הישארות מעבר לשעות העבודה

newbe85

New member
הישארות מעבר לשעות העבודה

אני עובדת בעמותה בשכר גלובאלי. לאחרונה בעקבות שינויים משמעותיים בקרב המטופלים שלי אני מוצאת את עצמי נשארת יותר ויותר שעות מעבר לשעות העבודה כי אחרת פשוט אי אפשר להתמודד עם העומס. כמובן ששעות אלה אינן משולמות. הסיכום מול המעסיק הוא שניתן לקזז את השעות מימים אחרים במהלך החודש, אך האובסורד הוא שבמרבית הימים אני נשארת מעבר לשעות. היום שוב יצאתי חצי שעה יותר מאוחר וגם זה כי העמדתי גבול. הודעתי לראש השירות שאני לא יכולה להישאר וביקשתי ממנה לגבות אותי. היא הסכימה אך ברגע האמת "עשתה לי פרצוף". אני מרגישה שאני פשוט נופלת מהרגליים.
לקזז את השעות כנראה שלא אצליח ואינני יודעת מה לעשות. האם "לבלוע" את העודף? (באופן כללי מדובר במקום עבודה טוב וישנה התחשבות כלפי כשאני זקוקה להיעדרויות בהתרעה קצרה). האם יש לי זכות חוקית לדרוש שהפעם השעות ישולמו במלואן? האם יש טעם להתייעץ עם האיגוד? מדובר על מאות שקלים שאני "תורמת" פה ולמען האמת נמאס לי להיות "פראיירית".

תבדקי אם אפשר לקחת יום חופש על חשבון השעות

אם כן, זה הפתרון היחיד של קיזוז שעות שמצליח במקומות האלה. מודיעים שבוע מראש, לא קובעים דברים ליום (או יומיים). כל אופציה אחרת עובדת פחות טוב כי יותר קשה להציב את הגבול.
תחשבי האם יש אופק של הקלה בעבודה. אם לא - צריך לעשות שינויים מערכתיים, לחשוב אילו שירותים אפשר לתת ואילו לא, האם אפשר לייעל את העבודה, האם צריך לדרוש מהעמותה תקנים נוספים וכו וכו.
בתור מי שעובדת במערכת ציבורית עם מחסור כרוני במשאבים אני מתמודדת הרבה שנים עם הסוגיות הנ"ל, ויש לי הרבה מחשבות על המקומות שאנחנו מגיעים אליהם בעקבות חוסר הצבת גבולות. המקומות האלה לא טובים לא לנו ולא למטופלים שלנו. אין שום סיבה בעולם לעבוד בזמן שלא משלמים לך באופן קבוע. זה שמתחשבים בך בהעדרויות בהתרעות קצרות לא מאוד יוצא דופן. הרבה אמהות צעירות עובדות בתחום, עם ילדים תמיד יש בלת"מים. אני מניחה שההעדרויות האלה מנוכות לך מהימי חופשה והמחלה שלך שאת זכאית אליהם באופן חוקי, ולא ניתנות לך מתנה על חשבון המעביד.
טוב אני יכולה לכתוב עוד ועוד בנושא העובדים הסוציאליים, הזכויות שלנו ותכונות האופי הנפוצות שלנו שמונעות מאיתנו לעמוד עליהן...

מילת המפתח היא גבולות,גבולות ושוב גבולות

קודם לעצמך ואחכ למעסיקים.הם רןצים שתעבדי שעות נוספות,שישלמו ולא,את העובדת בדיוק את מספר השעות שנקבעו ביניכם מראש-גם אם לא הספקת לסיים את העבודה,כי הרי עבודתהעו"סים-לעולם לא מסתיימת.

KFIRB

New member

KFIRB

New member
לא לבלוע שום דבר

אנחנו לא רופאים בטיפול נמרץ, לא מנתחים מומחים בניתוחים מצילי חיים, אנחנו עם כל הכבוד, ויש כבוד רק עובדי רווחה.

עם כל הכבוד למצבי החירום , השינויים והדברים שקורים למטופלים, הם לא ימותו , אם יהיה עיכוב בעבודה שלנו.

ברור מסיפורך שאת עובדת באחת העמותות לשירות מופרט (יש לי השערה שמדובר בשירות שיקום או אומנה), עדיין שום דבר לא יקרה אם הדברים יידחו. אגב זו הדרך היחידה להסביר למעבידים שיש צורך בעובד נוסף!!!

חוקית אפשר הכל, מעשית זה מאבק בטחנות רוח, מציע לך פשוט להפעיל שרירים ולהסביר לראש השירות, שביום שתקבלי את השכר שהיא מקבלת , את תוכלי להרשות לעצמך להישאר יותר שעות , כרגע, כאשר כל שעה חשובה לך , את נותנת בדיוק אבל בדיוק מה שרשום בחוזה, אם היא צריכה שתישארי יותר, שתדאג לשלם לך, אם היא לא יכולה לשלם לך אז שהיא תישאר את השעות האלו ותעשה את העבודה שלך.

בהתחלה הם מתעצבנים, בסוף הם מגייסים עוד עובד. או משלמים לעובד הנוכחי. זה קצת פנטזיה, אבל אנחנו יצרנו את המצב שמנצלים אותנו ולכן אנחנו גם אלו שיכולים ליצור מציאות אחרת שמשנה את המציאות ומאפשרת לנו ולפונים שלנו שירות טוב יותר

בלי עצבים ובלי כוח אין צורך בזה

חבל לבזבז אנרגייה,פשוט תשימי גבולות לעצמך מה נכון לך ומה לא,וכשלך יהיה ברור,יהיה לך קל יותר לשים לאחרים(הן למנהלים והן למטופלים).את עושה כמיטב יכולתך ולא מעבר... בשקט ובתבונה...

למעלה