אפשר לאמר שהוא הביא את זה על עצמו
ובכלל, אני לא מבין מה הולך פה, עשיתם הצגה שלמה לשני השבטים שאתם כבר לא רביעייה, ופתאום אתם חושפים את כל הקלפים בפניהם במכה אחת, גם שגיא ומעיין וגם יוסי ובר? מה חשבתם שיקרה? שיגידו לכם הו סבבה, תגיעו לאיחוד ארבעתכם, תתאחדו ותתחילו להדיח אותנו כמו זבובים אחד אחרי השני? משהו לא מסתדר לי עם חשיפת הקלפים הזאת של כל הרביעייה. אסטרטגיה טיפשית מבחינתי.
יוסי היה צריך להבטיח למיכל שאם היא מצילה אותו מהדחה היא איתו ועם בר גם אחרי האיחוד, ומעיין הטיפשה היתה צריכה לנהוג בהפוך על הפוך ולבקש מרז להדיח את יוסי, שאיתו היא רבה בהצגה הגדולה שהיא טענה שמגיע לה פרס אוסקר עליה, בכדי לבטל סופית את כל החשדות של שני השבטים להמשך קיומה של הברית המרובעת.
אנשים פה שכחו שהם בהישרדות, ולא בפח הגדול, ובהישרדות כמו בהישרדות, בכדי לשרוד צריך להיות חכם, לא צודק. רק כך מתקדמים במשחק הזה. או לחילופין להישאר חזק מתחת לרדאר, שבמקרה של הרביעייה זה כבר לא יכול לקרות. אך לבוא ולחשוף במכה אחת את כל הקלפים ששמרתם קרוב לחזה, ועוד בתזמון הכי גרוע ולא נכון שיכולתם למצוא? זה פשוט לא נתפס. ואני עוד החזקתי מיוסי אסטרטג. אבל איזה אסטרטג יגיד למי שאמורה להכריע לגבי המשך גורלו במשחק, שהוא ישים את שמה להדחה לפני שמה של מעיין שהוא והיא עשו הצגה שלמה שהם מסוסכים וכבר לא ביחד בפני שני השבטים, רגע לפני שהיא אמורה להצביע ולהכריע לגבי גורלו במשחק, ממש לא אסטרטגיה מוצלחת וחכמה. וזאת עוד בלשון המעטה.
גם ההתנשאות המוגזמת ואפשר לאמר אפילו מגוחכת ומביכה, שמפגינה מעיין בשבט בוהאיי, כמו הזלזול שלה ושל שגיא שראינו הערב כלפי ענבר, זה פשוט טמטום לשמו, ולא אסטרטגיה חכמה.
וכמו שראינו בפרומו של הפרק הבא, מעיין שמשוכנעת שאמיר האסטרטג הבוגדני הסדרתי איתה ועם שגיא בברית, עומדת לחזור על טעותו של מנגיסטו ואולי אף לשלם כמוהו מחיר דומה על טפשותה ויהירותה....
לעומת זאת, זה משחק לידיים של ענבר ורז שהם שני השורדים הכי אהובים עלי העונה עוד מתחילתה. ןמבחינתי מאוד מעניין יהיה לראות היווצרות של ברית מרובעת חדשה של ענבר, רז, מיכל ובר.
מעיין שמתחילת העונה היתה מבחינתי על הגדר, לא ממש איכפת לי אם היא תודח בשבוע הבא. אפילו שגיא רב איתה הערב והאידיליה כבר אינה שוררת בין 'צמד האוהבים'. גם אמיר האסטרטג לא אמין ויבגוד ויתקע סכין בגב לכל מי שרק יוכל לתקוע, בכדי להמשיך להתקדם במשחק.
ועל ורד ונתי אין בכלל מה לדבר, צמד חמד הבלתי נסבלים שאשמח לראותם מודחים סופית מהמשחק, ובעיקר נתי, שמשום מה, ובעיקר בשל טעות גדולה של יוסי הערב, הצליח לשרוד עוד הדחה בטוחה. ובקצב הזה שההפקה מוצאת כל הזמן דרכים לשמור על התחת שלו, עוד עלול להגיע לאיחוד ואפילו לגמר.