היריון- אשמח לעזרה

hilasa3

New member
היריון- אשמח לעזרה

היי בנות,

לפני 4 וחצי שנים עברתי ניתוח לפרוסקופיה ואובחנתי עם אנדו, הוציאו המון הידבקויות וציסטה מהשחלה, ציינו שנראה שהשחלות והחצוצרות משוחררות ונראה שהכל תקין.
מאז הניתוח טופלתי עם גלולות סיזוניק של 3 חודשים, המחזורים היו כואבים אבל נסבלים.
עכשיו אני מנסה להיכנס להיריון מזה 5 חודשים, במרפאה אמרו לי לנסות חודשיים שלושה ולגשת לרופא כדי לא לגרום נזק לגוף, כשניגשתי לרופא נשים עוד לפני שהתחלתי את התהליך הוא היה מאוד אדיש, לא קרא את הסיכום שהכינו לי במרפאה עם סיכום הניתוח והטיפול. שלח אותי לעשות בדיקות דם, סיפר לי איך הסבתא שלי נכנסה להיריון ואיחל בהצלחה. אחרי שלושה חודשים חזרתי אליו, המחזור התחיל להיות יותר כואב, בביוץ עצמו יש כאבים (אני מניחה שיש ביוץ כי אני בודקת עם המקלוני שתן הקטנים). חשוב לי להגיד שיש חודש שעובר כאילו לא קרה כלום ויש מחזור נקמה ואז אני חייבת לשכב במשך כמה ימים עם בקבוק חם וכדורים..זה מאוד מייאש ומלחיץ, אני לא רוצה לגרור את עצמי לטיפולים אם אין צורך..אבל אני לא רוצה שהגוף יחזור למצב שהוא היה בו לפני הניתוח (כאבים כל היום)..מה אתן ממליצות לי לעשות? לתת לזמן לעשות את שלו או ללכת לרופא? ואם כן, לאיזה? מומחה פוריות? זה משנה אם הוא רופא גניקולוג או מומחה פוריות בהגדרה? אני מקבלת רושם מהרופא שלי שאני לחוצה וצריכה להמשיך עם הניסיונות הטבעיים שזה סותר את מה שהנחו אותי לעשות במרפאה...אשמח לעזרתכן, סליחה על החפירה.

תודה ^^

simba1231

New member
היי

בהחלט הייתי ניגשת למומחה פוריות (ומאוד משנה שהוא יהיה מומחה פוריות ולא סתם גניקולוג). והאמת היא שאם הגעת לתיאור של מחזור נקמה (אהבתי את התיאור... לגמרי קולע) הייתי מתייעצת שוב גם עם מומחה אנדו' שיעריך את המצב. ולגבי הרופא שגורם לך להרגיש לחוצה שיקפוץ לך. עדיף להיות לחוצה ובריאה מקלילה וזורמת בחדר ניתוח... אם הייתי מתייחסת לכל הרופאים שהתייחסו אליי כמפונקת ולחוצה לא יודעת אם היו לי ילדים היום. או אם אצטט את הרופא נשים הותיק והבכיר שלי (לשעבר): "את אין לך שום בעיה להכנס להריון את סתם לחוצה" (נאמר בביקור אחרי ניתוח שהתברר שהרחם והחצוצרות שלי היו דבוקים בגוש אחד... אבל יפה שהוא חשב שמה שהפריע להריון זה הלחץ ולא מבנה אנטומי מעוות, ציסטות וכאלה...).

אנדומטריוזיס והריון

כשידוע על קיום בעיה היכולה לפגוע בפוריות (שחלות פוליציסטיות, בעית זרע, הידבקויות, אנדומטריוזיס וכו...), נהוג לתת צ'אנס להרות תקופה קצרה 3-6 חודשים, כתלות בחומרת הבעיה, ואז להפנות לטיפולי פוריות.
כאבים בזמן נסיונות ההרות אכן בעיתיים ולמעט אנלגטיקה (המומלצת ממשפחת ה NSAIDS: נורופן, אדוויל, וולטרן), ניתן לנסות דיקור סיני, דיאטות מתאימות, ספורט יוגה, אך אין פתרון קסם.
אם המחזור שלך סדיר, את מקיימת יחסים אחת ליומיים סביב הביוץ, לא נקלטת תוך 3 חודשים+סובלת מכאבים, הייתי שוקלת ברצינות להתחיל מלפרוסקופיה לכריתת הנגעים החדשים ובדיקת מעבר צבע בחצוצרות, לפני התחלת טיפולים. ייתכן מאוד שתהרי בלי טיפול פוריות וגם תפחיתי כאבים. ניתן כמובן גם להתחיל טיפולים במקום ניתוח.

לואי84

New member
מומחה פוריות

גם לא מספיק שיהיה "רק" מומחה פוריות כי לא כולם מבינים באנדו' ואם יש אנדו' אז חשוב שהרופא ייקח את זה בחשבון והטיפולים יהיו בהתאם.

יש מספר ופאים שהומלצו ע"י הבנות פה בפורום: פרופ' שולמן, פרופ' דיידמן, ד"ר אליצור (עובד בין השאר בשיתוף פעולה עם מרפאת האנדו' בתל השומר)

בהצלחה

simba1231

New member
מומחה פוריות

"זכיתי" ואני מקרה פוריות קל, אבל חייבת להגיד שלא תמיד הייתי ממליצה לרוץ לרופא פרטי. זכיתי להיות מטופלת (באמת זכיה ענקית) של רופא מעולה ומקסים בבית חולים ציבורי שיש לי רק מילים טובות להגיד עליו. אני מבינה את חוסר הסבלנות כשכבר מגיעים לטיפולים, אבל שווה לתת צ'אנס לרפואה הציבורית, לפעמים יש הפתעות טובות:)

tuli2210

New member
הי

אם תצטרכי טיפולים אז זה לא כזה נורא. וזה נותן את מירב הסיכויים להרות. אז אל תחששי. וממליצה לך להיות במרפאת פוריות בקופת החולים. כבר עכשיו גם בזמן הנסיונות הטעבייםץ הכל צריך להיות תחום בזמן ומי שאומר שאת לחוצה לא מבין מהחיים שלו מה זה אנדו. תמצאי רופא/ה טובים שילוו אותך. בהצלחה.

למעלה