הישג עצבני להסתדרות הכללית החדשה

הישג עצבני להסתדרות הכללית החדשה

היום זה יום שכבוד גדול הוא להיות חניך בתנועת הנוער של ההסתדרות הכללית החדשה ההסתדרות חתמה על הסכם עם חברות כוח האדם שמסדיר את הזכויות של העובדים ומשווה אותם לזכויות של העובדים הרגילים. במסגרת המאבק על צדק חברתי התקדמה מדינת ישראל צעד קטן אחד קדימה לחברה מתוקנת וטובה יותר ההמשך - מחר בבוקר מצטרפים להפגנת הנכים מול משרד האוצר מחר בעשר בבוקר בירושלים רוצים לקרוא עוד פרטים כנסו לאתרי החדשות

ההסכם

בהחלט הסכם מכובד מאוד להסתדרות, היתרון הגדול (מבחינת המעסיקים) בין עובדי חברות כ"א (כוח-אדם) לעובדים מן המניין הוא בדיוק זה. עובדי חברות כ"א אינם עובדים מן המניין משום שאינם מקבלים זכויות כשאר העובדים - אינם יכולים לשבות, ימי מחלה מינימליים, ללא קרנות השתלמות וכו´. כל הזכויות הנ"ל מסופקות במימון המעביד. אם כן מדוע יעסיקו מעבידים עובדי חברות כ"א? לדעתי פיטורים רבים ימומשו עקב ההסכם. שכן לחברות לא ישתלם להעסיק עובדים אלו. העובדים שהתיאשו מלישכת העבודה פונים אל חברות כוח האדם בכדי שאלו יספקו להם עבודה. אך גם לזה יש מחיר. חברות כ"א מסרסות את העובדים מזכויותיהם ולוקחות שכר טירחה - משמע אחוזים נכבדים מההכנסה. הסכם מכובד אך לא מספיק. הסכם מספק מבחינתי היה כזה המודיע על פירוק כל חברות כ"א. שכן הן מנצלות את העובדים לטובת המעבידים ולוקחות שכר טירחה על זה. שחר קדמון קן נצר-סיונה מחוז דרום.

רציתי להסב את תשומת לבכם

למשהו ששלמה ת. מראש העין כתב באתר Ynet בתור תגובה לכתבה. נושא: נזק לעובדים תוכן: הכל אחיזת עיניים.ככל שיקשו על המעסיקים ,כך יקטינו את הסיכוי של מובטלים למצוא עבודה זמנית ופרנסה.הרי ברור לכולם שהעסקת עובדים זמניים באה היכן שלא ניתן לקלוט עובדים קבועים.אז מה נדמה לעמיר פרץ שבגלל שהוא חתם על איזה הסכם זה ישנה את המציאות? החיים יותר חזקים מהכל והמעסיקים ימצאו את הדרכים להסתדר עם פחות עובדים זמניים והיכן שזה יהיה בלתי אפשרי, יעסיקו עובדים זמניים אבל הראש היהודי ימציא פטנטים איך בכל זאת לפטר אותם ולא להעניק להם תנאים שיוויוניים.כל ההתעסקות בחוק המקורי הביאה לפיטורים המוניים של עובדי כ"א,ועכשיו ממציאים תרופה למה שההסתדרות התיימרה להציג כהישג שלה.

......

אני לא ממש מתמצאת בעניין הפיטורים וזכויות העובדים, ואני מקווה שאני אדע על זה יותר בעתיד מהמדריך שלי ואחרי הכנסים. כך שממה שהבנתי על העניין זה מה שכתבת.. ואלו הדעות שלי: אני חושבת שהעיקר בהסכם הוא שזה לא ישאר רק על כתב, כי הכל טוב ויפה, אבל במציאות.... אז העיקר שיתממש. אבל חתימות של מעסיקי כוח אדם זה צעד ראשון והתקדמות קטנה (אולי...) אני לא ממש חושבת שככה לאנשים יהיה יותר קשה למצוא עבודה זמנית (למרות שכמובן ככה כל מעסיק ישכול אם להעסיק מישהו ביתר רצינות, ויחשוב מה הוא הולך להפסיד). אז בזמן שכתבתי פה הסקתי מסקנות משלי, כך שמה שאני חושבת, שרק עם הזמן נראה אם ההסכם הזה הוא לטובה או לרעה... ועכשיו אחרי שקראתי מה שכתבתי אני רואה שממש לא עזרתי בכלום, ויצאתי יותר מבולבלת בעצמי... אבל אני בכל זאת אשלח את זה... וזהו

למעלה