היתי רוצה לשאול!

ll Princess ll

New member
היתי רוצה לשאול!

אני מאוד אוהבת עיצוב פנים ומאוד הייתי רוצה ללמוד את זה בעתיד! מישהו יודע איך זה הולך בארץ? איפה אפשר ללמוד, איפה מומלץ ללמוד ואיך זה בכלל הולך בארץ? (ואם זה בכלל הולך בארץ?) תודה לכם מראש!

נומוש

New member
התותחים והמקצועיים בתחום:

המרכז הטכנולוגי בחולון - 4 (או 5 שנים) לתואר ראשון. נדמה לי שיש גם בשנקר או בצלאל. וכמובן יש מכללות שונות ברמות שונות בכל הארץ - המכללה למנהל במרכז ובחיפה, מכללת ויצו בחיפה ועוד... יש גם לימודי הנדסאי אדריכלות בטכניון- שנתיים. אמנם זה לא עיצוב פנים אבל זה דרגה אחת מעל.

mikiap

New member
לימודי עיצוב פנים

בחולון אכן מקבלים תואר ראשון, ארבע שנות לימוד גם במכללה למנהל מקבלים תואר ראשון, גם ארבע שנות לימוד בשנקר יש לימודי סביבה שכשמם כן הם, זה לא ממש עיצוב פנים. יש להם גם מגמה של עיצוב טקסטיל שאני יודעת שפעם זה היה משולב עם עיצוב פנים כשהדגש הוא על טקסטיל. בבצלאל אין עיצוב פנים אלא אדריכלות. יש גם את מכון אבני ומרכז הבנייה בגעש, ארבע שנות לימוד, לימודי תעודה. יש עוד מקומות רבים שהלימודים בהם קצרים יותר. הנדסאי אדריכלות הוא לא דרגה מעל ולא דרגה מתחת לעיצוב פנים, זה פשוט מקצוע אחר בתחום, שהדגש בו הוא על הצד הטכני ופחות על הצד העיצובי. אני מכירה הרבה אנשים שסיימו ללמוד הנדסאי אדריכלות ואפילו עובדים בתחום ולומדים עיצוב פנים (כמובן לא חובה) אני מציעה שתכנסי לאתרים של כל המוסדות הנ"ל ותראי מה יש לכל אחד להציע. בהצלחה

ll Princess ll

New member
תודה רבה!

ומה עם פסיכומטרי ובגרויות?איזה אחוז כל אחד מהם?ומה בעקרון ללמוד?...וגם איך לגבי קבלת העבודה עצמה אחרי הלימודים? תודה

mikiap

New member
פסיכומטרי ובגרויות

פחות משמעותיים בתחום הזה. למוסדות שנותנים תעודה יש כמובן סף מסוים, אבל העיקר הוא תיק העבודות ומבחני הכניסה, הדרישות קצת משתנות ממקום למקום. לגבי עבודה אחרי הלימודים אני לא כל כך יודעת להגיד לך מנסיון כיוון שעוד לא סיימתי ללמוד. מצד אחר אומרים שקשה למצוא מצד שני אני מכירה אנשים שעובדים והולך להם מצוין. בשבילי זה לא היה שיקול, בכל מקצוע אפשר למצוא עבודה ואפשר שלא, גם במקצועות אחרים אף אחר לא יכול להבטיח לך שום דבר. הכי חשוב לעשות מה שאוהבים ואני מאמינה שאם באמת אוהבים ורוצים תמיד אפשר למצוא משהו.

ll Princess ll

New member
זה כבר עושה טוב בלב!

כי כל דבר עכשיו (לרוב) תלוי בפסיכומטרי!וזה נורא לא פייר ונורא חבל כי לפי מה שאני יודעת דווקא לא כל כך הרבה מצליחים בפסיכומטרי ,אני אחת מהם!תעודת בגרות שלי מצויינת אבל פסיכו...שלא נדע! בקשר למקום עבודה את צודקת 100%!אי אפשר לדעת שום דבר מראש!אין אף מקום בטוח!... טוב,לא יודעת מה לעשות...אני גרה בבאר שבע, כך שהיכולות שלי עוד יותר מצתמצמות... טוב,בכל מקרה תודה רבה!

למעלה