היתיעצות עם בעלי נסיון

שאנל

New member
היתיעצות עם בעלי נסיון

איך זיהיתם שיש לכם בעיה בכליות (אלו שיש להם בעיה ..) כאבים? בדיקות רפואיות? אחר?... חשוב לי לדעת תודה

זיהוי בעיות בכליות - חשוב ביותר

הי שאנל למיטב ידיעתי וניסיוני, כמעט שאין דרך שהחולה ירגיש שיש לו בעייה בכליות. ומכאן החשיבות הרבה (!!!!!!) של בדיקות המעקב אצל חולי הלופוס. אם חלילה יש בעיה בכליות, ניתן לעלות עליה דרך בדיקות. וכאן אני מצטטת מהספר: "לחיות עם מחלת הלופוס", מאת דר´ לורבר, דר אנאנבל ופרופ שינפלד,קודם משפט אחד מעמוד 25, ועוד אחד מעמוד 26:"הפגיעה בכליות במחלת הלופוס היא תהליך "שקט" ללא סימנים קליניים הבולטים לחולה".... "על מנת לאתר את השינויים בכליה מוקדם ככל האפשר יש לבצע בדיקות שתן ודם (להערכת תפקוד הכליות) באופן סדיר. כאשר מופיעים ממצאים חריגים, על פי רוב ניתן לעצור או להאט את התהליך החולני על ידי טיפול בתרופות." ומכאן, אסור לנו להיות "עצלנים" ואנחנו חייבים לבצע בדיקות מעקב סדירות, גם אם אנחנו מרגישים "טוב" יחסית. שיהייה שבוע טוב והרבה בריאות

ל3

New member
שאנל יקירה

את הבעיה בכליות בדכ´ מזהים בעקבות בדיקות. כאבים לא תמיד חייבים להופיע אבל אם יש בעיה בכליה אז יכול להיתו דם בשתן לדוגמה, או קראטינין מאוד גבוה. כמו כן קרוב לוודאי שיראו משהו במיפוי כליות או בדופלר כליה. הופעת ל"ד גבוה גם היא יכולה להעיד על בעיה כל שהיא בכליה אם כי לא מחייב ( לי יש ל"ד גבוה בלי כל בעיה כליתית). אם הרופא חושד במשהו מעבר הוא יכול אף לשלוח לבדיקת ביופסיה של הכליה שהיא מאוד מדויקת באבחון דלקות בכליה. המון בריאות.

maruan

New member
שירי את צודקת ממי מאה אחוז אין לי

אין לי מה להוסיף כמו שאמרת אפשר לעשות בדיקת קריטנין ושם מראים מה המצב של הכליות אם הן מתפקדות או לא ויש גם ביופסיה כלייתית וניקור כלייתי גם אלא בדיקות חיוניות אבל מסוכנות יותר מבדיקת דם מאחל לכם המון המון בריאות ולא תצתרכו בדיקות ולא תרופות ותאכלו המון פירות בחום הזה כי זה טוב לכליות ולגוף בריא יאללה סלאמאת אוהב אותכם מרואן

קרני22

New member
תגובה

בבדיקת שתן אפשר לראות מה מצב הכליות לפי כמות החלבון שמופרש אם ההבדל בין הנורמל למה שיוצא לך הוא קטן בדרך כלל אין מה לדאוג . למי שיש בעיה בכליות ההבדלים בחלבון שמופרש בשתן הוא ממש גדול . ולא אין כאבים כשיש בעיה בכליות (וחבל...אולי ככה היה יותר קל לדעת) בקשר למה שמרואן אמר על הביופסיה והניקור (שזה אותו הדבר לא? ) נכון שהבדיקות האלה קצת יותר מסוכנות אבל גם אם מזהים אצלך נגיד פגיעה כלייתית הרופא רק יכול להמליץ לך לעשות ביופסיה כדי לראות את חומרת הנזק וההחלטה היא אך ורק שלך (למרות שמנסיון מי שצריך לעשות ניקור כליות שיעשה ולא יחשוש )

maruan

New member
היום בע"ה הרפואה מתקדמת ועוד תתקדם

היום יש טיפול חדשני כדי להגן על הכליות ממחלת הלופוס או מתופעות לוואי של תרופות אבל בשביל זה צריך יעוץ ראמטולוגי והראמטולוגים הכי מקצוענים לדעתי בתל-השומר יש דוקטור ליבנה ראומטולוג משהו משהו הטיפול בו מדובר הוא כימוטרפיה במינון קטן מאוד וזה בא בקורסים כול שבועיים קורס אחד הכימוטרפיה נקראת ציקלופוספאמיד או ציתוקסאן אלא תרופות פלא מצויינות למחלות אוטואימוניות וזה כאילו מגן על הכליות מכול מיני דברים התרופות האלה ממשפחת המיטוטריקסאט שהיא גם תרופה מצויינת למחלות חשוכות מרפא כמו לופוס סרטן פרקים וכו.... יש אפשרות לתת תרופות משולבות פרדינזון+מיטוטריקסאט אלא טרופות ממשפחת אלקטרו סטרואידים אם יש מישהו שמעוניין לברר בקשר למחלת הלופוס או על תרופות חדשות אפשר לדבר עם פרופ" ליבנה אני חושב הוא עובד בפנימית ג" בתלהשומר מאחל לכם כול טוב והמון המון המון בריאות אוהב אותכם מרואן

למעלה