"הישיבות התיכוניות לחרדים"

"הישיבות התיכוניות לחרדים"

מכתב חדש בשם מרן הגרי"ש אלישיב נגד ה"ישיבות התיכוניות לחרדים" / (שוכתב מתוך "דתי צפוני", ט"ז אב תשס"ג) מס' אישים המשתייכים לציבור החרדים רוצים להקים מוסדות לימוד בהם ישולבו לימודי קודי וחול ולימודי מקצוע. המוסדות החדשים יהיה בסגנון של הישיבות התיכוניות של הזרם הדתי-לאומי אבל מיועד לציבור החרדי. גדולי הדור בראשות מרן הגרי"ש אלישיב יצאו נחרצות נגד היוזמות המסוכנות האלה של שינוי סדרי הלימוד כפי שמקובלים כיום. בעקבות ההתנגדות הנחרצת של גדולי הדור ביטלו חלק מהיזמים את השתתפותם בפרויקט אבל חלק מהם הודיעו כי: "ימשיכו בתוכניותיהם תוך הבטחה לשמור על צביון החרדי ולשלב רק מספר מינימום של שעות לימודי חול כאשר מרבית שעות היום מוקדשות ללימודי קודש בלבד". אחד היזמים המרכזיים בנושא הוא הרב רפאל פרנק, מי שהיה בעבר ראש לשכתו של הרה"ר לשעבר הרב ישראל לאו. יש כבר שם למוסד החדש: "יד בנימין" וכבר נפתחה ההרשמה אליו. בינתיים נרשמו כבר כמה מבוגרי כיתות ח' של החינוך העצמאי. בעקבות חומרת הבעיה הורה מרן הגרי"ש אלישיב לחברי ועדת הרבנים של דגל התורה לשגר בשמו מכתב דחוף לרב רפאל פרנק ולהעמידו על הסכנה שבתוכניותיו. "במכתב המתפרסם בזאת לראשונה. מציינים הרבנים הגאונים ה"ה שמואל הכהן דויטש, נתן זוכובסקי, צבי פרידמן, ויוסף אפרתי, כי התבקשו על ידי מרן הגרי"ש אלישיב לפנות אליו במכתב ולהעמידו על החומרה במעשיו. בראשית המכתב הם מציינים את מאבקם של כל גדולי ישראל בדורות האחרונים ובמיוחד של מרן הגרא"מ שך זצוק"ל נגד כל הנסיונות לשנות את צביון הלימוד לצעירי ישראל ובמיוחד כאשר היה מקום לחשש כי מוסדות חדשים עלולים למשוך אליהם גם מתוך הציבור החרדי. "ובאשר למוסד החדש של הרב פרנק נאמרים מפורשות הדברים הבאים: 'לנידון דידן, - הדברים אמורים כלפי המוסד שאתה עתיד לעמוד בראשו כאשר מתכוננים ללמוד לימודי חול עם קודש והדברים הגיעו לכך שבוגרי מוסדות החינוך העצמאי האמורים ללמוד בישיבות קדושות נרשמו אליכם מתוך בלבול שבין תכלת וקלא אילן. לכך הורה מרן הגרי"ש אלישיב להודיעך כי עליך להפסיק עם היוזמה להקמת מוסד זה באופן מידי. ולסיום: כשם שתקבל שכר על הפרישה כן תזכה להגביר חילים ללימוד תורה בטהרה.'"

sarav55

New member
כי רואים שאין ברירה

ואי אפשר כבר יותר להתחמק מגיוס הבחורים ורואים שכל ההטבות הם ליוצאי צבא ואין מנוס מזה לא שאני רואה בזה משהו טוב אבל מחוסר ברירה לדעתי

פראזניק

New member
אוי וויי...

כאילו, הרבנים שתומכים בנח"ל החרדי עושים זאת בגלל ההטבות ליוצאי צבא? לא זה מה שהם אומרים... ואם "רואים שאין ברירה ואי אפשר", אי אפשר גם בלי ישיבות כאלה...

sarav55

New member
ר' פרז'

כל הבחורי ישיבה שלומדים אין להם בעיה עם הצבא הם נמצאים ברשימות של הישיבות שלהם הבעיה היא עם אלה שרוצים לעבוד בחיים או אלה שכבר יצאו מישיבה לא יכולים לעבוד לא יכולים להתחיל חיים בלי הצבא כי כל הזמן יש עליהם משטרות צבאיות וכו' אתה מבין שלכל אלה יש בעיה או לא??

הווו! שרה, עכשיו קצת תיקנת את עצמך

לפי ההודעה הקודמת שלך הבנתי שדיברת על כל תלמידי הישיבות. עכשיו רק הבנתי שאת מתכוונת לאלה שיצאו מהישיבות בגלל שהם לא מסוגלים ללמוד.

sarav55

New member
נכון וכאלה יש בשפע

והם דתיים שרוצים להקים בית ואינם עונים על הקריטריונים של המדינה ואז עובדים עבודה שחורה לא בתלוש ולא יכולים להיות נורמלים בגלל המשטרות הצבאיות

תסלחי לי שרה אבל אם הקריטוריונים

האלה של המדינה מחייבים לשרת את המדינה אך ורק באמצעות הצבא - עדיף להמשיך לעבוד עבודות שחורות. אני הייתי בצבא ואני יודעת טוב מאוד מה זה צבא, הצבא מזיק לרוחניות של האדם. ואם אדם אחד יגידו לי שזה לא כך אגיד לו שהוא פשוט שקרן. גם בנח"ל החרדי פורסמו כמה פעמים בעיתונות הטענות שלהם על שאילצו אותם לחלל שבת וזה לא היה פיקוח נפש. פורסמו לא ממזמן שכמה חיילים של נחל חרדי הורעבו בגלל שלא סיפקו להם מנות כשרות למהדרין. רק אחרי שהמקרה פורסם בעיתון ואייכלר התערב נזכרו לשלוח להם מנות כשרות למהדרין. התעלות רוחנית יכולה להיות לאדם רק אם הוא שומר מצוות ומתפלל כמו שצריך. שמירת מצוות והתפילה של אדם שנמצא בצבא וזמנו מוקצב אינה דומה לשמירת מצוות ותפילה של אדם שבוחר לעצמו את הזמנים שלו ואת החברים שלו. אז אם אדם רוצה לסכן את הרוחניות שלו...בבקשה שילך לצבא. אבל אם אדם רוצה לתרום את חלקו למדינה - הוא יכול לעשות זאת באמצעים אחרים כגון: זק"א, מד"א, בתי חולים, משמר אזרחי ועוד. אז למה המדינה לא מאפשרת שירות לאומי גם לגברים? למה לא מאפשרים להם להמיר את השירות הצבאי בשירות במד"א למשל? או במקום אחר? אגיד לך למה, כי הכוונה היא לא שהם יתרמו את חלקם למדינה (כי את חלקם החרדים יכולים לתרום גם בזק"א או במד"א או במקומות אחרים), המטרה שלהם זה שבגלל שהם ילכו לצבא אולי יכנס בהם קצת שכל והם יתערו קצת עם החיילים הלא דתיים (שמעת שיש גדוד אחד של הנח"ל החרדי שהכניסו בו 2 חיילים חילוניים? היתה כתבה על זה לפני חצי שנה נדמה לי במעריב) וככה אולי הם יתערו בציבור החילוני גם אחרי הצבא. עורך עיתון מעריב יצא פעם נגד לפיד כנגד הכוונה שלו לגייס את חיילי הישיבות. הידעת למה? אמר עורך מעריב - שהוא חבר של לפיד עוד מפופוליטיקה - ששניהם רוצים לגייס את תלמידי הישיבות אבל המטרות של שניהם אחרות לחלוטין. לפיד מקווה שבזכות זה תלמידי הישיבות יעברו תהליך של חילון וזה לא בסדר. את זה, שרה, אמר חילוני למהדרין...

sarav55

New member
לא סתם אמרתי שהוא רומאי

זה בהחלט הגדרה לאותו אדם שאיני רוצה להגיד את שמו תראי בקשר לנחל חרדי זה בעיה הבנתי שזה גיבוש של חרדים ויש להם את כל האמצעים לשמור שם את הדת היהודית בכל הענינים אז אולי לא הבנתי נכון האם זה לא חרדי עם אוכל חרדים עם מפקדים חרדים וכו' אין לי מושג אבל תדעי לך זה לא רק בעבודות שחורות זה פשוט אם אתה מתחתן ורוצה לפרנס עם תלוש בשביל ביטוח לאומי יש בעיה גם עם הקצבת ילדים לא כולם יכולים להרשות לעצמם ללמוד תורה אחרי החתונה הם חצי יום לומדים ועובדים או אם אין ברירה הם חייבים לפרנס ואז המשטרה הצבאית אחריהם הם חרדים לדבר ה' אבל צריך פרנסה כתוב שאדם יעבוד במקום מסריח ואל יזדקק לבריות. מה הולך בצבא אין לי מושג כי אף פעם לא הייתי שם אבל אם את אומרת סימן שאת יודעת האם בצבא דתי הופך ללא דתי איך זה קורה?

כלומאי

New member
אריאלה

הנחל החרדי בא לענות על צורך שקיים בציבור, יש אנשים רבים שמעונינים לצאת לעבוד, זה לא פסול כלל, היהדות איננה נגד עבודה, מדוע לא לאפשר להם לעשות זאת בצורה נורמאלית? כאן בארץ מי שלא עושה צבא הוא לא רק אזרח סוג ב', הוא ממש לא נחשב בן אדם, הזכויות שיש לי בתור בן ישיבה גרועות יותר משל אסיר בחופשה. (ואני מתכוון ברצינות) באים אנשים שמנסים לפתור את הבעיה ולאפשר לי בתור חרדי לעשות צבא בתנאים שיאפשרו לי לעשות את זה, לא מעניין אותי אם זה לפיד או מישהו אחר, זה דבר חיובי שחייב לקרות, לא יתכן שהמון אנשים שהיו יכולים לעשות עם עצמם ועם החברה משהו חיובי יושבים בחוסר מעש כי חוקי המדינה לא מאפשרים להם לעשות כלום. הנחל החרדי הוא פתרון מעולה גם לישיבות עצמן, אם יתאפשר לכל הבטלנים שמפריעים לחבריהם ללמוד ללכת משם זה יעלה את הרמה של הישיבות בהרבה. אני מרגיש מוזר לקרא את מה שאת כותבת, את מתייחסת לחילונים כאילו הדבר היחיד שיש להם בראש הוא איך לגרום לחרדים להתפקר, נפגשתי הרבה בדעות כאלו אך מאנשים שההיכרות שלהם עם החילונים היא רק מהדמיון החולני שלהם. קשה לי להאמין שאחת שבאה משם גם מסוגלת לדבר כך. הייתי כותב עוד דברים חריפים יותר אך אני לא חושב שהבמה הזאת מתאימה לכך.

minzly

New member
דמיון

"את מתייחסת לחילונים כאילו הדבר היחיד שיש להם בראש הוא איך לגרום לחרדים להתפקר, נפגשתי הרבה בדעות כאלו אך מאנשים שההיכרות שלהם עם החילונים היא רק מהדמיון החולני שלהם." אתה צודק זה משהו בדבר, אנשים פה מתבכיינים על ימין ועל שמאל, אבל אל תגזים "קשה לי להאמין שאחת שבאה משם גם מסוגלת לדבר כך." היא בהחלט נולדה דתייה בבית דתיח חרדי, והחילונים בהחלט לא טלית שכולה תכלת, אבל אנשים מגזימים פה ברמות שרק הדמיון יכול להעלות

Admini

New member
-------->

ודעה שונה על הנח"ל החרדי היתה בעיתון "בשבע" רק שהאתר שלהם נדפק

minzly

New member
יש לבחון מעשה אם הוא מוסרי ע"י

בדיקה מה היה קורה אם כולם היו עושים אותו ("ואהבת לרעך כמוך") אני מאמין כי אם כל עם ישראל היום היו דתיים יראי שמיים והיה צורך לצאת להילחם ואם כן לשרת בצבא, כן הורס רוחניות לא הורס רוחניות היינו כולם משרתים. ואני דיי בטוח גם שהיינו מתחזקים יחד ככל שנתחזק ונחזק יותר אחד את השני, ונאהב יותר זה את זה, כך החילונים יתקרבו יותר לתורה והדתיים יתקרבו יותר לצאת יחד להילחם על א"י ולתרום כמה שיותר, ומתוך כבוד הדדי גם מי שיתחזק בלימוד בישיבה יוכר על ידי כל העם

למעלה