היש ויראה דרכי?

lupland

New member
היש ויראה דרכי?

לא פעם.בספרים וגם בסרטים מסויימים.יש.שהגיבור מבקש עזרה כי איננו יכול לבחור את הדרך בה ילך.ואז.פתאום מופיע איזו דמות שהושתלה ע"י המחבר בסיטואציה מסויימת בפרשת הדרכים של אותו הגיבור.וע"י הכוונה ישירה או עקיפה מראה לגיבור את הדרך. תופעות מסוג אלו ניתן למצוא לא פעם שם.אך מה בחיים "האמיתיים"? בתחילת שנת 2000.קרה לי מקרה. באותם ימים עמדתי לפני סיום השלמת הבגרויות בבית ספר פרטי בתל אביב.הייתי מגיע בבוקר וחוזר עם הרכבת של שעה 11:46 מתחנת ארלוזורוב. והנה.יום אחד.בשל העברה של סייח שהחזקתי אז ממקום אחד למקום אחר ע"י הובלה שעשה בשבילי בחור מסויים ושנסגר כי אשלם להוריו שגרים ברמת אביב אחרתי לרכבת והגעתי לתחנה ב-12:10.קניתי לי בקיוסק בקבוק קולה.בוטנים אמריקאים.עיתון יומי והתישבתי ברציף על אחד הספסלים.מחכה לרכבת הבאה של 12:46.ולא ידעתי כי באותו היום יביא איתו את השינוי לשנים הבאות.... עד לאותו יום ידעתי כי לכשנסיים את הבגרויות נלך "ללימודים גבוהים".והלאה??? מי יודע... אך מקרה שקרה כך קרה: בעודי יושב על הספסל ניגש חייל ושאל אם יוכל לקרוא את מוסף הספורט.כמובן אמרתי ונתתי לו והמשכתי לקרוא כתבה מסויימת במדור הכלכלה. לפתע נעמד לידי בחור ממוצא אירופאי בשנות ה-50 שלו.לבוש מכנס אלגנט עם חגורה שחורה שהתאימה לנעליים האיטלקיות השחורות (או שאולי הייתה זו התאמה הפוכה אך...מה זה משנה.ניחא.וחולצת כפתורים לבנה. "אתה מתעניין בכלכלה" הוא לפתע שאל אותי.הסתכלתי לכיוונו מכיוון שעמד מעלי וחייכתי."לא...אני סתם קורא כאן על..." וכך התפתחה שיחה שבמהלכה נתתי לו את המדור הכלכלי.לפתע הוא פנה אלי ושאל אם אני מתעסק עם מניות בבורסה. שוב חייכתי מכיוון שהפעם הוא העלה זכרונות ישנים וכואבים ועניתי לו שאני.לשוק ההון."תרמתי" שנת עבודה בשנת 93 ומאז אין לי שם שפה משותפת. "אני מעוניין לתת לך שי" אמר לי לפתע.הסתכלתי לרגע סביב לראות שאין איזו מצלמה נסתרת באיזור ושלא מדובר באיזו מתיחה של אותו אחד שכבר מראש תכננתי כי אם יפול עלי יום אחד אדחוף לו את הסיגר ככה שחודש לא יוכל לחייך. לאחר שנרגעתי הסתכלתי שוב לכיוון האדון ואמרתי לו "תזכיר לי שוב מהיכן אנחנו מכירים?" היות ולא זכרתי אם היה זה הוא איתי כתף אל כתף בימים של המיתלה או בפריצה לירושלים. "נעים מאוד" אמר ושלח יד לכיווני "אני פרופסור בירו".ואני.שזכרתי קצת מהחינוך שספגתי בבית הושטתי יד לכיוונו ולחצנו ידיים."אני מרצה לכלכלה באוניברסיטת...וגם במכללת..." "נעים מאוד" השבתי גם אני ואמרתי לשמי. "אז" המשיך "האם אתה מעוניין לקבל את ה שי" שאל שוב."איזה חג היום" שאלתי אני בקצת ציניות.הפעם הוא חייך ואמר "ל"ג בעומר לא?".ואכן היה זה ל"ג בעומר באותו היום. "ובכן" המשיך "יש לי 2 חברות עם מניות לתת לך.המניות של שתיהן עומדות להרקיע שחקים" לטובת הינוקות שביננו ברצוני להוסיף כי שנת 2000 והסיטואציה שלפניכן הייתה 2 דקות לפני הנאום של הנגיד האמריקאי אלן גרינספאן בדבר הבורסה האמריקאית שהיא כולה בועה אחת גדולה שעומדת להתפוצץ.ואכן.אחרי שאמר מה שאמר החלה ההתרסקות הגדולה שאת תוצאותיה עדיין רואים ומרגישים סביבנו.(טוב.הישראלים פחות מרגישים מכיוון שרק כאן ניתן להגיע לאוברדראפט של עשרות אלפי שקלים על מנת להקל על הכאב להבדיל מהאמריקאי שכרטיסו נבלע מייד כאשר במסך מופיע מינוס דולר אחד...) איזה רגע.איזה מתח.מה אני אמור לעשות? האם לומר לו בשפת בני המקום "לך חפש ת'חברים ש'כה יא בן...אוכל..." או שאולי לראות זאת כ "סימן" ש "נשלח" אלי.אך אם אני אעשה שטות יגידו לי כולם "אמרנו לך" ואז איך ארגיש? וגם אם לא אספר.עדיין ביני לבין עצמי.מה עם הדימוי העצמי שלי... כל כך הרבה תהיות בכל כך מעט זמן.והנה הרכבת תיכף תבוא.אז...ניקח סיכון? ואני בכלל לא מכיר אותו...אבל.היות ובאותם ימים צעיר הייתי.ועדיין נשארו בי ניצוצות של פורענות מאותם ימים צעירים יותר.עת היינו נוהגים במכפלה של 2 פלוס מהמהירות המותרת על מנת להפריך עובדות פיסיקאיות כמו כוחות משיכה או גרביטאציה.או רכיבה על ויני שלי בשדות במקצב גאלופ במהירות מסחררת מבלי לחשוב לרגע מה יקרה אם לפתע תבהל ו... קיבלנו החלטה.אסף ואני.קדימה.הולכים על זה

lupland

New member
היש ויראה דרכי? 2

טילפנתי לאורית."החברה" שלי מהבנק.(הראשונה והאחרונה עד כה).והתחלתי מוסר לה את פרטי הרכישה שנאמרו לי ע"י פרופסור בירו.לפתע הגיע רכבת הפרברים שלי בעוד פרופסור בירו מחכה לרכבת שלו לחיפה.רכבת אחרת.אך פרופסור בירו עלה איתי לרכבת שלי ואמר שיחליף רכבות בבנימינה.לא משנה כרגע סכום הרכישה שביצעתי.אך לאחר שנגמר הכל והתישבנו שנינו שאלתי אותו "פרופסור בירו.למה אני?" ואז הוא חייך וסיפר לי שעמד וראה כיצד נתתי את המוסף ספורט לחייל ואח"כ נתתי לו את מוסף הכלכלה כבדרך אגב וזה מצא חן בעיניו.לאחר מכן ביקש ממני לרשום את מספר הטלפון האישי שלו ואמר שעל כל שאלה שלא תהייה...לטלפן. כבר בבית הקשתי את שמות החברות שאני עכשיו "שותף" להן וראיתי כיצד עלו חדות בתקופה האחרונה.גם אני הרווחתי עוד קצת עליות אך פרופסור בירו אמר לחכות עוד קצת.ואז...הגיע הנאום של גרינספאן.כמו הרעשה ארטילרית ביום בהיר החלה בהלה גדולה אשר נעצרה רק לפני כמה חודשים... את פרופסור בירו כבר איבדתי מזמן.וירוס שנשלח לי למחשב מחק את כל הכתובות של אותם אנשים וחברים שליוו אותי בימים שגרתי אז בשדות.ואם זה לא מספיק אז גם את הטלפון האישי שלי שידרגו נציגים של החברה אצלנו בבית ולקחו איתם גם את הטלפון של...בירו ידידי. אינני יודע אם היה זה בגלל ההוא שלמעלה או הגורל כמו שאחרים אומרים.אבל זה היה.ומכאן שזה סימן שדרך חדשה לפנינו.משתי החברות הראשונות גדל תיק ההשקעות שלי לעוד ועוד חברות אשר מעבר ים.בתחילה הקשבתי לכל מי שכתב.ולאחר זמן רב הבנתי כי עלי להקשיב לעצמי.כי בכלכלה.כמו ברפואה...הכל מתחיל ונגמר ב...הנחות.כולם מניחים ש...ועובדות יודעים רק בחכמת הבדיעבד.אבל ניחא. מיותר לציין בפניכם מה עבר עלי באותם שנים של הפסדים.כל המכרים סביב הוסיפו פעם ועוד פעם "אמרנו לך" כאילו שמדובר בכספם.אך אני התעקשתי ושמרתי על אופטמיות גם אז ואמרתי כי לכל ירידה יש עליה.בדיוק כמו החיים בכלל.אין מצב של קו ישר.יש כל הזמן עליות וירידות.כמו מצבי רוח.וזה היופי. את כל זה אני מספר לכם כי היה אחד שהאמין בי לכל אורך הדרך.הוא אפילו ביקש שאקנה לו איזו חברה שאני חושב לנכון ונתן לי 6400$.וגם לאחר שהערך של אותם מניות שקניתי לו ירד ל-1500$ כל מה שאמר לי היה "אתה עדיין מאמין בחברה?" ואני השבתי שכן.הלב כמעט נשבר לי אז.מילא כסף שלי אבל הכסף של אחי הקטן...עוד מעט יעברו שנתיים מאז שנתן לי את הכסף ואני שמח ומאושר.גם בגלל שהרויח.אךיותר מזה-את האמון בי שנתן לי ובדרך שבחרתי.והיום בלילה.לאחר זינוק אדיר.הגיע ערך מניותיו קצת מעל ל-10000$.כמעט 60%. ואני שמח כל כך. המניות שנתן לי פרופסור בירו חטפו מכה קשה ועד היום עוד לא התאוששו.אך פעם אחת לא מצאתי עצמי כועס עליו.נהפוך הוא.אני מודה לו.בין אם "נשלח" אלי ובין אם תיכמן אותי. ואתם.אם אי פעם תשאלו אותי -איזו מנייה שווה השקעה אומר לכם את האמת. אני? אני לא מבין שום דבר בכלכלה....אבל שם בחוץ יש "מומחים" עם דיפלומה.הם יגידו לכם.... ובנוגע לדרך? לא יודע.אולי בעתיד תיפול לידי סיטואציה נוספת ששווה כמה שנים של בדיקה.... המשך יום נעים עם חיוכים לכולם.והמסר העיקרי כאן.לעולם.אבל לעולם אל תפסיקו להאמין במה שאתם מאמינים לנכון כנכון.

ל3

New member
אסף- מוסר ההשכל

חשוב ונכון. למרות שכשאין את תמיכת הסביבה זה קשה, אך בסיכומו של יום זה אתה שנשאר עם התחושות וההתלבטיות ולכן זה אתה שצריך להאמין ואם אתה מאמין במה שאתה עושה אז זהו זה. אני שמחה בשביל אחיך- יותר מהכסף בשביל האמון שיש בנכם והיחסים הנפלאים תודה על הסיפור החשוב

lupland

New member
לו רק היית....

שירילה. כפרה עלייך נשמה טובה של אימא. אחת כמוך לצידי...והשמיים הם הגבול.
ועכשיו אני אקדיש שיר למחנכת שמדירה ותדיר לא מעט שעות שינה... "לוח וגיר.מפה על הקיר.מחברת יומן וצלצול מי שהייתה,מורה שעשתה לי בלבול שם בכיתה,אהבתי אותה,הייתי כמו אפלטון יושב וחולם,על מה שלא בא בחשבון פזמון: לו רק היית קצת פחות המורה שלי לו רק היית קצת יותר נערה שלי הייתי מראה לך,מיהו הילד,הכי מפותח בכיתה שם בדירה,עם עוד חברה,את גרה יותר משנה איזה תקליט,את שמה לפני השינה לילה יורד,אינני לומד,פשוט לא יכול מורתי האם את ערה,האם את זוכרת אותי? פזמון: לו רק היית קצת פחות המורה שלי לו רק היית קצת יותר נערה שלי הייתי מראה לך,מיהו הילד,הכי מפותח בכיתה סוף השעור,בסדר גמור,הכל כבר ברור לי מלבד מתי נתראה,ומה את עושה בשבת זה לא יכאב,ספרי לי עליו,מי הוא אצלך הראשון אל מי את שמחה? עם מי את הולכת לישון? פזמון: לו רק היית קצת פחות המורה שלי לו רק היית קצת יותר נערה שלי הייתי מראה לך,מיהו הילד,הכי מפותח בכיתה לו היית יותר איתי,מורתי לו היית יותר,לו היית רק שלי לו רק היית קצת פחות המורה שלי לו רק היית קצת יותר נערה שלי היית מראה לך,הייתי מראה לך הייתי מראה לך הכל ברצוני להודות ליענקל'ה רוטבליט.חבר טוב עוד מהימים של 48 כמו כן לשמוליק קראוס על הימים הטובים בגלידת מונטנה ובחוף מציצים...אך אילו ימים אלו היו... ורק היום כתבה נערה נחמדה בבלוג האישי שלה על זקן בן 30 שפגשה במסעדת ספגטים עם חברה...אך...איך שהימים עוברים.... מישהוא ראה היכן הנחתי את השיניים התותבות שלי???

gaia20

New member
כן אני ראיתי

הן ליד הכיור, בכוס השקופה עם המיים....
כשאתה יוצא, אל נא תשכח איתך את מקל ההליכה

lupland

New member
המקל תמיד איתי...

מצאתי.תודה.שאריות הפלאקווניל גורמות לי לטשטוש לא פעם בשדה הראייה... המשך יום חמים דביק ולחיסת לכולנו.

למעלה