בשני השבטים\ הבריתות השבטיות מתחילות להיסדק. דין עושה את כל מה שהוא יכול, אבל התוכנית שלו תלויה בקארישמה, שרק בודהה יודע איפה הראש שלה מבחינת המשחק. היא בטח יותר מחוברת מנורה, אבל אני מאוד אשמח אם ג'מאל יעוף, עם האליל בכיס בבקשה. אם לצ'לסי נתנו זמן מסך על אליל לא רלוונטי, גם לו מותר. לצערי אצל ווקאי, כולם פשוט פונים נגד איליין.
רק עכשיו אני קולט: טום הוא קנדי לבן ומבוגר. לא יכולתם ללהק מישהו יותר מפורסם על המשבצת הזו? קיצר, היה מגניב אילו ניל יאנג היה משתתף. במשימת הפרס, הפרס הוא תרנגולות! וגם בעונה הזו, אין צמחונים. איליין נשלחת ישר לאי האלילים. ווקאי פשוט יותר חזקים מלאירו, ומי שעוד חשב שהערבוב היה הוגן, רואה בפירוש שהוא לא היה. הפעם זה לא קשור למגדר, גם הבנים וגם הבנות (בעיקר הבנות) יותר חזקים אצל ווקאי.
על אי האלילים, רוב וסנדרה עדיין מקבלים הרבה יותר מדי זמן מסך. אתם לא מתמודדים בתוכנית! די לגנוב את הזמן! איליין צריכה למצוא יתרון באמצע האתגר, ואין שום סיבה שהיא תיכשל. זה בדיוק מה שוולדמורט עשתה בפרק הראשון של קמבודיה. כמובן, לוולדמורט מגיע הסטטוס של אגדת הישרדות, ואיליין (כמו כל המתמודדים הטריים) צריכה לעבוד קשה כדי להתקרב אליה אפילו, אבל עדיין. בינתיים בשבט לאירו, בדיחה חסרת טאקט יוצרת חוצץ בין ג'ק וג'מאל, ואז ג'מאל מקבל וידוי מרגש... עם הפסנתר המזורגג... ו... לא! לא! אלוהים, בבקשה לא!!! אם כבר עכשיו אפשר להכריז על ג'מאל כזוכה, אני לא יודע אם ארצה אפילו לראות את העונה הבאה.
קצת מבאס שהתוצאות בשבט ווקאי יוכרעו על ידי מתמודד שלא יצביע, בכל מקרה, ולא על ידי אסטרטגיה, אבל וואטאבר. לעומת שלוש העונות הקודמות, כמות האלילים והיתרונות עוד נסבלת. לא, לא "סבירה", פשוט נסבלת. אין לי דמעות בעיניי, ואני עוד רחוק מלחבב את האח הגדול. וכן, זה די ברור שווקאי הולכים למועצת השבט, הודות לנפלאות העריכה והפרומואים. האתגר לא הפתיע אותי בכלל. והעיקר שהחבורה של מיסי נשארת בשלטון. אבל מי יודח? לפי הוידויים הזחוחים, אני מניח שזה יהיה ג'ייסון.
הבעייה היא שבניגוד למיסי, שאני חושב שאפשר כבר להגיד שהתגברה על ההחלטה המטומטמת שלה להדיח את צ'לסי, אהרון משחק בשביל לעשות מהלכים, ותו לא. הוא סוג של ראסל חדש שמרגיש כאילו יותר חשוב לו סטטוס הנבל מאשר המיליון (ואני לא מתפלא על ראסל בעניין הזה, כי הוא בעסקי הנפט ובטח עשיר בטירוף) וכאמור, ראסל יכול להגיע לעוד אלף מועצות שבט אחרונות, ויקבל רק כמה עשרות קולות. אבל בסוף הוא מתעשת ומדיח את ג'ייסון, אז השבטים עדיין בתיקו 7-7.
דירוג:
1. קלי
2. לורן
3. מיסי
4. אהרון
5. טומי
6. אליזבת
7. איליין
8. צ'לסי
9. ג'מאל
10. ג'נט
11. דין