הירהורים ...

menimm

New member
הירהורים ...

אני אוכל בשר ונהנה מאוד מהטעם והמרקם. בצעירותי הייתי צמחוני תקופה, ובסביבות גיל 18 חזרתי לאכול בשר. מאחורי כבדי אווז רבים וטעימים, שווארמות, סטייקים.. ושאר ירקות. מפריעה לי מעט העובדה שהמאכלים הטעימים והעסיסיים הללו היו פעם בעלי חיים. אני יודע שברגע שבעל החיים עובר לעולם הבא, זה כבר לא כואב לו ולא משנה לו אם עושים ממנו סטייק או קוברים אותו ואומרים עליו קדיש. אני גם יודע (ואולי טועה), שאם אהיה צמחוני, זה לא ממש ישנה את התמונה - המציאות. עדיין המושג הנורא שנקרא "תעשיית בשר" ימשיך להתקיים ובגדול.. איתי או בלעדיי. שאלתי אליכם היא.., האם אתם בוחרים בצמחונות על מנת שאתם באופן אישי תישנו יותר טוב בלילה, או מתוך תיקווה / ידיעה שהיותכם צמחונים הצילה ממוות איזשהו כבש עסיסי... ? האם התחבטתם בשאלה בה אני מתחבט..., האם להיות צמחוני בשביל עצמי, האם היותי צמחוני תציל בעלי חיים ממוות... ואולי במידה ואני היום במצב שבו אני שלם עם עצמי .. אולי הדבר הכי טוב שאני יכול לעשות הוא להישאר באותו המצב.. להמשיך ולהנות ממה שאני אוכל (כבד אווז ברוטב תמרים לדוגמא.. למי שאכל פעם ויודע כמה זה טעים) ופשוט להתעלם, להמשיך הלאה. במידה ואתם סבורים שאפשר להיות צמחוני ועדיין שלם עם עצמי .. האם ישנם תחליפים מבחינת הטעם והתחושה לאותם מאכלים שאני כל כך רגיל אליהם ?

גם וגם

גם כדי להיות שלם עם עצמי ועם המצפון שלי, וגם בשביל לתקן ולו בקצת את העולם האכזרי והמעוות שלנו. למען האמת, אני מאוד אהבתי בשר. ודווקא בתור שכזה הקירבה של המוצרים של טבעול (במיוחד הבורגרים) לדבר האמיתי הפתיעה אותי. יש תחליפים מגוונים וטעימים, והיום אפילו בקיבוצים של 700 איש יש מנות צמחוניות.

Gal-Mo0D

New member
רק תראה עד לאן הגענו בזכות הצמחונות

כיום יש מנות צמחוניות בכל טיסה, בכל מסעדה, בכל אירוע מכובד, תקנות נגד בעלי חיים נחקקות (בקצב איטי להחריד, אבל לפחות נחקקות) ובכל בזכות אותם בודדים (%אנשים שפועלים עבור בעלי חיים) שפועלים עבור זכויות בעלי החיים. אין מה לעשות, אדם אחד הוא עולם ומלואו. כל אחד צריך לראות עצמו כאילו הוא אחראי לתעשיית הבשר כל עוד הוא צורך ממנה (כנ"ל לגבי עור). תראה את אתי אלון, הפילה לבדה בנק שלם - בן אדם אחד! עשה את זה - זה רק מראה לך את הכוח שיש לך. אני אישית עושה את זה מתוך מטרה לתקן את העולם טיפה ולדעת שאני לא גרמתי סבל למה שאני אוכל. ואני יודע, שיש עוד המון (אבל לא מספיק) כמוני וביחד אנחנו כוח גדול.

savage girl

New member
אני חושבת...

רק לפני שאני אומר את דעתי הכנה, הרשה לי לצטט אותך קצת: "אני יודע שברגע שבע"ח עובר לעולם הבא זה כבר לא כואב לו ולא משנה לו אם עושים ממנו סטייק או קוברים אותו ואומרים עליו קדיש"- אתה באמת חושבת שזה ככה?! פרות שמובלות לשחיטה סובלות כל הדרך עד לגזר הדין האכזרי שלהן... החל מהנסיעה במשאית הצפופה והמחניקה ועד לשחיטה ולגסיסה האיטית! האם זה לא מספיק סבל?! ומה בדבר עופות? שישושבות בכלובים של 20 על 20 ואפילו לא מסוגלות להניף כנף?! ומה עם עגלים שבשביל שבשרם יהיה רך הם מבלים 4 חודשים בארגזים זעירים, קשורים בצווארם, לא מסוגלים להפעיל את שריריהם וסובלים ממחלות שונות כגון אנמיה והפרעות נשימה??? ואחרונים חביבים והסובלים אולי הכי הרבה בכל תעשיית הבשר הזאת (במידה וניתן בכלל להשוות סוגי סבל... אוי דמט איך זה נשמע!)- אווזים... הם לא רק סובלים בזמן השחיטה (ואני מחזירה אותך לציטוט שלך- זה לא משנה לבע"ח כיצד הוא מת...) אלא הם סובלים בכל מהלך חייהם! הפיטום האכזרי הזה שהם עוברים כל יום... היית רוצה לעבור אפילו יום אחד מסכן בסבל שכזה???שידחפו לך לפה משהו כמו 20 ק"ג פסטה (השוואה) בכל יום וכל יום יעבור עליך בייסורים מזוויעים כתוצאה מהפיטום הזה? (כבד חולה, קשיי נשימה, דימומים פנימיים וכו´) אני בטוחה שלא!!! אז אולי לא מפריע לך כ"כ שהחיות סובלות... אבל זה כבר עונה על השאלה שלך עצמך, כי כנראה שענייני מוסר לא משפיעים על שיקולי הדעת שלך הרבה... לא? נ.ב- סליחה אם אמרתי משהו קצת לא במקום בכל התגובה הזאת... זאת בסה"כ דעה שלי, ואני מקווה שהבנת את כוונתי... תודה

Veggie John

New member
קודם כל

מה בדיוק אתה מרוויח מלהיכנס לפורום של צמחונים וטבעונים ולהתפרש בתאורים מבחילים של גופות?? מה עם קצת כבוד, רגישות, טאקט? היית רוצה אתה שיכנסו למרחב השקטן שלך ויזלזלו בכל מה שאתה מאמין בו וחשוב לך? קח לתשומת ליבך. שנית, כפי שעמיתיי פירטו לך בנעימות (יתר, לדעתי האישית), בעל החיים המתועש הממוצע עובר כמויות עצומות של סבל מרגע לידתו (בהנחה שישאירו אותו בחיים, שלא כמו אלפי האפרוחים הזכרים שמושלכים אל מותם כאילו כלום) ועד לרגע שחיטתו. כולנו פה העדפנו לפקוח עיניים ולהכיר בתהליך השטני הזה בראייה מפוכחת, ומן הסתם להחליט שאנחנו לא רוצים שום חלק בו, כמו שכל אדם שפוי היה עושה בעקבות העדויות המזעזעות. חוץ מהעובדה שכל אחד מאיתנו ש"מצתמחן" מציל מספר נאה של תרנגולות, פרות ודגים (במיוחד דגים, בנוגע אליי), הוא גם משמש כדוגמה אישית וסימן דרך לכל הסובבים אותו, שאולי בתקווה ובהדרגה יתנזרו גם ממוצרים מן החי. כך שכל אדם משפיע בקטן מסביבו, וכולנו ביחד משפיעים הרבה. וזה רק עניין של זמן עד שמספיק אנשים יפתחו עיניים ויפסיקו את הסבל המתועש, שיהפוך לעוד פגם בהיסטוריה של האנושות. סלח לי על הדרמטיות, אני תמיד נעשית כזו לעת ערב.

Michelle1

New member
ועוד נתון סטטיסטי פעוט:

על פי פרסומי אנונימוס, כל אדם (אוכל בשר) צורך בימי חייו כ-4000 חיות!!! גם אם תהייה הצמחוני היחידי בעולם, עדיין חסכת חייהן של 4,000 חיות אלו. אל תקל בכך ראש.

למעלה