הישראלי המכוער בזמן מלחמה

הישראלי המכוער בזמן מלחמה

לא אחת אמרתי שהישראלים לא טובים בלקבל מתנות - עוד לפני ציון העובדה שרובם לא נוטים להעריך מתנות והטבות, רובנו מכירים את אלו שכשמקבלים אצבע מייד בודקים איך הם יכולים להוציא את כל הגפיים ויותר מזה, ומוצאים גם על מה להתלונן.

קבלו דיווח מהשטח כיצד מנצלים הישראלים את ההטבות שמוענקות לתושבי הדרום ע"י בעלי עסקים שונים. כל מילה שאוסיף תגרע, אז אציין רק שאותי זה לא הכי מפתיע, זכורים לי דיווחים דומים מהסלמות קודמות.

עצוב ומכוער.

jen711

New member
מצד שני, הייתה כתבה על מקום שפרסמו הנחה לדרום

אבל כשתושבי אשדוד/אשקלון הגיעו לשם הם גילו שמה שפורסם לא נכון ויש הנחה רק לתושבי עוטף עזה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4543216,00.html

אבל אין מה לעשות, הישראלי המכוער מופיע בכל מקום בכל זמן.

זה אכן מצב לא תקין

ולכן הוא זכה לכותרות, אבל תופעה נפוצה בהרבה היא תופעת אלו שמנסים לתחמן ולקבל גם כשלא מגיע להם, ו/או תוך כדי שמתחזים לתושבי הדרום למרות שהם לא. אני זוכרת שבזמנו כשהיה בלאגן בצפון דווח כאן על אנשים שהתווכחו אם הישוב בו גרים הוא חלק מהטווח או לא, או שניצלו את העובדה שגרים ביישוב לא מוכר כדי לעבוד על מי שהציע הטבות. בתור מי שהכתובת שלה בת.ז. היא של יישוב לא מוכר, אני מכירה את הקושי להשיג הטבות במקרה שהן באמת מגיעות, ובעוד אני מגלה הבנה ומנסה להביא "הוכחות" למיקום היישוב (כמו העיר בה הוצאתי את תעודת הזהות...), אחרים מנצלים את הנדיבות שמגלים בעלי עסקים במקרים כאלו.

בימים האחרונים קיבלתי דיווחים על תלונות שהתקבלו מצד לקוחות על חוסר מענה בזמני אזעקה ומייד לאחר מכן, כמה מהתלונות נשמעו ממש מגוחכות, לצד חוסר התחשבות של לקוחות בקשיי החזרה לשגרה מייד לאחר אזעקה. הדיווחים האלו הגיעו אמנם מאנשים שעובדים במרכז, הייתי מצפה שאנשי המרכז ברובם לפחות יסתגלו כבר למה שהולך פה.

tratata1

New member
אז

בתור תושבת דרום, רוב ההנחות המורסמות הן פיקטיביות. כאשר מתקשרים, מקבלים תשובה " מה פתאום?, זו טעות, אולי התבלבלת, על מה את מדברת. פשוט תריק מסחרי.

Subi777

New member
מתחמנים כי זה מה שבעלי עסקים מבינים.

אני לא מחשיב את עצמי כתחמן ואני גם לא מנסה לקבל הנחות שלא מגיעות לי אבל יש דברים שמוציאים אותי מהכלים.
&nbsp
למשל בסופר שמגבילים אותי ל2 מוצרים לעסקה. בשביל מה הטמטום הזה? כאילו אתם לא חושבים שאני אבקש מהקופאית לפצל חשבונות?
ואם היא תסרב אתם לא חושבים שאני אשים את המוצר בצד, אשלם ואז אחזור עוד 2 דקות ואקנה אצל קופאית אחרת?
&nbsp
גם בעסקים קטנים יש את הטמטום הזה... פרסמתם הטבה של 20% הנחה על כל החנות. זה מה שכתוב בהטבה... אז מה אתם מבלבלים את השכל על זה שההטבה היא עד 20% הנחה. ההסתמכות של עסקים על השורות הקטנות, על התקנונים הארוכים שאף אחד לא באמת קורא היא זאת שגורמת לצרכנים להיות תחמנים.
&nbsp
יש למשל פיצריות שמפרסמות מבצע ואז כותבות "לא כולל אילת". למה לא לכלול את אילת? הרי העובדה שאין שם מע"מ לא משפיעה על הרווח של העסק שלכם.
&nbsp
אני לא מאשים באופן גורף צרכנים בכך שהם תחמנים.. זה התחמנות של העסקים שהולידה את התחמנות של הצרכנים.
&nbsp

למעלה