הישגים של אולמרט

the new L

New member
הישגים של אולמרט

ממלא מקום ראש הממשלה אהוד אולמרט הוא כידוע פרלמנטר ותיק. נמצא בכנסת לסירוגין מאז 1973, כיהן כשר בלי תיק, שר הבריאות, שר התעשיה והמסחר ולאחרונה שר האוצר. רציתי לדעת אילו הישגים נזקפים לזכותו של אולמרט במהלך כהונתו כחבר כנסת ושר. הישגים בולטים, חוקים שקידם וכו'.

the new L

New member
אני מודה לך על הקישור

חסר הרלוונטיות לשאלה. וחוזר ומפנה את השאלה לתומכי קדימה בפורום.

the new L

New member
לאף אחד אין תשובה???

bhnadav

New member
אממ...

אני יכול לומר שאישית לא התעמקתי יותר מדי בדבר, אבל אני יודע על כך שבתקופתו כשר הבריאות הוא הוביל את חוק ביטוח הבריאות הממלכתי. מעבר לזה - דברים שכתבתי על תקופתו כראש עיריית ירושלים.

the new L

New member
לגבי חוק ביטוח בריאות ממלכתי

הוא חוקק בשנת 1994 בזמן שאולמרט לא היה שר הבריאות למעלה משנתיים. לבי תפקודו כראש עיריית ירושלים, תוכל לתת קישור/לפרט?

the new L

New member
ואגב

מי שבאמת היה היוזם והגורם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי הוא חבר אחר בקדימה - ח"כ חיים רמון. אני פשוט מנסה להבין את פועלו של אולמרט. כששרון היה בראש קדימה התכוונתי לבחור בה כי חשבתי שהוא ראוי לעמוד בראש המדינה. אני מתקשה להגיד זאת על אולמרט ומעוניין באמת להכיר את האיש ופועלו.

bhnadav

New member
ברור שחיים רמון היה העיקר בנושא,

אבל היה ידוע לי גם על השתתפותו של אולמרט בחוק. לגבי אולמרט - אני מחזיק ממנו כבן אדם שקול, מתון, אחראי, ועד כה הוא מנהל את ענייני המדינה בצורה טובה מאוד, יחד עם צוות מצויין שיתרחב אחרי הבחירות. מלבד זאת, היו רק 2 אנשים שזכו לאמונו של אריאל שרון בפוליטיקה, ואלה אהוד אולמרט וציפי לבני. אותם אני רוצה לראות מובילים את המדינה כיום, ואופציה אחרת באופק אני לא רואה.

the new L

New member
זה בדיוק הענין

נראה שאולמרט הוא פשוט ברירת מחדל. הוא לא האיש הכי מתאים. אין לו כמעט שום הישג במהלך החיים הפוליטים שלו, ובכל זאת כולכם תומכים בו. בישראל ראש ממשלה הוא התפקיד הכי הכי חשוב והמון החלטות בסופו של דבר הוא צריך לקבל בעצמו. מה גם שלמיטב הבנתי קדימה רוצה לשנות את שיטת הממשל כך שלעומד בראש המדינה יהיה אפילו יותר כוח, לא? ואני פשוט לא רואה סיבה לתת את הקול לאולמרט. הוא מעולם לא הוכיח בקריירה שלו שהוא ראוי להיות ראש ממשלה, במיוחד בקדנציה כל כך גורלית.

bhnadav

New member
מהתרשמותי האישית,

הוא האדם המתאים כרגע, יחד עם ההנהגה ושאר הצוות של קדימה. ביבי נתניהו (עם הליכוד) או עמיר פרץ (עם העבוד) כראשי ממשלה - בוודאי שלא עדיפים על אהוד אולמרט וההנהגה שלו.

bhnadav

New member
שמעון פרס אדם ראוי,

אבל אני לא רואה אותו היום כמועמד לראשות הממשלה, וגם הוא עצמו אמר כך (גם לפני האירוע המצער שקרה לאריאל שרון). שמעון פרס לצידו של אהוד אולמרט, לעומת זאת, זו אפשרות מצויינת.

תשאל כל ירושלמי

מי ראש העיר הגרוע ביותר שהיה לכם? וכולם ישיבו לך אולמרט שנחשב עד היום הזה כראש העיר הגרוע ביותר שהיה לעיר הבירה ירושלים.

bhnadav

New member
לשנינו אין מידע מבוסס.

מה שכן, באשר לדיעה של תושבי ירושלים על אולמרט, הדבר יוכח בסופו של דבר גם בתוצאות שיתקבלו בעיר ירושלים.

trigotrigo

New member
אני חצי ירושלמי

וכן, גרתי בירושלים הרבה זמן. לדעתי, אולמרט היה ראש עיר מצוין.

חוק ביטוח בריאות ממלכתי היה דווקא

הבייבי של חבר אחר במפלגת קדימה - חיים רמון. כל המסע שלו להסתדרות היה בעקבות הנושא הזה. ואחר כך הוא מונה כשר בריאות בממשלת רבין, על מנת לקדם את הנושא. נכון שאולמרט, שהיה שר בריאות לפני רמון (בממשלת שמיר), החל במהלך.

למעלה