הישג מצוין לאברבוך בפינלנד:5.85 מטר

הישג מצוין לאברבוך בפינלנד:5.85 מטר

הישג מצוין לאברבוך בפינלנד: 5.85 מטר הישראלי קבע את התוצאה השנייה בטיבה השנה בקפיצה במוט - יתחרה בשבוע הבא באליפות הארץ. יילנה איסינבייבה מרוסיה שיפרה בסנטימטר את שיאה העולמי. מאת מערכת ONE 27/06/2004 20:20 בשורות טובות לקופץ במוט אלכס אברבוך ולאתלטיקה הישראלית, וזאת כחודשיים בלדב לפני אולימפיאדת אתונה. אברבוך השיג הערב (ראשון) את התוצאה השנייה בטיבה השנה, כשניתר בפינלנד לגובה של 5.85 מטר, שהקנתה לו כמובן את מדליית הזהב בתחרות. אברבוך יתחרה בשבוע הבא באליפות ישראל שתיערך בירושלים. יילנה איסינבייבה מרוסיה שיפרה הערב בסנטימטר את שיאה העולמי בקפיצה במוט, כשקבעה 4.87 מטרים במסגרת תחרות בנוריץ'. בניסיון השלישי בגובה הזה הצליחה איסינבייבה לעבור את הרף, שהתנדנד קלות אך לא נפל. הרוסיה, שקבעה את שיאה הקודם באליפות העולם באולם בבודפשט לפני שלושה חודשים, קיבלה 50 אלף דולר בזכות הישגה החדש. "אני שמחה מאוד, אבל אני רוצה להבהיר שהשיא האישי שלי הוא חמישה מטרים", אמר איסינבייבה, שהתייחסה לגובה שעברה באימון. סטייסי דראגילה חשבה שקבעה שיא עולם בעצמה קודם לכן החודש, בשדה פתוח, אבל כיום לא מבדיל איגוד האתלטיקה העולמי בין תוצאות באולם או בשדה.

התוצאה השניה בטיבה בעולם השנה

אלכס אברבוך קבע את התוצאה השניה בטיבה בעולם השנה שיאן ישראל בקפיצה במוט עבר 5.85 מטר וניצח בתחרות קואורטן בפינלנד ניר שועלי 27/6/2004 20:25 אלכס אברבוך, שיאן ישראל בקפיצה במוט, הפגין היום (ראשון) כושר מצוין, כשקבע את הישג השנה שלו, 5.85 מטר, וניצח תחרות בין-לאומית בקואורטן, פינלנד. רק קופץ אחד בעולם עבר השנה יותר מאברבוך: טובי סטיבנסון הדהים לפני מספר חודשים עם תוצאה של 6 מטרים, וכן גם עבר 5.94. הישראלי הקדים את הרוסי, ואדים סטרוגלוב, שעבר 5.70 מטר. אברבוך הגיע לתחרות תוך כדי מחנה אימונים, כחלק מההכנות האולימפיות לאתונה, ובשבוע הבא הוא יקפוץ בירושלים, באליפות ישראל. האליפות בירושלים תהווה תחרות הזדמנות אחרונה לקביעת קריטריון אולימפי לשלושה אתלטים נוספים, ואדים בביקין בכידון ( המינימום 81.80 מטר), קונסטנטין מטוסביץ' בקפיצה לגובה (2.30 מטר), אנה טקאץ' ב-40 מטר (51.50 שניות). סבטלנה גנזדילוב תתחרה באותו הזמן בלטביה על המינימום בקרב 7, בגביע אירופה לקרב-רב.

למעלה