לבצל יש עלים ויש עמוד פריחה. אם הצמח בריא ולא "זללו" לו כמות ניכרת של עלים, הוא יפרח. עניין של זמן.
מעניין מאוד, תודה.לבצל יש עלים ויש עמוד פריחה. אם הצמח בריא ולא "זללו" לו כמות ניכרת של עלים, הוא יפרח. עניין של זמן.
אין זכר ונקבה - כל פרח הוא גם וגם = אנדרוגיני.
וווווו, מעניין לא הייתי מאמין שלבצל יש פרחים.אין זכר ונקבה - כל פרח הוא גם וגם = אנדרוגיני.
יש אולי עקרים ופוריים; אבל אני הייתי ממתין זמן נוסף, כי אולי יש מקדימים ומאחרים
כך נראה לי
כן. מהפרחים מפיקים זרעים אבל קצב התפתחותם די איטי. לאחר שנת גידול, אתה מפיק בצלצלים שמהם מגדלים את הבצל הירוק ואולי גם את הבצלים עצמם.וווווו, מעניין לא הייתי מאמין שלבצל יש פרחים.
האם מפרחים אלה מפיקים זרעים?
לצמחים רבים יש שתי צורות של רבייה: רבייה מינית ורבייה אל-מינית (וגטטיבית). צמחי בצל וצמחי פקעת מתרבים במקרים רבים ברבייה וגטטיבית, על ידי בצלצלים, פקעות צדדיות וכו' צמחי דשא - על ידי קני שורש.וווווו, מעניין לא הייתי מאמין שלבצל יש פרחים.
האם מפרחים אלה מפיקים זרעים?
תודה רבה, מעניין מאוד.לצמחים רבים יש שתי צורות של רבייה: רבייה מינית ורבייה אל-מינית (וגטטיבית). צמחי בצל וצמחי פקעת מתרבים במקרים רבים ברבייה וגטטיבית, על ידי בצלצלים, פקעות צדדיות וכו' צמחי דשא - על ידי קני שורש.
בנוסף יש להם פרחים (גם דשא פורח, אם רק מאפשרים לו) שיש בהם איברי מין זכריים ונקביים, ובעקבות האבקה והפריה נוצרים זרעים, שבכל אחד יש עובר שמתפתח לצמח חדש.
כך בבצלים, וכך גם אפילו בתפוחי אדמה. בננות הן יוצאת דופן. זנים תרבותיים רבים של בננות הם עקרים (ולכן ציפה הבננה "חלקה", חסרת זרעים) ומרבים אותן באופן וגטטיבי.
אגב, כפי שאפשר לראות יום-יום בטלוויזיה, סוגים מסוימים של טפשות אנושית מתרבים בכל דרך אפשרית.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.