הישראלים לא נוסעים לאולימפיאדה

הישראלים לא נוסעים לאולימפיאדה

הישראלים לא נוסעים לאולימפיאדה סוכני הנסיעות מופתעים ומאוכזבים מהמספר הנמוך של רוכשי החבילות לאירוע שיתרחש כל כך קרוב אלינו. החברות מנסות לפתות את מי שמתעניין, אבל כולם מודים: לשלב הגמר בכל הענפים כבר אין כרטיסים גילי סופר בענף התיירות מאוכזבים מהביקושים הנמוכים לחבילות לאולימפיאדה שתיערך באמצע החודש הבא ביוון. ההערכה היא כי הסיבה העיקרית לכך שהישראלים מוותרים על נסיעה למשחקים האולימפיים שייערכו הפעם קרוב יחסית, היא מחירי הלינה הגבוהים ביוון בתקופת המשחקים. תאריך אחד שיש לו ביקושים גבוהים יחסית הוא ה-19 באוגוסט, היום בו ינסה הג'ודוקא אריק זאבי להביא מדליה לארץ הקודש. התחרות כולה, מן הסיבובים המוקדמים ועד לגמר נמשכת יום אחד. "יש כאלו שטסים בבוקר של אותו יום, וחוזרים למחרת לפנות בוקר", אומר אורי שטיפט מ'איסתא ספורט' . "אין לנו חבילה שכולאת אותך" אומר שטיפט, "אלא מחיר אחיד לטיסה ולמלון, וכרטיסים למשחקים, וכל אחד יכול להרכיב לו את החבילה שלו". מחירו של כרטיס הטיסה הוא כ-400 דולר (כולל מסים), והלינה תעלה 120-130 אירו לאדם ללילה במלון בדרגת תיירות. תמורת כ-200 אירו לאדם ישנה גם אפשרות ללון בדירה מצויידת הנחשבת ללוקסוס. גם אם באתר הכרטיסים הרשמי של האולימפיאדה אפשר למצוא כרטיסים לתחרויות לא פופולריות במחיר של 25 אירו, מחירם של הכרטיסים המבוקשים יותר יכול לעלות גם על 200 אירו. שטיפט מציין כי הנתון לפיו נמכרו עד כה רק 40 אחוז מן הכרטיסים, מטעה, מכיוון שמרבית הכרטיסים הטובים נמכרו. "במוקדמות בכדורעף ב-9:00 בבוקר יש מקום, אבל לגמרים בשחייה לא תמצא כרטיסים". עכשיו המחירים יורדים "יש עדיין כרטיסים", אומרת גם אווה שוורץ, מנהלת חברת 'אל-מל' (5170502 - 03), המשווקת הרשמית בישראל של שש האולימפיאדות האחרונות. יש מי שהזמינו כרטיסים כבר לפני שנה וחצי, ומעטים מזמינים כרטיסים בימים אלו. הבעייה היא להשיג כרטיסים למשחקי הגמר, האתלטיקה והשחייה. הכרטיסים, שמחירם נע בין 15 אירו לתחרויות הפחות פופולריות לבין 950 אירו לטקס הפתיחה, אינם עיקר ההוצאה לדברי שוורץ. לפני חודשים אחדים הגיעו מחירי הלינה באתונה בתקופת המשחקים ל-1000 אירו ללילה (למלון בדרגת 4 כוכבים), ועכשיו המחירים יורדים ועומדים על כ-300 אירו ללילה עבור מלון 3 כוכבים בפאתי אתונה. "אני מצפה שדווקא עכשיו שמחירי הלינה יורדים יהיו אנשים שיחליטו לנסוע", אומרת שוורץ. חברה נוספת המציעה חבילות לאולימפיאדה היא חברת 'טיק טק טיקט' , שיצאה לאחרונה במבצע: 2 כרטיסי כניסה חינם לתחרויות, בהזמנת חבילת נופש לאולימפיאדה. החבילות שמציעה החברה לתקופת האולימפיאדה הן חבילות סגורות ומחירהן נעים בין 1,635 ל- 1,885 אירו עבור טיסה סדירה, 4-5 לילות בבית מלון מדרגת תיירות טובה (על בסיס B&B), העברות, מלווה ישראלי וכאמור כרטיס כניסה ל-2 תחרויות אולימפיות. נוכח הביקוש הנמוך החליטה החברה להציע גם חבילות זולות יותר ליומיים או שלושה, ב-580-850 אירו. בעצם מדובר בשני שוברי כניסה למשחקים, ולא בכרטיסים למשחקים ספציפיים. עם ההגעה לבירת יוון יוכלו הנוסעים לקבל תמורת השוברים כרטיסים למשחקים בהם נותרו מקומות. "הכרטיסים הם לאותם משחקים שיש באותו פרק זמן של החבילה", אומר מנכ"ל החברה, דוד לבל, "יש מבחר של משחקים". כרטיסים נוספים למשחקים, אומר לבל, אפשר לקנות שם. כרטיסים ברשת: רק לבעלי דרכון זר אמנם מארגני האולימפיאדה טרחו והקימו משרד כרטיסים מקוון, אבל על מנת לרכוש בו כרטיס צריך להיות תושב אירופה. אם יש לכם חברים ביבשת, הרווחתם. אפשרות נוספת היא לנסות ביבשת המוזהבת: חברת 'כארטן' , משווקת הכרטיסים לאולימפיאדה בארה"ב, מוכרת אונליין כרטיסים למשחקים, וכן חבילות. "אין תנועה היסטרית", אומר לבל, ותולה את הביקושים הנמוכים במחירים. ממשלת יוון, הוא מסביר, הזמינה רבים מן החדרים עבור המשלחות, ומספר החדרים המועט העלה את מחירי הלינה בעיר. לבל מעריך כי בסביבות 10,000 ישראלים יגיעו לחזות במשחקים האולימפיים. לדעת סמנכ"ל השיווק של חברת 'הדקה ה-90', דודו מחלב, זו הערכה מופרכת. הדקה ה-90 אינה משווקת חבילות למשחקים אך מחלב אומר כי "כמו כולם" גם הם מציעים כרטיסים למשחקים דרך הערוצים הרשמיים של משרדי האולימפיאדה. "טיסה אפשר למצוא בדקה ה-90 (תרתי משמע) ב-200 דולר", אומר מחלב, ומחירי הלינה מתחילים ב-40 אירו לאדם ללילה, במלון בדרגת תיירות מחוץ למרכז העיר. לדבריו ישנה אכזבה גדולה מהאוליפיאדה בקרב סיטונאי התיירות. "היו ציפיות שזה יביא הרבה עבודה, אבל הביקושים מאוד נמוכים". לדברי מחלב, התוכניות היו להוציא טיסות למשחקים ליום אחד, בדומה לחבילות המוצעות למשחקי הכדורסל של הקבוצות הישראליות באירופה. בענף התיירות העריכו כי בין 5,000 ל-7,000 ישראלים יסעו למשחקים האולימפיים, "אני מעריך שלא ייסעו יותר מ-10 או 15 אחוזים מזה". יתרה מזו, אומר מחלב, עניין האולימפיאדה רק הוריד את התנועה ליוון. אתונה מרתיעה. גם המחירים הגבוהים של בתי המלון והטיסות, וגם החשש מן החום והבלגן, גורמים לישראלים לבחור ביעדים אחרים לבלות בהם את חופשתם. "יוון כולה, במקום להיות מחוזרת - נפגעה". (20.07.04, 13:19)

לכל המוניינים - כרטיסים לזאבי

לכל אלו ששלחו לי הודעות פרטיות שאמרו להם שניגמר הכרטיסים ל-19 בחודש לתחריות של אריק זאבי , אתם יכולים להזמין מהקישור שהוספתי , ישירות מהאינטרנט , רק תיזדרזו כי זה צריך להגיע מוקדם מארה"ב .

כולם לנסוע לאתונה ../images/Emo70.gif

זה חוויה של רבים של פעם בחיים , הרבה מכם נסעו אחרי מכבי ת"א למשחקים בחו"ל או אחרי מכבי חיפה בליגת האלופות . אני חושב שזה לא הרבה 5000 שקל לחוויה של 3 ימים באתונה . באו כולם לעודד את ספורטאינו ותנו להם תחושה ביתית .

alonshin

New member
עוד אתר להזמנת כרטיסים

עוד אתר שנראה לי שאפשר להזמין דרכו כרטיסים לתחרויות- אני הזמנתי דרך אל-מל. http://www.jetsetsports.net/athens2004/tickets/ מי מתכוון לנסוע בתאריכים 16-20 לאתונה? אני אהיה שם עם אח שלי בימים האלו, ואני אשמח לפגוש עוד ישראלים באתונה בימים האלו ולעודד את החברה ביחד... שלחו לי הודעה פרטית אם מתאים לכם

יוֹאב

New member
בדצמבר 2001

נסעתי לברלין למשחק של מכבי תל אביב נגד אלבא ברלין. מכבי ניצחה 64-65 והחגיגות היו מטורפות. 500 אוהדי מכבי חגגו ברחובות ברלין המזרחית עם דגלי ישראל (מישהו אמר סגירת מעגל?) במינוס 18 מעלות! חוויה. הלואי ויכלתי לנסוע כאוהד המשלחת הישראלית לאתונה. מי שיכול, שלא יעז לפספס!

למעלה