קודם כל תן לזה זמן.
נדמה לי שכבר אמרתי לך שסבלנות זו מילת המפתח.
כשאני התחלתי עם רכיבת אופניים, הפעילות הזו העלתה לי את רמת הסוכר (והפתרון שלי אז היה פשוט לעשות יותר מזה ברציפות: אם 20 דקות רכיבה מעלות לי את הסוכר, נרכב שעה כדי ש40 הדקות השניות יורידו את הסוכר שנוצר ב20 הדקות הראשונות). אבל עם הזמן זה השתנה. היום אני יכול לרכב 3-4 שעות בלי שהגוף שלי ייצר סוכר כמעט בכלל.
במקרה של ריצה אתה יכול לנסות לרוץ מאד מהר כ5-10 דקות, ואז להשלים עוד 20-30 דקות הליכה. נדמה לי שבצורה כזו גם הריצה תשתפר, וגם לא תסבול מעליות הסוכר בסוף הפעילות.
יש עוד פרמטרים כמובן. תזכור מדוע הגוף מייצר סוכר - כי הוא "חושב" או "צופה" שיחסר לו, על סמך דפוס הפעילות הנוכחי. סיפור הצפרדעים בסיר מים רותחים יכול לעזור כאן - אם מכניסים צפרדע לסיר מים רותחים היא תקפוץ מיד החוץ ותינצל מבישול. אבל אם מכניסים אותה לסיר עם מים קרים ומחממים לאט לאט היא לא תשים לב לחימום האיטי ולא תקפוץ בשום שלב החוצה ותתבשל לאיטה (דיסקליימר: זה רק סיפור, אין לי מושג איך זה באמת ואני לא ממליץ לאף אחד לנסות בבית)
בהחלט ייתכן שאם תתחיל בהליכה, תגביר לאט לאט את הקצב ולבסוף גם תאט לאט לאט ותסיים בהליכה תצליח "לרמות" את הגוף ולבצע ריצה בלי לאותת לגוף שצפוי לו מחסור באנרגיה. אפשר גם בשיטת המיקרוגל (הווה אומר, פולסים קצרים של אנרגיה בעצימות גבוהה, ופעילות בעצימות נמוכה ביניהם). העיקר זה לנסות ולראות מה עובד ומה מתאים ומתוך זה לפתח הבנה איך לעשות את הדברים נכון.
וכמובן שככל שמשתפרים, מה שבעבר היה קשה ומסובך, הופך עם הזמן וההרגל לפעולה פשוטה יותר (ולכן גם לא נדרש ייצור סוכר).
 
ולבסוף - אי אפשר שלא להזכיר את התזונה בהקשר הזה: לא לאכול הרבה פחמימות לפני בזמן ואחרי הפעילות. פחמימות מתדלקות את רמת הסוכר בדם (את זה אתה כבר יודע), ולכן מקצינות את רכבת ההרים הזו ומקשות על הגוף בזיהוי התבניות והצורך האמיתי בסוכר. נפילת סוכר מהירה מאותתת לגוף שהוא צריך עוד סוכר (תחושת רעב, מחסור באנרגיה, או פשוט לייצר סוכר). אם לא אוכלים הרבה פחמימות לא יכולה להיות נפילת סוכר כזו, ולכן יש פחות סיכוי שהגוף ייצר סוכר.