פרק פתיחת עונה קצר מדי לטעמי, ציפיתי שהוא ייארך לפחות שעה וחצי, אך הבנתי שברשת CBS נאלצו לחתוך אותו בגלל שידור הסדרה החדשה עם דרו בארימור. ולכן את המשך פרק הפתיחה הם העבירו כבר לפרק השני שישודר רק בשבוע הבא. ולמרות זאת, מבחינתי העונה הזאת מתחילה בהחלט ברגל ימין, בניגוד לשתי העונות האחרונות, ואני מקווה מאוד שכך זה גם יימשך.
כפי שצפיתי, קלי התחברה כבר מהיום הראשון על האי עם לורן הסופר מעריצה שלה וגם של ג'ו, וביחד יש לשתיהן כוח כפול, אך יחד עם זאת היא השכילה להתחבר גם לרוב חברי השבט, ויצרה איתם את ברית הרוב, עד כדי כך שאפילו וורדוג עמד לצידה כשנחשפה מזימתה של רים להדיחה. גם המכה החזקה שקלי חטפה במשימת החסינות מהקורה שהותירה לה חתך קטן באף וחבורה במצח, מאוד הדאיגה אותי ואף חשבתי שאוטוטו יצטרכו לפנותה, אך קלי כמו קלי, שהיא מהסוג שמתאבד על כל משימה, קמה והמשיכה במשימה כמו גדולה כאילו כלום לא קרה עד לסוף המשימה, מה שאני לא חושב שהרבה מהמתמודדים בהישרדות היו עושים אם היו חוטפים כזאת מכה חזקה בנפילה מהקורה. ואין לי מושג מי תכנן את המשימה הזאת, אך זאת היתה משימה מסוכנת ואני מאוד מקווה שהוא ישלם על חוסר האחריות המשוועת הזאת שיכלה להיגמר הרבה יותר גרוע.
אורורה הפייבוריטית השנייה שלי אחרי קלי כמעט ולא קיבלה זמן מסך ולא באה לכדי ביטוי, מלבד זה שלמרות שהיא לסבית היא לגמרי בצוות של ג'ו אמייזינג.
כמובן שכצפוי ולמרות שג'ו אמר בתחילת הפרק שהפעם הוא לא הולך להתבלט ולשחק אותה פרופיל נמוך, הוא לא יכל לעמוד במילתו ולצאת נגד הטבע שלו עשה בדיוק את ההיפך הגמור, כשהדליק אש ללא אבן אש, לימד את ג'ולי לעבוד עם מצ'טה ואת כל חברי שבטו איך לחיות בטבע ולהקים מחנה, והביא את הניצחון לשבטו כמעט במו ידיו. היה לי ברור מכתחילה שהשבט שלו יזכה מול השבט של קלי, כי כידוע ג'ו מלך משימות החסינות ואף אחד מהמתמודדים החדשים העונה לא מגיע לרמתו, כך שזה ממש לא הפתיע אותי שהם זכו בחסינות השבטית.
רים לא באה לי טוב עוד מהרושם הראשוני, הרגשתי את האנטי שיש לה כלפי קלי כבר בתמונת הקאסט של העונה ואיך שהיא מסתכלת עליה, והקנאה בלורן שקלי התחברה אליה ולא אליה ממש לא הפתיעה אותי. אך רים גם עשתה הרבה טעויות על הדרך שגרמו לאנטי כלפיה מצד שאר חברי השבט, כשלקחה את הבגדים הרטובים של כולם מבלי להודיע או לשאול אותם ופיזרה אותם על החול בחוף הים, ואחר כך כשניסתה לתכנן להדיח את קלי באגרסיביות עם וונדי וקית'. וגם במועצת השבט היא לא השכילה להתנהל נכון וכשאמרה לכולם ללכת לעזאזל היה לי ברור שלמרות שוורדוג העדיף להדיח את וונדי בסוף היא זו שתודח. וכאמור, בדיוק כפי שהמנחה ג'ף פרובסט תיאר זאת בראיון איתו, חיכתה לה בסוף השביל הצטלבות עם שני שלטים ושתי אופציות: לפרוש סופית מהמשחק או להמשיך במשחק, לעלות על הסירה שתיקח אותה ללא נודע... (אל אי ההכחדה החשוך והשומם)
וונדי בעלת הטורט שלא באה לי טוב כבר מהרושם הראשוני איתה, וממש לא בגלל שיש לה טורט או שיער כחול, אלא בגלל שקיבלתי ממנה וייבים של שחקנית לא רצינית, ועובדה שהיא הוכיחה עד כמה, כשהודיעה לוורדוג ודייויד שלמרות שרוב השבט החליט להדיח את רים היא עדיין עומדת להצביע לקלי, ביג נו נו בהישרדות, כי מילא להצביע נגד רוב השבט אבל להודיע על כך לפני מועצת שבט? וזה מה שנקרא מהלך לא רציני ולא אחראי. כך מפסידים בהישרדות, לא מנצחים. אז מה הפלא שמיד אחר כך וורדוג העדיף להדיחה.
דווקא קית' החלשלוש שמתברר שגם אינו יודע לשחות, שזה חיסרון גדול מאוד בהישרדות, הפתיע הפרק הזה לטובה, כשהחליט ליידע את קלי ושאר חברי צוותו על מזימתה של רים להדיח את קלי, וכך למרות שהשבט סימן את שלושתם כחוליה החלשה שיש להדיחם ראשונים, הצליח להבדיל את עצמו מוונדי ורים ולדעתי לקנות לעצמו זמן. מה שבטוח שקלי לא תשכח לו את זה בהמשך.
גם ויקטוריה הפתיעה לטובה, מסתבר שהיא לא רק מתוקה אמיתית, אלא גם באה לשחק את המשחק, ואני אוהב את הראש שלה. מקווה שלא אתאכזב ממנה בהמשך. אך נכון לכרגע היא הפייבוריטית השביעית שלי.
אריק הכבאי וגאווין החנון המקועקע שהתחברו זוממים להדיח את אוברי שבה הם רואים חוליה חלשה ומיותרת כשיש לשבט שלהם את ג'ו אמייזינג כקפטן, אך לא בטוח שהם יוכלו לממש את מזימתם להדיחה כל עוד השבט שלהם מנצח במשימות החסינות השבטיות, ועד המיזוג הכל עוד יכול להשתנות...
וההיילייט של הפרק היה כמובן יתרון התפריט שרון קלארק מצא את הרמז למיקומו על הספינה, מה שמאפשר לו לבחור בין שלושה אופציות: אליל חסינות אישי, גניבת פרס או קול נוסף, שתקף רק לשלושת מועצות השבטים הראשונות, מה שלדעתי הוא לא יצטרך לעשות בו שימוש כלל, כי קשה לי לראות את השבט הצהוב מפסיד, למרות שהשבט הכחול היה די צמוד אליו במשימת החסינות הראשונה, או לפחות כך זה נראה בעריכה. אך לא מובן לי איך הוא בדיוק יסביר לחבריו לשבט את העובדה שהוא מרוח כולו בבוץ, כשישוב מהבאר שממנה הוא הלך לשאוב מיים, מבלי שהן יעלו עליו ועל היתרון שמצא. לדעתי זה ממש טיפשי מצידו להתפלש בתוך הבוץ לאחר שמצא את יתרון התפריט, ועוד ליד הבאר שזה מקום שכל רגע יכול לצוץ בו חבר שבט אחר או אפילו כמה. מה שמוכיח לי שרון לא ממש מבין את הקונספט של המשחק מה שבהמשך עוד יהיה בעוכריו.
בפוסט גדול ומפורט על מה שקרה על הספינה שפורסם אמש גילה דלטון רוס שנכח במקום הצילומים על כך שהיה על הספינה עוד יתרון שבטי שלצערה של ההפקה אף אחד לא שם לב אליו ונשאר על הספינה לאחר שכולם קפצו ממנה למים. וחבל שלא טרחו להראות לנו את זה בעריכה, בגלל אורכו הקצר של פרק הפתיחה שארך רק 45 דקות ללא הפרסומות הנלוות לו ובסה"כ שעה ביחד איתן.
שאר המתמודדים, ובעיקר מהשבט הצהוב, כמעט ולא באו לכדי ביטוי ולכן בקושי למדנו להכירם. האם זה אומר שהם לא יחזיקו הרבה מעמד במשחק? אי אפשר לדעת, זה מה שנקרא כוחה של העריכה.
ובפרומו לפרק הבא, כבר רואים את דייויד זומם להדיח את קלי, ולדעתי עושה טעות אסטרטגית גדולה, כי לא רק שהדחתה אם תצליח תשאיר אותו כשחקן החוזר היחיד בשבט, מה שיסמן אותו מיד כמטרה, אלא אף שאם המהלך שלו לא יצליח ומזימתו תיחשף, זה יחזור אליו כמו בומרנג ובסוף הוא זה שיודח. כי כמו שקלי יודעת להחזיר טובה כך היא גם יודעת לנקום במי שרוצה ברעתה, ודייויד ימצא את עצמו מהר מאוד באי ההכחדה ביחד עם רים, שכבר בפרומו לפרק הבא רואים עד כמה שהיא מיואשת וכועסת על כולם, ולדעתי היא מהסוג שלא יחזיק מעמד על אי ההכחדה ויחליט לפרוש המשחק.