הישרדות - כשאבא נשאר לבד

rikyc

New member
הישרדות - כשאבא נשאר לבד

"מה שלא תמצאו בפוסט זאת אמירה מן הסוג של: אחיי הגברים, אם אני יכול גם אתם יכולים. ראשית, כי אני לא מכיר אתכם, את ילדכם, את הסבים והסבתות שלכם, המטפלת, הגן והסיפור שלכם בכלל. יכול להיות שבמקרה שלכם אתם דווקא לא הייתם יכולים. שנית, יכול להיות שעם כמה תפניות בעלילה שלי, גם אני לא באמת הייתי יכול. בכל אופן כפי שאתם כבר מבינים, במקרה הזה יכולתי. אז הנה אני יושב וכותב פוסט על: איך אמא טסה לחו"ל והשאירה אותי עם שני התינוקות לבד למשך שלושה וחצי ימים". פוסט אבא של אלון איתן, מצחיק ונפלא באמהות אובדות. אהלן, אבות
מעניין אותי אם קרה לכם, איך תפקדתם במקרה כזה, האם הבנתם קצת את התלונות שלנו כשנשארתם עם ילדים לבד?

gils33

New member
../images/Emo127.gifאהבתי את הפוסט

קרה לי לא מעט,אני מסתדר מעולה,גם שאישתי לא נמצאת,בהתחלה קשה,אח"כ מתרגלים. אין לי בעיה עם ילדים,טיפול,האכלה,החתלה,רופאים,כביסה וכל דבר העולה על רוחך. ילדים - זה קטן עלינו.

rikyc

New member
כשאני חושבת על זה

לא קל לי להודות בזה, אבל נניח בן זוגי נשאר שעות מרובות עם הילדים, לא יום ולילה, אבל שעות, הוא פחות מסמורטט ממני בסופו של יום. מעניין למה. ילדים זה לא קטן עלינו, לא עלי לפחות.

gils33

New member
אנחנו לוקחים את הדברים

יותר בקלות,כמו משימות ואז מסיימים וזה נגמר,אתן מכניסות המון אמוציות ואנרגיות לפעולות האלה לכן אתן סחוטות בסופו של יום.

akavishon

New member
צר לי לאכזב, אבל זה ממש לא שונה

כשאני יוצא למילואים ואשתי נשארת עם שלושה ילדים או כשאני נוסע לחו"ל לתקופות ארוכות יותר. אשתי כבר היתה פעמיים בחו"ל לשבוע (אז היו רק שני ילדים) אז זה ממש לא היה איזה ביג דיל שהצריך כתיבת פוסט (טוב, בעצם כן כתבתי פוסט על העוגיות שהכנו ביחד). בקרוב צפויה לאשתי נסיעה לארה"ב (ואולי אפילו כמה) ואני ממש לא מתרגש מזה.. אז כן, זה "קרה לי" והסתדרתי מצויין. וגם בפעם הבאה, אני לא רואה למה לא. אני ממש לא חושב שזאת גאווה גדולה, שאבא מסוגל להישאר עם הילדים שלו לבד כמה ילדים. לדעתי זאת בושה לאבא שלא מסוגל לעשות את זה.

schlomitsmile

Member
מנהל
למה בושה? אם קצרה ידו של מישהו לעשות משהו, מאיזושהי סיבה, למה הוא אמור להתבייש בכך? הוא יכול להצר על כך, אולי לנסות לשכלל יכולות, אבל לעניות דעתי אדם לא צריך להתבייש בחולשותיו ../images/Emo13.gif

akavishon

New member
צודקת. לא בושה.

אבל מצד שני, זאת עדין לא גאווה גדולה לגבר, להכריז שהוא יכול לטפל לבד בילדיו ליומיים וחצי. איזה טלנובלה היתה עם זאת היתה נסיעה של שבוע... ואיך היו מתייחסים לאמא שכותבת כזה פוסט אחרי יומיים מילואים של בעלה...

hirshfe

New member
מסכים איתך

אני לא רואה בושה בזב שמשיהו ((וזה כולל נשים) שיגיד אני לא יכול להשאר לבד עם הילדים שלי כמה ימים. מצד שני - זאת לא צריכה להיות סיבה למסיבה שאתה מצליח. בכלל - היום אני נשאר לבד עם שני הילדים. אישתי הולכת לחתונה ואני יותר שונא, שכל פעם שזה קורה אמא שלה מציעה עזרה - אני אקח את התינוק, את הגדול (והיא מתכוונת לחתונה) ואני הכי לא אוהב שהיא לא מבינה למה זה מרגיז אותי

gils33

New member
אני יכול לספר

שהאבות של היום(אנחנו)שונים מאד מהאבות שלנו,אבא שלי למשל מעולם לא נשאר איתנו לבד. הוא לא ידע איך לחתל אפילו. ישנם דברים שאנחנו עושים הום שהאבות שלנו לא היו מסכימים אפילו לעשות.

ronnm

New member
מזכיר לי סיפור של חבר

שאבא שלו נשאר איתו ועם אחיו פעם אחת בלבד וזאת הסיבה: האמא הלכה לאסיפת הורים והאבא נשאר לבד באיזשהו שלב הילד הקטן יותר עשה קקי האבא ניסה להחליף חיתול ולא הצליח (זה בתקופת הפרה חיתולים חד פעמיים שיש היום), כשהוא הבין שהמצב מסתבך הוא לקח את הילד ושם אותו באמבטיה, ושלח את הגדול לקרוא לאמא. החבר, רץ לבית ספר להזעיק את אמא, ולא הסכים להסביר לה למה, מרוב הבושה. האמא מגיעה הבייתה ומגלה את הילד הקטן באמבטיה, כולו מרוח בקקי, כולל כל האמבטיה והקירות. אחרי זה, ברור למה היא לא השאירה אותו שוב לבד...

schlomitsmile

Member
מנהל
ויי זמיר../images/Emo122.gif טוב שאחרי זה היא לא התגרשה ממנו... כנראה שהיו לו גם כמה מעלות בכ"ז... ../images/Emo13.gif

ronnm

New member
אני שמעתי את זה מגוף ראשון

מהיכרותי עם האב (פרופסור באקדמיה), אני ממש מאמין שזה סיפור אמיתי

schlomitsmile

Member
מנהל
אתה צודק- בעולם אידיאלי אכן לא היה הבדל בין אבא שנשאר יומיים וחצי עם ילדיו, לבין אמא שעושה זאת, ועבור שניהם זה לא היה נחשב להישג אדיר ../images/Emo13.gif אבל בעולמנו, מה לעשות, לוקחים כמובן מאליו שאמא תסתדר חודש לבד עם הילדים, ואילו אבא שעושה זאת שלושה ימים- איך לומר? זה נושא לפוסט... ../images/Emo13.gif כשבכורנו היה בן שנה, "בילינו" איתו כמה ימים בבי"ח. בעלי זכה לתשבוחות מ"השכנות" בחדר על שהחליף חיתולים. אני לא. טוב, זה היה לפני 13 שנים, אולי יש התקדמות מאז. ועדיין... אז כל אב שמתקרב לאבהות מעורבת, אני כשלעצמי בעד לקבלו בחיבוק, ולא לשפוך עליו מיים קרים "מה הביג דיל??"

akavishon

New member
כמו שאת לא אהבת (ובצדק) את התרגום

פה למטה על מערכת היחסים, אני לא חושב שמישהו צריך להרגיש שהוא גבר שבגברים ושהוא עבר הישרדות אחרי שלושה ימים עם הילדים שלו. אב שמתקרב לאבהות מעורבת זה אחלה, וכמה זה צריך להיות, אבל לא צריך תרועת חצוצרות בשביל זה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני פשוט שמחה בשבילו כשבנאדם מצליח בדבר שהיה לו ספק אם יצליח בו, אך טבעי הוא בעיניי שיחגוג את זה, במיוחד אם זה משהו משמעותי בעיניו ../images/Emo13.gif ואולי מעכשיו יעז יותר, גם כשאמא לא בחו"ל.

למעלה