הישראלים של מכבי בנבחרת

נמשל

New member
הישראלים של מכבי בנבחרת

איך אתם חושבים תשפיע ההופעה הנוראית של נבחרת ישראל על שחקני מכבי בנבחרת? כספי, אליהו וגרין. אני חושש בעיקר על גרין, אליהו יחסית לא רע, כספי צעיר ולא נראה אחד שזה ישפיע עליו. גרין לעומתו כשבא אחרי קמפיין מצוין (כמו באליפות האחרונה) נותן עונה טובה. הפעם הוא כבוי ומאד לא יעיל. רק שלא נקבל גרין של לפני שנתיים כשהבטחון שלו היה במרתף ההיכל.

waviram

New member
המון חוסר וודאות...

קשה לי עם הישראלים של מכבי בנבחרת.. גרין לא הראה בנבחרת שיפור משמעותי מהעונה האחרונה שלו במכבי. עם היכולת הזאת אני לא רואה אותו מקבל הרבה דקות משחק ביורוליג, במיוחד עכשיו כשיש את פישר ובאטיסטה שמהווים תחרות רצינית מאוד על עמדת הסנטר. אם הוא לא הצליח לעצור את שחקני צ'כיה בהגנה, אני לא יודע איך הוא יוכל להתמודד עם סנטרים מהיורוליג. בארץ הוא כנראה ישחק יותר דקות בגלל החוק הרוסי, אבל לפי מה שראיתי, אני לא בטוח אם הוא יוכל אפילו לעצור את ריבאונד ההתקפה של מרקוביץ'... גם בהתקפה לא ראיתי שיפור מיוחד ביכולת שלו. הוא עדיין מתקשה מאוד במשחק אחד על אחד מול שחקן גבוה אחר ובמצבים כאלה הוא מצליח להגיע רק לקו העונשין, שם הוא עדיין קולע ב- 50-60 אחוז... אני מאוד מקווה שאני טועה לגביו, אבל אני די פאסימי... בנוגע לכספי, ההתנהלות שלו מול הקבוצה בקיץ ומה שראיתי במשחקים האחרונים גרמו לי להנמיך מאוד את הציפיות שלי ממנו. עושה רושם שכל מה שמעניין אותו זה להשתמש במכבי כקרש קפיצה ל- NBA, ולכן כל מה שהוא רוצה זה לקבל דקות משחק ולהבליט את עצמו גם אם זה על חשבון הצלחת הקבוצה. אבל זאת רק תחושת בטן ואני מקווה מאוד שגם בזה אני טועה... נקודת האור היחידה היא ליאור אליהו, שבאופן מפתיע חזר לשחק כאילו לא הושבת על הספסל למשך עונה שלמה. ליאור הוא האתלט הישראלי הכי גדול שראיתי בכדורסל. הוא זריז מאוד, מתמצא טוב מאוד במגרש, ונמצא כל הזמן בתנועה - דבר שמקשה מאוד על שחקני ההגנה לשמור עליו ומאפשר לו לקלוע סלים קלים. הבעיה העיקרית של ליאור היא שחסרה לו היכולת לקלוע מחצי מרחק. בלי קליעה מחצי מרחק, כל הנקודות שלו מגיעות ממאמץ של תנועה ללא כדור וכוח מתפרץ, מה שמקצר מאוד את הדקות שהקבוצה יכולה ללכת עליו בהתקפה, ולא משאיר לו הרבה אוויר להגנה... אם הוא ימשיך לעבוד קשה ויצליח לשפר את יכולת הקליעה, הוא יהיה שחקן שמאוד קשה לעצור...

יו45

New member
אני לפחות לא מופתע

לחשוב שגרין השתנה רק כי הוא נתן מסרים סבירים בקבוצת תחתית ברוסיה , זה הזוי . את כספי ראינו כל שבוע ןבינתיים חוץ מהתלהבות והרבה רצון הוא לא מביא הרבה . נשארנו עם אליהו , עם הכישרון העצום מצד אחד אבל החור ההגנתי מצד שני , מאמן חכם ידע להוציא ממנו את הדברים הטובים שלו ולכסות על החסרונות , בענין הזה דווקא אפשר לסמוך על אפי . בנוגע להלפרין הנושא מוצה לעת עתה , נחכה ונראה מה הוא יעשה בעונה הקרובה ביוון.

כספי הוכיח בוודאות

שהוא עדין לא ראוי לשחק בנבחרות הNBA לדעתי, כל העונה האחרונה הוא פשוט איכזב, כל כל המון זריקות קלות שלא נכנסות.. כל כך הרבה שגיאות וטעויות, אני חושב שהתקופה הכי זוהרת שלו היתה בתקופה שהוא הגיע למכבי, החזיקו ממנו הרבה בהתחלה אבל לאט לאט ירדו ממנו הציפיות, ובצדק! היתה לו עונה מדשדשת מאוד, כנ``ל הלפרין שהיה מאוד מאכזב העונה, כשפשוט נעלם ברגעי המשבר בעונה שעברה, והלפרין הוכח שכשהוא רוצה אז אף אחד לא יכול עליו! ‏ ‏ אליהו בעונה שעברה כמעט ולא שיחק ביורוליג, רק קצת בליגה, ותראו בנבחרת ישראל איך הוא פורח... זה רק אומר כמה פוטנציאל גלום בשחקן הזה, ותבינו איזה טעות צביקה עשה כשאיחסן את אליהו במרתפי הספסל הגדול של מכבי, טוב שהוא כבר לא ימשיך לאמן, הוא אמן הלוזריות

waviram

New member
המשחק מול בריטניה בחוץ

אם לפני המשחק מול בריטניה חשבתי שגרין מתקשה לקלוע סל כששומר עליו שחקן במימדים שלו, אז אחרי המשחק הבנתי שגם כשלא שומר עליו שחקן במימדים שלו, כשהוא נמצא חצי מטר מסל פנוי - הוא עדיין מתקשה לקלוע... אמנם משחק אחד לא מספיק בשביל לשפוט את יכולתו של שחקן, אבל משחק אחד, ועוד אחד, ועוד כמה עונות כושלות במכבי, גורמים לי לשאול למה בכלל החזירו את גרין לקבוצה. מזל שיש לנו את באטיסטה ואת פישר (שמסתמן כשחקן עם פוטנציאל רציני מאוד). ולכל מי שאמר שלאליהו אין מקום בקבוצה - זה הזמן לאכול את הכובע. חלק בקבוצה בטוח יהיה לו, רק צריך להאכיל אותו בהרבה חלבונים ופחממות וללמד אותו להשתמש קצת יותר במרפקים ובציפורניים, כדי שהוא לא יהיה כ"כ רך בהגנה. וכל הכבוד לכספי על איך שהוא נכנס למשחק... בכל זאת נדמה לי שהתחושת בטן הרעה שהייתה לי לגביו לא הייתה מוצדקת... משמחים אותי שני דברים עיקריים: 1. צביקה שרף לא במכבי: שוב צביקה הוכיח שהקשר בינו לבין מאמן כדורסל הוא מקרי לחלוטין. ראיית משחק יותר טובה מזו שהוא הפגין במשחק האחרון אפשר לקבל משחקן כדורסל בנבחרת העיוורים. הוא כבר הכניס את רוט שעשה פיק אנד רול מוצלח וקלע שלשה וגרם לשינוי חיובי מאוד בקצב המשחק ובהסתגרות של ההגנה הבריטית, אז למה להוציא אותו אחרי שלוש דקות ולהשאיר אותו בחוץ עד סוף המשחק?! למה להעלות את טפירו שעוד לא הצליח להסדיר את הנשימה מהמשחק הקודם??! ומה זה ההרכב הזה עם גרין וקוז'יקרו?! הוא לא מצא הרכב יותר כבד בזמן שצריך לרוץ ולמחוק את ההפרש?!! 2. יותם הלפרין לא במכבי. אחרי המשחק חוץ מול ריאל אמרתי לעצמי שהלפרין סוף סוף הצליח למצוא את הביצים שלו ולהתחיל את הדרך כמנהיג של מכבי, אבל מאז רק אכזבה... לדעתי לחכות ליום שיותם יהפוך למנהיג זה כמו לחכות ליום שבו יתחלף לו הקול, אם זה לא קרה עד עכשיו, אז כנראה שזה כבר לא יקרה...

אותי משמח דבר אחד.

שליאור אליהו במכבי. ומעציב אותי דבר אחד שיניב גרין במכבי.

נמשל

New member
אליהו אולי נחמד בהתקפה

אבל חור בהגנה, הוא פשוט חור שם. עושים עליו נקודות ממש בקלות.

waviram

New member
אמרת את מילת המפתח בקשר לאליהו

מילת המפתח היא "נחמד". ליאור הוא בחור נחמד ולהיות נחמד זה יכול להיות בעיה לספורטאי מקצועי. נחמדות באה על חשבון הרבה תכונות שחשובות לספורטאי - Killer instinct, הרצון לנצח על חשבון היריב, יצר התחרותיות והרצון להיות יותר טוב ממי שמולך וממי שמתחרה על מקומך. נחמדות היא גם הסיבה שהוא לא מקשה יותר מדי על השחקנים שהוא שומר עליהם. "ליאור, מה 'כפת לך?, תהיה נחמד.. תן לקלוע קצת..." הוא נחמד מדי מלתת איזה מרפק פה ושם או כדי להשתמש בגוף שלו כדי לדחוף שחקנים רחוק מהצבע... הוא גם היה מאוד נחמד בתקופה שהוא ישב שלא בצדק על הספסל של צביקה שרף, נחמד מכדי לפתוח את הפה ולעשות רעש שיפעיל יותר לחץ על המאמן. לא שלחץ היה עוזר במקרה של צביקה קשה העורף אבל השקט הזה היה לו מאוד מאוד.. נחמד...

למעלה