הישרדות של גנאש מוקצף מחוץ למקרר

Major Thom

New member
הישרדות של גנאש מוקצף מחוץ למקרר

היי לכולם,

במסגרת הכנת העוגות לחג (ואחרי שכבר יש שני קינוחים מוכנים ..) חשבתי להוסיף קינוח נוסף של עוגת קוקוס חביבה עם מילוי של גנאש ריבת חלב מוקצף.
(גנאש ריבת חלב ביחס 1:1 שאחרכך מקציפים אותו עם עוד כמות של שמנת מתוקה).
הגנאש אמור לשמש למילוי של העוגה ולציפוי.
הבעיה - המקרר של המארחים שלנו הולך להיות מפוצץ ביותר במהלך הסדר, ולא יהיה שם מקום לעוד עוגה.

האם לדעתכם/ן עוגה כזו (ובעיקר הגנאש) תוכל לשרוד כמה שעות מחוץ למקרר? כדאי להקפיא קצת לפני כדי לשפר את יכולת ההישרדות?

תודה!


(המתכון אגב פה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3529080,00.html#156544, בגרסה הזו עם גנאש רגיל ולא מוקצף אבל חשבתי להוסיף ככה עוד נפח)
 

bali

New member
מנהל
ריבת חלב לא מתנהגת כמו שוקולד

ויחס של 1:1 שמנת מתוקה וריבת חלב יתן תוצאה מאד מאד מתוקה ולא יציבה כמו גנאש שעשוי משוקולד. ההקצפה עם עוד שמנת מתוקה תעשה את הקרם הזה עוד יותר אוורירי ופחות יציב. אין פה חמאת קקאו ומוצקי קקאו שיש בשוקולד, שיחזיקו את הקרם יציב.
לדעתי לא כדאי לקחת סיכון ולהשאיר עוגה כזו כמה שעות מחוץ למקרר, במטבח שוודאי יהיה חם כי יחממו בו את האוכל בתנור ועל הכיריים בזמן הסדר.
הסיכוי היחיד הוא להקפיא את העוגה לחלוטין, וככה בכמה שעות היא תפשיר לאיטה (או מהר אם יהיה ממש חם במטבח).

וביננו, אם יש כבר שני קינוחים, עוד אחד עלול להיות יותר מדיי אחרי סעודת ליל הסדר, במיוחד אם מדובר בטורט עם קרם מתוק כזה. אבל אתה מכיר את הסועדים יותר טוב ממני ויודע מה קיבולת המתוק שלהם.
 

bali

New member
מנהל
אין בעד מה
חג שמח וטעים

 
למעלה