הישראלים הנכים ללא נעלים לאתונה

הישראלים הנכים ללא נעלים לאתונה../images/Emo4.gif

מותגי הספורט אומרים לא לנכים המשלחת הישראלית לאולימפיאדת הנכים תצא לאתונה ללא נעליים וביגוד ספורטיבי, לאחר שחברות כמו אדידס, נייקי וספידו סירבו לפרוש עליה את חסותם. השחיינית קרן לייבוביץ': החברות פוחדות להיקשר לנכים ב-17 בספטמבר - כחודש לאחר פתיחת המשחקים האולימפיים - תפתח באתונה אולימפיאדת הנכים. נכון לרגע זה, המשלחת הישראלית למשחקים, המונה כשישים נכים ונכות, תנחת על אדמת יוון נטולת ביגוד ונעלי ספורט. המשלחת הישראלית לאולימפיאדה הרגילה, מיותר לציין, מולבשת מכף רגל ועד ראש על ידי חברות ההלבשה המובילות - "קסטרו" מספקת את המדים הרשמיים, ו"ספידו" את הספורטיביים. רזי כהן, מרכז נושא העתודה בהתאחדות לספורט נכים, והאחראי להכנות הלוגיסטיות ליציאת שישים חברי המשלחת לאתונה, נשמע חסר תקווה באשר להצטיידותה של הנבחרת בביגוד והנעלה. "עד היום אין לנו ציוד ספורטיבי - אם זה טריינינגים, נעלי ספורט וציוד נלווה דוגמת בגדי ים ומשקפות לשחיינים. בעוד שהנבחרת האולימפית הרגילה מקבלת חסויות, אנחנו צריכים לדאוג לתקציב". לדבריו, הוא פנה אל מספר חברות מסחריות, אך נתקל בסירוב לחסות מלאה. "פנינו להרבה מחברות ההלבשה הספורטיבית שטרטרו אותנו הלוך ושוב בטענה שזה כן מסתדר, לא מסתדר, נגמר לנו התקציב וכו'. כשרוצים להתיש מישהו, זה לא בעיה". המעצבת דורין פרנקפורט, שנתנה את חסותה המלאה לבגדי הייצוג של המשלחת, מספרת שהוועד האולימפי של הנכים פנה אליה בנובמבר האחרון, בבקשה שתעצב את המדים הרשמיים. פרנקפורט נתנה אישורה. היא נרתמה לעזרת כהן ופנתה לגופי ספורט מסחריים בבקשת ציוד ונעלי ספורט, אך נתקלה גם היא בסירוב לחסות מלאה. "לא קיבלתי כן עד היום", אומרת פרנקפורט. "הייתי בטוחה שזה יהיה קלי קלות להשיג לאנשים המקסימים האלה חסות, אבל כל מי שפניתי אליו ענה לי: 'נדון בזה' או 'איזה רעיון יפה'. אף אחד לא אמר לא, אבל אף אחד לא אמר כן". פרנקפורט וכמה מספורטאי המשלחת הצטלמו בבגדים שעיצבה כשרגליהם יחפות, לאות מחאה. חברת "ספידו" - נותנת החסות הראשית לבגדי הספורטאים למשחקים האולימפיים לצד חברת "קסטרו" שמעניקה זה עונה שנייה חסות בבגדים ייצוגיים - הלכה לאיבוד בין שתי הגרסאות שנתנה לנו על סרובה לתמוך באופן גורף בנבחרת הנכים. בתחילה נמסר מדוברת החברה, כי "'ספידו' מוכנה לתרום ציוד ספורט ובגדי ספורט למטרה נעלה וחשובה כאולימפיאדת הנכים". ברור נוסף העלה אל קו הטלפון את אילן בן דרור, בעלי "ספידו ישראל", שמסר את התגובה הבאה: "למיטב זכרוני לא הייתה פגישה עם נציג מנבחרת הנכים, אך כשהצעתי את שרותי 'ספידו', נמסר לי שהם פנו לחברה אחרת. הייתי מוכן לתת את הפריטים בחצי מחיר מעלותו". מדוע הנבחרת האולימפית מקבלת חסות מלאה, בעוד הנכים רק זכאים לחמישים אחוזי הנחה? "קודם כל, החסות שלי היא לארבע שנים, ואי אפשר להגיע בדקה האחרונה ולדרוש חסות. כשמדברים על מתן חסות, זה משהו ארוך טווח. במקרה הזה, אם תמצא מילה יפה ל"לשנורר", אז זה זה". "שנית, אנו עוזרים בהרבה מאד מקרים, וכרגע אנחנו מוכנים לדון בנושא. בקיצור, חברת פלג ניר בע"מ, מוכנה לעזור למשלחת הנכים ולתת להם כמחווה 50 אחוזי הנחה מעלות המוצר". אלא שזכרונו של בן דרור מטעה אותו. בפגישה שהתקיימה בוועד האולימפי לנכים, השתתף רזי כהן מהפסקה הראשונה. "ספידו הציעו לנו את הפריטים בחצי מחיר. אבל גם אחרי המחירים שלהם, היה לי זול יותר ללכת לחנות ולקנות את המוצרים בעצמי". בנייקי, אדידס וסקאל לא יכולים לעזור גם חברת "נייקי", שזכתה לפניה נרגשת מרזי כהן ומנבחרת הנכים, השיבה את פני נבחרת הנכים ריקם. מדוברת החברה נמסר: "אכן הייתה פניה אל 'נייקי', והם בעיקרון בעד הנבחרת, אבל אין להם תקציב. 'נייקי ישראל' זאת שלוחה והיא בעלת תקציב מוגבל. ראוי לציין שאנחנו מאמצים את קופץ המשולשת יוגב מקנזי". מחברת "אדידס", אליה פנינו בעצמנו, מסר אמיר גרפונקל, מנהל השיווק: "לא ידוע לי על פניה שנעשתה, אבל אנחנו בסך הכל מפיצים. אנחנו לא גוף שיכול לעשות החלטות, ואנחנו כפופים לאדידס העולמית". דניאלה רייבנבך, דוברת חברת "סקאל" ו"ריבוק" מסרה: "לא הגיעה שום פניה בנושא לסולי סקאל או למחלקת השיווק של קבוצת סקאל. החברה היא בין החברות המובילות והחלוצות בתחום למען מתן בסתר לקהילה. כמו-כן העניקה ומעניקה חסויות לארועים ופעילויות שהיא רואה בהן תרומה". על כך אומר רזי כהן בתגובה: "פניתי לסקאל לא פעם ולא פעמיים. אני לא רוצה להוקיע אף אחד ואני לא בעניין של 'נו נו נו'. אנחנו באמת באים אל החברות השונות בבקשה שיעזרו לנו, כי בעוד חודשיים מתחילה האולימפיאדה ואין לספורטאים בגדי ספורט ונעליים". "החברות פוחדות להיקשר לנכים" "זה לא מרגיז אותי, זה מעליב אותי", אומרת השחיינית קרן לייבוביץ'. "גם אני פניתי למספר חברות וכולם פשוט אמרו לי לא. אני לא חושבת שהחברות מתביישות בנו, אלא פשוט פוחדות להיקשר לנכים. והאמת? זה לא מפתיע אותי. אבל עצוב לי שקולגות מחו"ל כן מקבלים חסות מלאה, ואני, אם לא אזכה לחסות של בגדי ים, אאלץ לקנות לי אחד כזה, שעולה מעל 2,000 שקל". NRG

נמצא מאמץ לחברי משלחת הנכים

אתונה: נמצא מאמץ לחברי משלחת הנכים בעקבות הפרסום ב"ידיעות אחרונות" פנתה שרת החינוך, התרבות והספורט, לימור לבנת, לחיים סקאל בבקשה לאמץ את חברי המשלחת. סקאל נענה בחיוב והסכים לממן את כל ביגוד הספורט של משלחת הנכים לאולימפיאדת אתונה ynet איש העסקים חיים סקאל נעתר לבקשת שרת החינוך, התרבות והספורט, לימור לבנת, לאמץ את משלחת הספורטאים הנכים לאולימפיאדת אתונה. השרה לבנת יצרה קשר עם חיים סקאל, בעל רשת חנויות "סקאל ספורט", לאור הפרסום היום (ב') ב"ידיעות אחרונות" כי אף חברה מסחרית בארץ לא היתה מוכנה לממן ולתמוך בחברי המשלחת. הספורטאים פנו לעשרות חברות מסחריות בבקשה לסיים להם בביגוד ספורטיבי ייצוגי, אך נענו בשלילה. השרה לבנת עשתה מאמץ ניכר כדי לפתור את הבעיה ובעקבות פנייתה הסכים חיים סקאל לממן את כל ביגוד הספורט של משלחת הנכים לאולימפיאדת אתונה. (05.07.04, 21:22)

למעלה