מש"ש
העונה הזאת אפילו לא מתקרבת לעונה האחרונה של הישרדות האוסטרלית שהסתיימה בחודש שעבר, והוכיחה שבעוד האמריקאים הולכים ומאבדים את זה, האוסטרלים מצליחים להחיות את זה מחדש, ובענק. איזו עונה ענקית עונה 5 האוסטרלית, מה לא היה בה, החל מהנבל הכי גדול בתולדות הישרדות, גיבורים, תככים ומזימות אפילות, שקרים ובגידות, נקמה, סיפור אהבה, מלחמת המינים, מלחמת הדורות, משחק שפל ומלוכלך מול משחק הגון וישר, צמד בנות שהפכו את העונה הזאת לאחת העונות הכי משעשעות בתולדות הישרדות, הדחות כואבות וקורעות לב, בלוקי הצבעה כמו בקמבודיה, קינג פין שאפילו זכה לכינוי 'הסנדק', ומולו תחמן ותככן עלוב שהספיק לבגוד בכל מה שזז ועם כל 'החוכמה' שהוא כל כך התפאר בה נפל בדיוק ברגע האמת, אלילים, משחקים טובים עם אלילים, משחקים גרועים עם אלילים, משימות ענקיות שמשלבות את כל האלמנטים שהיו אי פעם בהישרדות, קטעים מצחיקים ומשעשעים, פרס משני מפתיע, ביקור משפחות בשלב הכי מפתיע, בריתות גדולות, בריתות קטנות, מנפולציות, צילומים מרהיבים של נוף משגע, מהלכים ענקיים ומפתיעים שלא היו מביישים אף שחקן הישרדות מהפנתיאון, ומה לא.... בקיצור מדובר בעיניי לחלוטין באחת העונות הטובות ביותר, אם לא אפילו העונה הטובה מכולן, שבהחלט מחייה ומרעננת את הז'אנר ומפיחה בו רוח חיים חדשה שלגמרי הולכת ואובדת לו בגירסה האמריקאית שלו...
ולגבי שני הפרקים האחרונים של הגירסה האמריקאית, אף אחת מאלו שהודחו השבוע ושבוע שעבר לא ממש עניינה אותי, לא לירסה ולא אליזבת'. אנג'לינה טועה לחשוב שהיא מנהלת את המשחק, אך לברית השישה הסודית המעורבת שהיא לא שותפה בה יש את מרבית הסיכויים להתקדם ולהגיע הכי רחוק. יחד עם זאת אסור לזלזל בכך שהגולייתים ששותפים בברית הסודית הזאת חייבים לשחק משחק כפול ולרצות את חבריהם הגולייתים האחרים שהם הרוב, ובעיקר אחרי שהדוידים נשארו מעטים. ועוד דבר מרגיז לגבי גבי, הבחורה לא מפסיקה לבכות ולייבב והיא יותר מדי אמציונלית למשחק כמו הישרדות שלפעמים צריך להניח את הרגש והלב בצד ולפעול עם הראש. כי זה יכול להיות ההבדל בין מיליון $ לאפס $.
הרבה זמן, אם בכלל, לא זכורה שהיתה עונה שלא היה איכפת לי מי יזכה, אלא רק מי לא יזכה, הרבה זמן, אם בכלל, לא זכורה לי עונת הישרדות שלא היו לי בה פייבוריטים, תמד היו לי פייבוריטים, ולפעמים אף יותר מרק פייבוריט אחד, אך העונה משום מה אני לא מצליח להתחבר לאף אחד מהמתמודדים. בניגוד לעונה האוסטרלית שבה כבר על ההתחלה היו לי 4 פייבוריטים לפחות ובהמשך הצטרפו אליהם עוד כמה, שאחת מהן אפילו כמעט הגיעה לגמר וניצחה. וזה הדבר היחיד שהרס לי את ההנאה המושלמת מהעונה האוסטרלית על כל 25 פרקיה המצויינים.
ולמי שלא יצא לו לצפות עדיין בעונה האוסטרלית החמישית והאחרונה עד כה של הישרדות, מומלץ בחום. יש שם כמה הפתעות שיפתיעו וישיאירו פעורי פה גם את הצופים הכי ותיקים בפורום. ודבר אחד בטוח: אתם לא תשתעממו אפילו לרגע.