הירשמו לבטא של Windows Home Server

Ambious

New member
הירשמו לבטא של Windows Home Server

Windows Home Server היא מערכת חדשה במשפחת "חלונות" המיעודת למשתמשים ביתיים עם 2 מחשבים או יותר. המערכת היא שרת ביתי לאחסון קבצים, גיבוי ושיתוף מדיה בין מחשבי הבית. כל אחד עם יותר מ- 2 מחשבים בביתו וחיבור מהיר לאינטרנט יכול להרשם לבטא שתהיה בטא סגורה. להרשמות הכנסו ל- https://connect.microsoft.com/WindowsHomeServer ומלאו את הסקר קבלה. כמובן שמי שיתקבל מהפורום מוזמן לשתף חוויות (כל עוד זה לא נוגד את הסכם ה- Non Disclosure Agreement שיתכן שיחול על הפרויקט).

Ambious

New member
התקבלתי לבטא, ולמרות שהבטא סגורה

אין NDA - כלומר שאפשר לחשוף את כל הפרטים, כולל תמונות. המחשב שעליו אני מתכוון להתקין את הסרבר עדיין לא פעיל, אז בינתיים אני משתמש ב- Virtual Machine וברגע שהבית שלי יעבוד בתצורה הסופית של Home Server אני אשתף חוויות על התפעול והפעולה בפועל. בינתיים, הנה כמה פרטים נוספים על מערכת ההפעלה והיכולות שלה:
ניהול מרכזי - השרת הביתי מנהל את מחשבי הקצה, עוקב אחר הביצועים שלהם, ודואג שהם 'בריאים' ותקינים מבחינת חומרה ותוכנה.
אחסון מידע מרכזי - השרת הביתי משמש כשרת אחסון, ויוצר שטח אחסון בו נשמרים קבצי משתמשים, גיבויים, ותיקיות משותפות. יותר מכך, השרת הביתי מציג פתרון ביתי ותוכנתי לשיטת RAID: הוספה והסרה של כוננים לשרת הביתי לא דורשת קונפיגורציה מחדש מאחר והשרת מוסיף את הכוננים החדשים אוטומטית למערך שלו. בסופו של דבר גם נחסך הצורך באותיות כונן, מאחר וכל הכוננים מרוכזים ל- Volume אחד שפועל בשיטה חדשה שמשלבת RAID5 עם RAID1.
גיבויים אוטומטים חסכוניים - השרת הביתי יגבה את המחשבים הביתיים באופן קבוע בצורה חסכונית ביותר. מידע שלא ישתנה לא יגובה, ועם זאת גם מידע שקיים במקביל בשני מחשבים שונים יגובה רק פעם אחת. אם השרת הביתי יזהה כפילויות בגיבוי הוא ידלג עליהן, ופשוט יציין לעצמו היכן הקבצים המקוריים נמצאים. ניתן כמובן לשחזר קבצים יחידים - תיקיות - ואפילו את המחשב כולו.
שחזור מערכת כולל - השרת הביתי מאפשר לבצע שחזור מערכת כולל למחשבים ביתיים. אם המחשב הביתי ניזוק ואתם צריכים לשחזר אותו, כל שעליכם לעשות הוא להכניס דיסק הפעלה שבא עם השרת - והדיסק יעלה את ההתקנים הנדרשים על מנת להתחבר לשרת הביתי ולבצע שחזור מערכת מלא מהגיבוי האחרון שנשמר בשרת (בדומה ל- Ghost, רק מרכזי מהשרת).
ניהול מרכזי של עדכונים ואבטחה - השרת ינתר אחר עדכוני מערכת ויפיץ אותם למחשבי הקצה (בדומה לשרת SUS למי שמכיר), כמו גם ינתר אחר מצב האנטי-וירוס והתרעות ה- Security Center של מחשבי הקצה. זה כל מה שיש לי בינתיים - אני אעבור על כל הדוקומנטציה (קיבלתי הרבה) בהמשך ואם אני אגלה משהו יוצא דופן אני אשתף אתכם, ואם לא - בקרוב תמונות מסך. -אלעד

Ambious

New member
אה - ואת הדבר הכי חושב שכחתי

השרת משמש גם כשרת מדיה! תוכלו להתחבר מכל מחשב בבית לשמוע את המוזיקה שלכם, לראות את הסרטים שלכם לייב - והכל נשמר ומנוהל בשרת. השרת גם מתממשק מול מערכות Media Center ומול X-Box360. אה, השרת גם מאפשר גישה מהירה ונוחה להשתלטות מרחוק על כל אחד ממחשבי הבית דרך האינטרנט, או דרך מחשבים אחרים בבית.

ishaydahan

New member
זה נשמע ממש טוב!

נרשמתי לפני שבוע ועדיין אין תשובה
2 שאלות: 1. מערכת ההפעלה הזו תהיה בפורמט של ויסטה או XP? 2. יש לך כבר את קובץ ההתקנה? אם כן אפשר לדבר בפרטי?

Ambious

New member
מערכת ההפעלה מבוססת על סרבר 2003

בגדול, ככה שהיא יותר דומה ל- XP מלויסטה. לגבי ההתקנה - יש לי אותו, ולא נוכל לדבר בפרטי כי אני לא מפיץ דברים בצורה פירטית.

ishaydahan

New member
תמונות והסברים

http://blogs.microsoft.co.il/blogs/liorz/archive/2007/01/09/Windows-Home-Server.aspx דווקא נראה לי יותר דומה לויסטה.. מבחינת המראה כמובן.

Ambious

New member
זה רק הקונסולת ניהול

המערכת עצמה היא 2003 גרידא, הם אפילו שכחו לשנות את השם בכמה מקומות מ- Windows Server 2003 Small Business Edition ל- Home Server

Ambious

New member
(ומהסתכלות נוספת בסרטון)

מה שהם הראו שם זה חלונות ויסטה שמחובר לשרת Home Server, ואת קונסולת הניהול שמותקנת על חלונות ויסטה. לא הראו את השרת עצמו.

bacoola

New member
התקבלתי!

כדאי להתקין? אתה התקנת? אולי להתקין במקביל לויסטה?

Ambious

New member
במקביל לויסטה? באותו מחשב? לא.

כל הרעיון של ה- Home Server הוא שהוא פועל במחשב עצמאי ונפרד, הרי זאת כל המטרה של סרבר. אם נרשמת לבטא ואין לך מחשב עצמאי לשים עליו את הסרבר אז זה די מיותר ומפספס את כל המטרה. בלי מחשב שיתחבר אליו - הסרבר הוא בסך הכל מערכת הפעלה די חסרת טעם. זה כמו חנות בלי קליינטים.

הכוונה שלי היא להשתמש במחשב

שיהיה גם שרת וגם מחשב רגיל, ושמחשבים אחרים בבית יתחברו אליו... איך עושים זאת? אגב, יש אפשרות למחשבים עם XP או עם חלונות 200 להתחבר לסרבר? כי אם לא, אין לי שום טעם במערכת ההפעלה הזאתי...

למעלה