הירהורים

נ ו ל י ה

New member
הירהורים../images/Emo48.gif

רק 'נוליה' ו-'יאק צידרק' מפירים את השקט דומה כי הם האחרונים בפורום השוקע שקט, כמו לאחר הסערה שעות של בהייה בדפי פורום חסרי הודעות אצבעות חסרי מנוחה נחות על מקלדת קרירה ומעבר לכל אלה מופיעה הנשמה, ודורשת שנציץ בבלוג שלה מפסיקה להילחם, וזורמת אל האין סוף

sleeper1111

New member
יש

הרבה דרכים להעביר את החיים דווקא כלוחם ? משהו גרם לך לבחור את המטרה הזאת על אחרות מעניין מה היתרונות הגדולים ומה מושך בזה

נ ו ל י ה

New member
אתה אומר שיש הרבה דרכים....

אומר ולא מפרש. איזה דרכים? בדרך שלי, הינך כלוחם נלחם אך ורק מלחמה אחת. האויב הגדול ביותר שיש לך להלחם בו, הוא אתה עצמך. ועוד משהו אחד לסיום: דפדף אחורה בהודעות, אולי תבין על איזו דרך מדובר.

sleeper1111

New member
אני מכיר קצת

את הספרים של קסטנדה, אומנם אני לא התעמקתי כמוך מדובר על דרך ל"חופש". המכשפים והשמאנים של פעם הלכו בדרך הזו למטרה של חיי נצח ושליטה מוחלטת על המציאות שלהם, לחיות בהרפתקאות של עולמות שונים. כמובן שהם יצרו בשביל המטרה הזו דרך חיים של דרך הלוחמים שהמטרה שלה היא להבין יותר טוב את הטבע של המציאות (זה הכל אתה) וגם לא להיקשר לאשלייה שלהם שהם יצרו לעצמם. דרך החיים הזו נועדה למטרת הניווט בין החלומות וה"חופש" זאת המטרה שלך ?

נ ו ל י ה

New member
דרך הלוחמים...

גם אני מכיר קצת את הספרים של קסטנדה. המטרה שלי היא לא החופש המוחלט (חיי נצח). המטרה היחידה העומדת על הפרק כרגע (אצלי לפחות) היא השלמות העצמית המוחלטת. ומהי השלמות העצמית המוחלטת? נשאלת השאלה! והתשובה היא: השלמות העצמית המוחלטת, היא היכולת שלך כפרט, לאסוף את כל ישותך האנרגטית לכדי יחידה אחת שלמה (עד כאן ההסבר המטפורי). ועכשיו, השאלה הנשאלת היא: היכן היו עד עכשיו כל חלקיה של הישות הארגטית המדוברת? והתשובה היא: א. חלק גדול ממנה פיזרת בקיום יחסי מין (ועל כן צריך לשחזר את החויות המיניות שחוית). ב. חלק אחר בזבזת כל החיים שלך במגע עם בני אדם אחרים ( ועל כן צריך לשחזר את כל חויות החיים שעברנו). ג. ואת מה שנישאר, לקח הטורף (ועל כן אנו חייבים לחיות כלוחמים) את כל חלקי הישות הארגטית שלך, שמפוזרת בכל מקום בו היית, ובו היה לך מגע עם בני האדם, הינך יכול להחזיר בעזרת השיחזור. את מה שהטורף לקח, אתה יכול להחזיר רק בעזרת מלחמה בעצמך (שלמעשה אתה זה לא עצמך). אם משהו לא מובן לך, שאל בני ונען.

sleeper1111

New member
איך אתה

יודע שפיזרת אותה ? ע"י יחסי מין רק ביטאת את ה"אני" שלך. מה גורם לך לחשוב שאיבדת אותו ? כשאתה אומר משפט שנובע ממחשבה מסוימת אצלך. נניח שאמרת את המחשבה למישהו, איבדת את המחשבה ? כשתאסוף את החלקים שלך, נניח שתהיה שלם. איך תדע שאתה שלם ? כלומר, אתה שואף לאיזשהו "עצמי" האמיתי שלך...ההוא שטרפו לך אותו. איך תדע שהוא שלך ? אתה יוצא מתוך הנחה שיש לך "עצמי" כלשהו שמפוזר, איך אתה יודע ? אולי ה"עצמי" שלך נוצר ע"י הטורף ? הטורף זה הסביבה? אתה לא חושב שהסביבה מעצבת לך את ה"עצמי" שלך ? אתה לא חושב שחוויות יחסי מין שינת לך את ה"עצמי"? איך אתה יודע שהיה לך "עצמי" בהתחלה ? אולי הוא נוצר בעקבות כל האנשים, הסביבה והטורפים...

נ ו ל י ה

New member
המון שאלות בהודעה אחת קטנה....

וכל התשובות נמצאות בספר אחד של קרלוס.(צידו הפעיל של האינסוף) ועל מנת למשוך אותך לקרוא את הספר, אני אכתוב לך את הפתיח של הספר. -----------------@@@------------- ------תחביר---- איש שנועץ מבט במשוואותיו אמר שליקום הייתה התחלה הייתה התפוצצות, הוא אמר. מפץ המפצים, והיקום נולד. והוא מתפשט, הוא אמר. הוא אפילו חישב את משך חיו: עשרה ביליון סיבובים של הארץ סביב השמש. כל כדור הארץ הריע; הם הכריזו כי חישוביו הם מדע. איש מהם לא חשב כי בהציעו שהיקום החל, האיש רק שיקף את תחביר שפת אימו; תחביר אשר דורש התחלות כמו לידה, והתפתחויות, והתבגרות, וסיומים, כמו מוות, כמו הצהרת עובדות. היקום החל, והוא מזדקן, הבטיח לנו האיש, והוא ימות, כדרך כל הדברים, כפי שמת הוא עצמו לאחר שאישר באופן מתמטי את תחביר שפת אימו. -----------@@---------- -----התחביר האחר---- האם באמת החל היקום? האם סיפור המפץ הגדול הוא אמת? אלה אינן שאלות, אף שהן נשמעות כך. האם התחביר הדורש התחלות, התפתחויות וסיומים כמו הצהרת עובדות הוא התחביר היחיד שקיים? זו השאלה האמיתית. ישנם סוגי תחביר אחרים. יש אחד, לדוגמא, הדורש שגוונים של עוצמה ייחשבו לעובדות. בתחביר הזה דבר אינו מתחיל ודבר אינו מסתיים; וכך לידה אינו אינה אירוע נקי וברור, אלה סוג מיוחד של עוצמה, וכזאת היא גם ההתבגרות, וכך גם המוות. איש של תחביר שכזה, העובר על משוואותיו, נוכח שחישב די והותר גוונים של עוצמה כדי לומר באופן סמכותי, שהיקום לא החל מעולם ולא יסתיים לעד.

sleeper1111

New member
לא כל כך הבנת מה

מטרת השאלות..שהיא מטרה אחת אתה מגדיר שדרך הלוחמים בשבילך היא מציאת ה"עצמי" שלך שאתה מאבד אותו מסיבות כלשהן מה שאני אומר, איך אתה יכול לחפש/להרכיב אם עוד לא הגדרת מי הוא ה"עצמי" שלך או איך אתה יודע שיש לך בכלל "עצמי" לגבי תיאוריות על אינסופיות היקום...ענייני התחלה וסוף...לא דיברתי על זה. אולי התכוונת לדבר על חוסר האמיתות של האמת. אני דיברתי על ה"אמת" שאתה מאמין לה, שבה אתה חושב שאיבדת את ה"עצמי" שלך זה מעניין איך אתה יודע את זה עזוב לרגע את הספרים...נסה לענות בתשובה מסכמת ועניינית כי אם אתה יודע את הדרך. אתה גם יודע למה בחרת את הדרך .

נ ו ל י ה

New member
התשובה לשאלה שלך....

מפוזרת על פני 14 ספרים, ואתה מבקש שאני אתן לך תשובה מסכמת ועניינית. א. לא אבדתי את ה"עצמי", ואני לא נמצא בחיפוש אחריו. האדם, כישות אנרגטית, מאבד עם הזמן חלק ממסת האנרגיה שהוא נולד איתה, ואני, הדרך שלי, היא בחיפוש אחר אותו החלק שאבדתי על מנת להחזיר אותו בחזרה. ב. בקשר ל"עצמיות" האדם (אני, ועצמי) והטורף. את זה תצטרך לקרוא בספר של קרלוס קסטנדה.

sleeper1111

New member
איך

אתה יודע שפיזרת בכלל את האנרגיה שלך ? בגלל שאמרו לך בספר? ואיך אתה יודע כשאתה שלם עם כל האנרגיה ? כלומר..איך תדע כשהגעת ליעד? אני מכיר את הספרים והם מכילים הרבה דו שיח של בולשיט לא קראתי את כולם, וגם מה שקראתי לא קראתי הכל. אני מנסה להבין מה המטרה של המסלול הזה שאנשים הולכים אליו

נ ו ל י ה

New member
ככה...

את האמת? עד שלא קראתי את הספרים של קרלוס לא ידעתי כלום. ב. כל התורות שבעולם מדברות על גוף האדם כשדה אנרגיה. אפילו בתורה שלנו כתוב, "לא תשפוך זרעך לשוא" אפילו בקבלה היהודית תוכל למצוא מקבילות רבות למה שדון חואן אמר. כל התורות המיזרחיות אומרות את זה, בודהיזם, הינדואיזם, טאו, וכל שאר הפלגים. למי להאמין? למדע, שקיים רק 200 שנה, והוא עדיין בחיתוליו? ועד עכשיו הוא גרם יותר נזק מתועלת. איך זה שבשני קצוות עולם מדברים על אותו הדבר? איך זה שאבוריג'נים באוסטרליה מדברים על זמן החלום? מה הם קראו את הספרים של קרלוס? יש לי המון תהיות על כל הנושא הזה, ואני מאמין שיש בזה הרבה מעבר למה שהמדע מסוגל להסביר בינתיים. שאלות כאלה יש למכביר, ואין באפשרותו של אף אחד להוכיח לאחר את אמיתותם של הדברים, כל אחד חייב להתנסות בזה לבד. אני, מתוך התנסותי שלי בחלק קטן מתוך מה שקרלוס כתב בספריו, היגעתי למסקנה שקרלוס לא משקר, ודע לך שאני בן אדם מאוד רציונלי, ומעולם לא הייתי מאמין אילולא התנסיתי בכך בעצמי. זהו זה, אני אמרתי את דברי, ואתה בטח תעשה את שלך. ביי לבינתיים.

sleeper1111

New member
אני מכיר

מספיק ספרים רוחניים כדי לשמוע על מטאפורת ה"אנרגיה". זה לא ממש משנה אם יש אנרגיה או משהו אחר. ה"אמת" לא משנה...השימוש ב"אמת" הוא שמשנה אתה משתמש ב"אמת" הזו כדי לאסוף את החלקים שאיבדת. אתה חושב משום שמכיוון שדיברו על זה בכמה תרבויות אז זה כנראה נכון. כל התרבויות חופפות ומושפעות אחת מהשניה חוץ מהאבוריגי'נים. הם דיברו על זמן חלום אבל הם לא דיברו על איבוד עצמך עם כל חוויה שיש לך. הם דיברו יותר על החיים כחוויה בפני עצמה והם דיברו על העניין של להיות "אדם אמיתי". בשבילם העולם הזה הוא עולם חוויה ולא בריחה מחוויות כדי להיות עצמך. עצם החוויות אתה מגלה את עצמך. הם דיברו על להיות נאמן יותר לרצון הפנימי שלך ולא לחיות בשביל אחרים. הם דיברו שהעולם המערבי מאבד את עצמו בגלל תחרויות וחיפוש משמעות אוססיבי לכבוד ושאר הדברים שיוצרת לך הדת והחברה. אתה מאבד את עצמך ואת ה"אנרגיה" שלך. כשאתה לוקח לעצמך אמונות שיוצרים לך אנשים אחרים. אנשים שיוצרים לך מטרות שאולי אתה לא באמת רוצה. כמו אמונות שיוצרים לך "לחפש" את עצמך ולחיות בדרך שלהם שהיא דרך הלוחמים. הם אומרים לך בדיוק מה לעשות כדי למצוא את עצמך, השאלה היא מה יקרה כש-תמצא את כל עצמך? כתוב עוד הרבה בספרים של קסטנדה ואחד הדברים הוא לדעת למצוא מטרה ולהישאב לתוכה. (לא זוכר איפה) לעשות אותה אפילו שאתה יודע אולי אין משמעות לכל העסק הזה. יש רק בעיה אחת...אתה צריך לדעת לאיפה לכוון את עצמך, לדמיין את עצמך המטרה. אז מה זה להיות שלם אנרגתית ?

נ ו ל י ה

New member
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול...

כל דבר, זה עניין של אמונה, והאמונה כוללת בתוכה הכל. אדם צריך להאמין שיש לו בשביל מה לקום בבוקר, אילולא כן לא היה האדם קם. קח לדוגמה את עניין החלימה; האמנתי לקרלוס, ניסיתי, הצלחתי בניסיון. עכשיו אני יודע שמה שקרלוס כתב על חלימה זה נכון מתוך ניסיוני האישי. ומתוך כל זה הסקתי, שאם קרלוס לא שיקר בעניין החלימה, כנראה שהוא לא שיקר בכל השאר. לפי מיטב הבנתי, מתוך קריאתי את הודעותך, לא קראת את ספריו של קרלוס קסטנדה בעיון, על כן כל השאלות האלה. אני חוזר ואומר, על מנת לענות על שאלותך, אני צריך לחזור ולקרוא את כל 14 הספרים של קרלוס קסטנדה. בספרו האחרון של קרלוס, קסטנדה מצמצם את כל התאוריה על רגל אחת. קרא את הספר, אפילו בתור סתם ספר קריאה הוא מהנה למדי.('צידו הפעיל של האינסוף', זהו שם הספר) (וזה לא על היקום, והמפץ הגדול) מישהו פה בפורום המליץ על חנות ספרים בת"א בדיזנגוף סנטר, מוכרים שם ב15 ש"ח את הספרים של קרלוס. אני חושב שמיצינו את ענין השאלות, כל שאלה שיש לך, שאל אותה לאחר קריאת הספר. אם הספר לא יענה על שאלותך, אני מבטיח לך אישית שאקרא כל הספרים של קרלוס מחדש על מנת שאוכל לענות על שאלותך. בכל אופן, תודה לך על שהקדשת זמן לקרוא את הודעותי.

sleeper1111

New member
בכל אופן

קריאת ספרים נועדה לשינוי המחשבה שלך והסקת מסקנות אם אתה צריך ללכת לקרוא שוב ספר כדי להבין את הדרך שלך -לדעתי- אתה צריך לשאול אם אתה באמת מבין למה אתה נכנס

למעלה