתי. אם יש עוד שאלות - כתבי. שי.

alonaski

New member
תודה! נשמע די ברור! ../images/Emo13.gif

העתקתי והדפסתי למישמרת! בבוא היום אקח איתי את ההוראות האלה לטיול המיועד לשם...

נוגוצקה

New member
השביל השחור מגשר הדודות

אנחנו ללא אופניים רצינו ללכת לאורך הירדן בשביל השחור, ההתחלה אכן היתה אמורה להיות בגשר הדודות, אבל כשראינו את השביל, זה נראה השביל הכי פחות מטויל בארץ ולכן רמת הצמחיה בו סבוכה,ובקושי רב ניתן היה לראות את סימני השביל, כך שויתרנו על הרעיון. השבוע זה עדיין היתה צמחיה, אני מניחה שבקרוב זו תהייה קותיה אחת גדולה.

Eyal Hershtik

New member
נראה מדהים ...

ודרך אגב אם אני לא טועה בבן אדם אשמח אם תמסור ד"ש לאביך מאייל מ"קבוצת השאנטי" שאני חושב שרכב איתנו פעם אחת בנחל תבור

למעלה