בעונה רגילה,עם שני שבטים, שלושה הפסדים רצופים של שבט ממש יכולים להרוס את המומנטום של העונה, אני לא יודע אם זו העריכה, אבל בעונה הזאת ההפסדים הרצופים של אותו שבט עוזרים בליצור סוג של מתיחות הדרגתית בשבטים- בריתות שנוצרו ביום הראשון מתחילות כבר להסדק אחרי שהשחקנים,ביום התשיעי במשחק, מתחילים לפקפק בהחלטות שהם עשו ביום הראשון, מה שיכול להוביל למצב דיי מעניין בהמשך המשחק בו,אני משער, שלמלקולם/דניס/ראסל (מי מהם שישרוד) יהיה יותר קל לזגזג בין בריתות, במיוחד אם יהיה בפרק 5 ערבוב של שני שבטים חדשים של שבעה.
לאורך כל הפרק הייתי בטוח שאנחנו הולכים להפטר מראסל, ושאנג'י היא הקאט הבאה, ראסל הוא שחקן רע מכל בחינה, והשחקן החוזר הגרוע ביותר שלוהק לסידרה, מכמה סיבות, אבל העיקרית מבינהן היא,שבתור שחקן חוזר, הוא אמור לדעת על החשיבות של הפסלון, לכן לא ברור למה, בתור מישהו שיש לו את הרמז, הוא לא עושה שום מאמץ למצוא אותו? אז ברור ששאר השבט יראה אותו מחפש את הפסלון, אבל מה זה משנה אם כל מה שנשאר מה"שבט" זה אותם אנשים שבכל מקרה יצביעו להדיח אותו במועצה הקרובה?
בשבט קאלבו (AKA השבט שלאף אחד לא אכפת ממנו) מסתבר שקרטר יודע לדבר, הוא לא קיבל וידוי חס וחלילה, אבל זה יותר ממה שקייטי קיבלה עד עכשיו.
בינתיים, ג'ונתן מנסה לעשות ברית עם ג'ף, במה שנראה כמו הטעות שתעלה לג'ונתן במשחק, שאר השבט שלו נחוש מלהפטר ממנו וברית מדומה עם ג'ף יכולה להיות מה שיגרום לג'ונתן להרגיש בטוח לא להשתמש בפסלון, במקרה והשבט יפסיד.
כמובן שבשבט של סקופין זה איפה שרוב העניין נמצא, מעניין יהיה לראות מה אבי מריה עוד תצטרך לעשות כדי שRC תבין שהיא לגמרי לא סובלת אותה, כי עד עכשיו היא הייתה דיי ברורה עם הכוונות שלה. אני גם לא מאמין שהחולת נפש הזאת הצליחה למצוא את הפסלון, כנראה שהצלמים התחילו ממש לעקוב אחריהם מתי שהם היו באיזור (זו גם הייתה השיטה של ראסל הנץ למצוא את הפסלונים).
אני משער שהאסטרטגיה של פיט זה לקחת לסוף את החולת נפש שהוא יוכל לנצח ואת האישה המבוגרת שהוא יוכל להביס באתגרים, תוכנית דיי טובה, למרות שלא הייתי סומך על מישהי מעורערת נפשית כמו אבי מריה בלשמור על ברית או על פסלון חסינות בסוד, אני גם לא מבין מה הדחיפות של פיט בלהפטר מסקופין, רוב הסיכויים שעד סוף העונה סקופין יטרף ע"י כריש/יפול מצוק/ימות מאובדן דם...
בפרומו לשבוע הבא הראו שג'ף רוצה ללכת על הברית עם פנר, אני מקווה שזו לא הטעייה כדי להדיח את פנר, כי הוא עדיין שחקן יותר מעניין מרוב הקאסט בעונה.