הישראלי המזלזל והתחמן מול טיפשים

הישראלי המזלזל והתחמן מול טיפשים

כלל נקוט עם הישראלי המצוי, שמה שלא שלו אישי, הוא מזלזל בו.
זה מתחיל מהחלק החיצוני של הבית ונגמר ברכושם של אחרים או של הציבור.
הישראלי התחמן למד מעמי העולם איך לזלזל בלקוח החל מהמחיר השיקרי של 9.99 ועד רמאות במינוחים

למדתי שעל מה שהישראלי לא משלם כסף, הוא מזלזל בו ומתייחס אליו כמו אל זבל.
פעם נהגתי לחלק בחוגים מסויימים את המחקר שלי על רכבת העמק, חינם. אבל ראיתי איך אנשים מזלזלים וזורקים את התקליטור לתא המטען או על הדש-בורד שיימס בשמש.....
ומאז החלטתי שאני יותר לא נותן מתנות, מי שרוצה, שישלם. לא רוצים לקנות, לא צריך, אני לא מתפרנס מזה.

הנפוץ ביותר שישראלי מזלזל בו הוא זמנם של אחרים.
זה מתחיל בלפחות 50% מזמן השידור בטלויזיה המוקדש לפירסומות, שרובם המוחלט לא מענין אותי והם חוזרים על עצמם אפילו באותם 10 דקות.
וכלה באיחורים למפגשים.
אני מלמד את ילדיי ונכדיי מה שסבא שלי לימד אותי:"תהיה בן אדם ומוטב ותקדים בשעה ולא תאחר בדקה".

אתמול התרגזתי מאוד, והבעיה שאין לי לזה פתרון.
כבר קרה שאנשים קבעו איתי מפגש לקבל ייעוץ או לקנות את הספר על כרתים או ספר אחר, ולא הגיעו.
כמובן שיכול להיות שלמישהו יש סיבה טובה או משהו חשוב יותר, או שחוזר בו, אין לי בעיה עם זה, כי כמו שאמרתי אני לא מתפרנס מזה (מזלי), אבל להתקשר להודיע שאתה לא בא ?
למה אני צריך להיות בזמן ובמקום, ולהמתין למי שלא מתחשק לו להגיע, ואני מרגיש כמו מטומטם ?

התחלתי לחשוב שמי שרוצה לקבוע איתי מפגש, אולי לדרוש ממנו להעביר לי מקדמה, ככה בטוח שהוא יגיע.
אבל בעצם אני מטיל על עצמי עול נוסף בגלל התנהגות רעה של אחרים.

אז חשבתי לעצמי: אולי להודיע שאני מפסיק למכור את הספרים שלי, ו-"שילכו לחפש את החברים שלהם".....

מאיר יש הרבה צדק בדבריך!

אבל לא שורפים את כל הבית, בגלל פשפש אחד !!
מה אשם האחר על המחדל של השני ? אני מציע לך לקבוע זמן לא יותר משעה , אם הוא לא בא תוך השעה , אין לך מה לחכות ואתה חופשי ללכת !

הישראלי המצוי רק ישמח להסדר הזה

הוא לא יגיע, וידע שאני מחכה לו "רק" שעה......
יופי.

גם ככה הישראלי המצוי מוכן לבזבז עשרות אלפי שקלים על נסיעה לחו"ל, אבל תראי איזה שירשורים ארוכים יש בקשר לחסכון של הרשיון הבינלאומי שעולה 16 שקלים.....(יש ליקרובת משפחה שהתעקשה לא לעשות רשיון נהיגה בינלאומי, היתה מעורבת בתאונה, וכעת היא מעוכבת בכרתים עד שתשלם לבעל הרכב השני מחיר הרכב 20.000 יורו , והיא תשוחרר בערבות עד המשפט כי יש פצועים בצד שני, ואם היא לא תתייצב, היא לא תוכל להיכנס לאף אחת ממדינות הסכם שניגן.....

כמו כן, הוא ישב שעות רבות ויחפש חומר באינטרנט, וישאל גולשים מליון שאלות, כאשר על כרתים לפחות, הוא מקבל תשובות חלקיות ולרוב לא נכונות, אבל לא יקנה את הספר שמחירו זוטות לעומת מה שהוא מוציא בחו"ל, למרות שהוא יודע שהספר יעשה לו את הטיול.
זה מן פטנט ישראלי כזה לבזבז מליונים ולחסוך גרושים.

ויותר מזה. אני הפסקתי לכתוב בפורום טיולים לחו"ל, מכיוון שכל תגובה שלי לגבי כרתים, זוכה לשירשור ארוך של כל אלו שיש להם מה לאמר נגד כרתים ובעקיפין או ישירות גם נגדי.
וכל זאת למה ?
כי אם הם נותנים עצות רעות או מוציאים את דיבתה של כרתים רעה כי הם לא ידעו לאן ללכת ומה לעשות, או אפילו כאלו שמדברים על כרתים רעות בלי להיות שם, רק משמועות (!), כשאני אומר להם שהם לא מכירים בכלל את כרתים והתגובות שלהם לא רציניות, בכל פעם שאני עונה למישהו על שאלה לגבי כרתים, מיד קמה כל מקהלת כלבי הכפר לנבוח על השיירה עד שהיא עוברת.

אבל אם מישהו שואל שאלה רצינית על כרתים, אין לו ממי לקבל תשובה כי הם לא יודעים שום דבר.

אז ממש זה לא בשבילי כל הדבר הזה. אני לא מחפש מלחמות.
בפנסיה אני רוצה שקט ולעזור למי שמבקש עזרה, וזאת אני עושה בפורום כרתים, וגם שם לפעמים איזה חצוף אמנם לעיתים רחוקות, אבל יש.
למשל היום מישהו חצוף - כתב וביקש רשימה של כל האטרקציות באיזור מסויים ופרטים מעניינים על רחובות ככרות אתרים וכו.....עניתי לו שכל זה כתוב בספר.
לפני כמה שנים מישהי טענה שהיא נוסעת רק לרבע כרתים, אם אפשר לרכוש רק רבע מהספר. אז שלחתי לה רבע מהספר בחינם - פשוט גזרתי רבע מתקליטור ושלחתי לה.....

מאיר זה נכון, אין גבול לחוצפה של אנשים !

מכיון שהיו זמנים שהייתי מוכרת חלק מהעבודות שלי, גם שם ראיתי , מה שאנשים מרשים לעמם לומר !!
היום שאני צריכה לתת מתנה, אני נותנת מהעבודות שלי, לא מענין אותי את דעתם על הדברים.
אני הקונה הטובה ביותר של עצמי !!!

בדיחה מוצלחת!

מזל טוב לשרה נתניהו
שזבתה בגמר אליפות העולם
בתחום החקלאות
לחרוש את כל העולם
עם חמור אחד !!!

מהפחת השום ! אני לא מאמינה, מה דעתכם

aaa123

Member
חלקית אני מסכים

1)לא הייתי מגדיר מחיר של 9.99 כמחיר שקרי אלא מחיר שמטרתו להטעות טיפשים.

אפשר לעצור את זה על ידי חקיקה שאוסרת פרסום שמטרתו להטעות את הציבור אבל לצערי בשום מדינה אני לא יודע על חוק כזה,ואני לא יודע על מפלגה שבמצע שלה כתוב שיהיה חוק שאוסר לפרסם פרסומת שמטרתה להטעות את הציבור ,ואם מישהו יתלונן על פרסומת כזאת אז הענין יובא לבית המשפט שיחליט אם לקנוס את האחראים בסכום גבוה או שבכלל המדינה תלאים את הרכוש של זה שפרסם.

2)לגבי זמן השידור בטלויזיה שמוקדש לפרסומות אז אני לא חושב שזה זלזול בזמן של אחרים.
ברור שאתה לא מתעניין בפרסומות האלו אבל לא ברור לי מי מזלזל בזמנך.
אף אחד לא הבטיח לך שתוכל לראות את מה שאתה רוצה בטלויזיה.

כמובן שפרסומת שמטעה את הציבור צריך לעצור(ראה 1)

3)לגבי איחורים למפגשים אני לחלוטין מסכים איתך.

המחיר של 9.99 הוא שיקרי לגמרי

מכיוון ש-
א. אין לפי החוק אגורות, זהו איננו הילך חוקי בישראל.
ב. אף אחד לא יכול לגבות מחיר של אגורות, והמוכר כותב 9.99 אבל גובה ממך 10, וכך הצגת המחיר שיקרית ובלתי חוקית בעליל.

לא רק שהמחוקק לא עושה שום דבר לטובת הציבור, אלא גם המציא חוק-נגד-חוק !!!
בעיקבות תלונות על המחיר השיקרי, המציא המחוקק חוק להגנת הגנב, ובמקום לאסור על ההונאה הזו, המציא חוק שנקרא "עיגול אגורות", ובכך הוא הכשיר את השרץ לשקר ללקוחות במחיר, ומאידך יש למוכר כיסוי מלא לגבות את ה-10 שקלים.
זה המחוקק.
אגב, איך קוראים למחוקק ?
צ'רלי ביטון, רייכטמן, אריה דרעי, הירשזון, בניזרי, שמואל פלטו שרון, אהוד אולמרט, נעמי בלומנטל, רמון, הנגבי, יאיר לוי, איציק מרדכי, אהרון אבו חצירה, עופר חוגי, יחיאל חזן, שלמה דיין.....
להמשיך ???

זמן הפירסומות הוא בהחלט ביזבוז זמני, כיוון שהוא איבד כל פרופורציה.
לא הגון ולא הגיוני ש-50% מזמן השידור יוקדש לפרסומות, ואני צריך לשבת ולהמתין בכל פעם עד שיסתיים סבב הפירסומות הנוכחי כדי להמשיך ולראות את הסרט או מה שאני רוצה לראות בטלויזיה שאני משלם הרבה כסף עבור הצפיה הזו.

וזה כולל כל מיני טריקים מלוכלכים, כמו שמודיעים שההמשך אחרי הפרסומות, נותנים אשכול של 10 דקות פרסומות, ועד מודיעים שהתוכנית הסתיימה.....
ואין שום דבר קדוש, אפילו את מהדורת החדשות קוטעים כחמש פעמים לצורך אשכולות של פרסומות.
אפילו ראיונות עם אישים קוטעים לטובת הפרסומות.
אין גבול.

סליחה אדוני הגימלאי

אתה לא אחד מאלה שיצרו במדינה הזאת את דמות הישראלי הזה אותה העברנו לילדינו? אי אפשר להאשים את כולם בכל. צריך גם לקחת אחריות. ולפי השפה שלך הבנתי שגם אתה ישראלי.
והמחיר 9.99 הגיע דווקא מהתרבות האמריקנית הצרכנית.

אני בהחלט ישראלי,"צבר" וכו

אבל אני שייך לדור עם חשיבה אחרת מאשר היום , את ילדיי חינכתי במיטב דרכי המחשבה וההתנהגות שהיו מקובלים בתקופתנו.
זה מה שאני העברתי לילדיי.
דברים רבים אנחנו מעתיקים מאחרים, ולרוב לוקחים את זה צעד גדול קדימה מעבר לכולם, ולאו דווקא לחיוב.
היום אפילו מכוניות מוכרים ב-79.999 וזה בהחלט נסיון להטעות את הקונה לחשוב על 79.000 כשזה באמת 80.000.
ובאמת שאני לא אחראי לכך שמציגים מחיר של 320 דולר בדיל לחו"ל, ובפנים מסתבר שהמחיר בכלל 640 דולר.
באמת שאני לא אחראי לכתוב מחירים בדולר למדינות יורו, ויורו למדינות דולר, ובכלל לערבב כדי לבלבל את הלקוח.
וכו וכו.

אני לא מעביר לילדים והנכדים דברים שליליים, אלא התנהגויות וחשיבה בהתאם למה שאנחנו האמנו ומאמינים גם היום.
ואם אני אומר לנכדה שצריך "להיות בן אדם ומוטב להקדים בשעה ולא לאחר דקה", כאשר היא קיבלה עונש של עיכוב יציאה מהמחנה בגלל איחור למסדר בוקר, היא התנצלה בפני המפקד שלה ואמרה שסבא שלה לימד אותה אחרת וזה לא יחזור.
את כל ההתנהגויות הללו מטמיעים בילדים והנכדים משך שנים.

אז מה עושים היום ? במקום להשקיע בילד, קונים לו שמייטפון, יש לו חדר משלו עם מחשב וטלויזיה, וכך יש לו למה להתמכר והוא עוזב את ההורים בשקט.
הנכדה מהבן, משקיעים בה שני ההורים ככל יכולתם (ושניהם עובדים) וכשרצתה טלפון , הבטיחו לה טלפון פשוט לגמרי. ומשום מה היא במקום ראשון בכיתה, למרות ששפת אמה איננו עברית.
אם כל ההורים היו משקיעים באמת בילדים, הכל היה נראה אחרת.

אז אני יודע שאני משאיר אחריי מורשת חיובית, של הרצון ללמוד, של הורים משקיענים (לא לשלוח לחוגים וכאלו דברים, אלא אחד על אחד), של הכרת הנתינה לאחר ולחברה וכו וכו

אז כן, אנחנו ישראלים, כל המשפחה שלי היום "סבר'ס", אבל החינוך שלהם הוא של ארץ ישראל היפה, אצלנו במשפחה אף אחד לא שותה משקאות משכרים, חוץ מאשתי אף אחד לא מעשן, בטווח יד של בני המשפחה אפשר למצוא תמיד ספר כל שהוא שהם קוראים בו , בימי שישי כולם אוכלים ביחד, הם משוחחים ומלבנים כל מיני עניינים, משתפים בפעילויות של תנועות נוער וכו וכו

זו הדמות של הישראלי שאני וחבריי יצרנו.
ואיך ? בעיקר במתן דוגמא אישית.

aaa123

Member
לא מדוייק ואם אתה קונה 10 דברים במחיר 9.99

אתה יכול לשלם 99.9 שקלים ולא 100 שקלים.

אני מסכים שצריך לאסור את ההטעיה הזאת אבל לא הייתי קורא לזה שקר כי בכל זאת יכול להיות הבדל בין מחיר של 9.99 למחיר של 10

לגבי זמן הפרסומות אז אף אחד לא הבטיח לך שעבור מה שאתה משלם לא תקבל 50 אחוז פרסומות.
אני חושב שזה ענין של היצע וביקוש, ואם תהיה קבוצת צרכנים גדולה שתתארגן ותשלם כסף עבור האפשרות לראות טלויזיה בלי פרסומות, ותבהיר שאחרת הם לא מוכנים לשלם
,אז תהיה אפשרות לראות טלויזיה בלי פרסומות.

הבעיה היא עם הכוונה להונות את הלקוח

חוץ מהעובדה שהמוכר גובה יותר כסף ממה שהוא מצהיר שהמוצר עולה.
יותר מזה, הממשלה במקום להילחם בתופעה, מכשירים את התופעה למרות שהיא בניגוד לחוק שקובע שעד 9 אגורות זהו הליך בלתי חוקי במדינה.

לגבי הפירסומות, התחילו במשהו כמו 5 דקות בשעה ולאט לאט עלו עד 50% מהזמן, כולל כל מיני טריקים נלווים. לא נראה לי שמישהו ישפיע עליהם, כיוון שהפירסומות הן כסף גדול מאוד.
מילא אם הייתי מקבל טלויזיה בחינם, אבל גם גובים ממני מאות שקלים בחודש וגם מפוצצים אותי בפרסומות.
הדרך היחידה שלי להילחם בזה היא להקליט תוכניות ואחר כך לראות אותן בלי הפירסומות, אבל אי אפשר לעסוק בזה כל הזמן.

TotalCommnader

New member
אתה כנראה מצוי בחברה גרועה. חינוך גרוע או משה

ו אחר גורם לך להכללות גסות ושגויות? כרגע לכלכת על כל מי שאני מכיר אבל הבעיה היו או בסביבה שלך או בך.

לא מוצאת חן בעיני התקיפה האישית שלך

ואם כל מה שאמרתי, אתה מעיד שזה קשור לכל מי שאתה מכיר. תסיק מסקנה.
ואם אתה כבר נכנס לפורום של גימלאים, תנהג בהתאם, אנחנו כאן נותנים כבוד אחד לשני ולא תוקפים, בעיקר כשמדברים על תופעות בחברה ולא על אנשים ספציפיים.

TotalCommnader

New member
הפוסל במומו פוסל. ואגב לא מזיק קצת הבנת הנקרא

הבנת הנקרא I:

לא אמרתי שהסביבה שלי כזאת אלא שהסביבה *שלך* כזאת. אתה מתלונן על מה שאתה רואה וכנראה זאת הסביבה שלך. אתה מכליל על הסביבה שלי ועל המדינה. פה *אתה* תוקף ולא רואה את הדבשת. הכללה היא סוג של גסות רוח לא חכמה במיוחד. קצת מגוחך שאתה מתנהג בחוסר כבוד (מכליל תכונה שלילית על רוב המדינה) ומצפה לכבוד. קודם תנהג בכבוד. זה קשור לגיל. יש צעירים אדיבים, מבוגרים בהמות וכמובן גם ההיפך.

נתקלת באנשים גסים? אולי אתה מסתובב בחברה לא נכונה. אני רואה מסביבי אנשים מתחשבים ומנומסים. אולי תחליף סביבה.

הבנת הנקרא II:

אני לא יודע מה גורם לך להכליל ולכן כתבתי חינוך *או משהו אחר* שאין לי מושג מה ולמעשה *שאלתי* אותך מה גורם לך להכליל.

אתה מסרב להבין שכאן לא תוקפים אחד את השני

אלא מתדיינים.
כיוון שאתה וממשיך בהתקפה אישית, אין תגובה מצידי. נקודה.

TotalCommnader

New member
מי שבוחר לחפש התקפות מוצא. ומי שמתקיף ומסרב

לראות את זה אין לי דרך לגרום לו להסתכל במראה אם הוא לא רוצה.

ladybug4NLP

Active member
totalcommander - אצלי קבלת ציון 10 על הכתיבה

יוליקה

Member
מנהל
אני מבינה שהיגעתם מהראשי

אבל כאורחים אין לכם שום זכות לפגוע במשתתפים הקבועים של הפורום.
יש לכם מה להגיד על דברים שנאמרו על ידי המשתתפים, תתייחסו אך ורק לדברים
ולא לאומרם!!

זהו פורום חברתי - וכאן מתייחסים בכבוד ובנימוס למשתתפים.

אתיופית

New member
(מהראשי) אתה צודקקקקקקקקקק

בכדי שיעריכו או יחשבו פעמיים צריך פשוט לגרום לציבור להוציא כסף מהכיס שלו.
עצוב, אבל זו הדרך היחידה.

למעלה