היתכן כדבר ?!?!?!?!?!?

פיצקה

New member
היתכן כדבר ?!?!?!?!?!?

והיום בעניין הפגנות הנכים. במקום לדבר על חשיבות הנוכחות שם ולהטיף על זה שהמעטים שנמצאים שם לא מייצגים אותנו.... ההמשך ידוע מראש. או לחילופין להמציא כל מיני תורות כלכליות בלי שיש לי מספיק מושגי יסוד בכלכלה (גם את זה ראיתי פה הרבה), אני רוצה להעלות רעיון חדש שעוד לא ראיתי פה (והפעם בלי להתרעם על כלום - צוות האתר)- ה מ ה ו ת. אני מניח שרוב האנשים מכירים בעובדה כי ההנהגה האמיתית והיוזמה בתנועה שייכת למעטים בלבד ולא בגלל שהם ניחנו ביכולות מיוחדות!!! האם מישהו כאן שאל את עצמו אי פעם את השאלה המתבקשת-"אם לא היו אוטובוסים חינם להפגנת הנכים, שמאורגנים על ידי בוגרי התנועה בתיאום על מטה ההפגנה כך שבעצם כל מה שאנחנו צריכים זה לעלות עליהם ולרדת מהם, הייתי עושה משהו???" כי השאלה הזאת מתבקשת. זכור לי כי כשהייתי בכיתה י´ הועברה ביקורת בפעולות התנועה על תופעת "ילדי הנרות" שאיפיינה את פולחן הזיכרון ליצחק רבין. דובר על כמה התופעה זמנית, ריקנית וחסרת מהות- קל מאוד להדליק נרות בכיכר רבין במשך זמן קצר מבלי להתמודד עם הטראומה התמודדות כנה ולאמץ אורח חיים מועיל לעתיד- דבר שישנה את פני החברה בישראל (אנחנו- חניכי התנועה אמורים היינו להיות אמונים על זה לפי מסקנותי מהשיחות בפעולות התנועה) שאלה מתבקשת נוספת- אם כל מה שאנחנו, חניכי התנועה, עושים זה לעלות ולרדת מאוטובוסים (עם כמה שעות של הפגנה), ללא שום הקרבה משמעותית (ואני מתנצל מראש בפני כל מי שחושב כי המבחן שלו במתמטיקה ביום למחרת הוא הקרבה רצינית), מה לעזאזאל אנחנו אם לא אותם ילדי נרות ריקניים אותם ביקרנו לפני שנתיים ושלוש? איני מזלזל לא בהפגנות ולא בילדי הנרות, שתיהן בסך הכל תופעות חיוביות. חיוביות אבל לא מועילות במיוחד. הדרוש הוא תמיכה חברתית ולא תמיכה רגשית. בשלטים וסופגניות לא מרפאים חברה הרוסה עם כל היופי שבדבר. לכוון את יוזמתכם אל חיי היום יום ולא אל מצלמות הטלוויזיה (זה אולי נראה דמגוגי אבל לא היתה לי כוונה). אל תשכחו איך תנועת ש"ס השתלטה על המדינה- לא בהפגנות אלא בדרך חיים-גמילות חסדים. זה מה שנחוץ. אני חושב שעל כל חניך לשאול את עצמו את השאלות הללו או לחילופין להעלות שאלות מהות אחרות. הפעם באמת- בברכת עלו והגשימו- עמרי אילת קן גבעת אלה גרעין יפתח

לכווווולם אבל כן יש מהות, וכן יש חשיבות להטפה ולגייס עוד מפגינים, ולבוא ולתמוך ריגשית! אז כן, התנועה שלנו לא מנוהלת, איך נאמר, בצורה הכי מסודרת, אבל חייבים לדבר על זה! ואם הקומונרים לא אחראיים (וכידוע, יש הרבה כאילה... מקמנרי קן בנימינה למשל), על החניכים שאיכפת להם להכניס את זה! וצריכים להעביר על זה פעולות ולהעיר פה את כולם לחדשות! למרות שלא כולם תומכים בזה - כולם צריכים לקבל את ההזדמנות להבין... והאנשים האילה חיים בעוני מחפיר, מקבלים חצי משכר המינימום במדינת ישראל כיום - והם עוד צריכים לממן את כל הטיפולים והמטפלים והעזרים... אז כן צריך לבוא לעודד! ולעשות רעש. וכמה שיותר... כפי שניתן לראות - זה פשוט לא יילך אחרת! ולדעתי גם אין פה מקום למשא ומתן... צריכים להילחם במקלות ואבנים כדי שהאנשים שראויים לזה (וכולם ראויים ליותר מהתנאים המינימליים, רק מעצם היותם בני אדם), יקבלו את מה שהם מבקשים! ובהתחשב בנסיבות - הם לא מבקשים כל-כך הרבה... אני מבינה שלא התכוונת שלא צריכים לצאת להפגנה, אלא שצריכים לחשוב על זה טוב טוב קודם... ואתה צודק. אבל מצטייר כאילו אמרת שאין טעם להפגנה אם לא חושבים על זה - כאשר לא קראת לאנשים לחשוב. ********************************************************************** תבדקו כמה זה משנה לכם (בהנחה שזה לא באמת כל כך משנה לחלק - אמנם קטן - מהאנשים שיהיו שם, ושיהיו אנשים שכן ירצו לבוא, כולל הכל, ולא יוכלו): יום ראשון, משרד האוצר - ירושלים, (כולל גשם, שלג, כל הסיבוכים... רק בבקשה אל תבואו רק כדי לראות שלג... באמת שזה לא יועיל לאף אחד...), אחת-שתיים בצהריים. ואין הסעות. ההגעה עצמית. מעניין כמה אנשים באמת יגיעו כשהם צריכים לקחת אחריות אמיתית... נ.ב. - צפון מחוז תיכון (ולא רק...), צריכים להבריז מבי"ס, רובנו בלי אישור הורים, על חשבון טיולים, הרצאות (לא נורא, משעמם במילא...), בחינות וכו´, לקחת רכבת לתל אביב הצפון, ומשם אוטובוס לירושלים. נגע"ב - תבואו בהמוניכם (לא שאנחנו כל כך גדולים, כן?), ותעשו משהו בשביל זה... אם עדיין לא ברור לכם בשביל מה - תבקשו, מועצת מחוז תביא לכם כמה ידיעות שכנראה שריפרפתם עליהן בעיתון. תזדעזעו). חולות תנועה בבקשה...!

אושי את צודקת ב-100%

וגם יש עניינים כל כך בוערים וחשובים שמועלים פה או לחלופין לא מועלים פה וצריכים להעלות אותם ועם כל הכבוד לק.ק.אונו כל מה שיש לכם לתרום זה ד"שים ובדיחות פרטיות וסתם להציף את הפורום בהודעות חסרות תכלית וטעם. אז בבקשה תשקלו את מידת החשיבות והדחיפות של ההודעות האלה לפני שאתם שמים אותם!

MissUnKnown

New member
צודקת אב. גם את צריכה ....

לעשות משהו בעיניין .....אולי תעשי משהו בעיניין בפעולה הקרובה...ולא רק אני ....אני לא צריכה למשוע ממך שאני כל זהמן רצינית מידיד וכו...את רואה זה גם חשוב לך אז תעשי משהו עם זה...תפעלי....אולי תנסי להעביר את זה לקובצה שלנו..זה יכול להיות נחמד...אולי תראי לבועז שאפשר להעביר פעולות רציניות בקבוצה שלנו שאנחנו יכולים לנהל דינוים בקשר למדינה שלנו...עם הוא יראה את זה מקצת יותר אנשים אולי יקרה משהו...אני לא צריכה להיות היחידה ...(אני לא אבל את יכולה להיות גם אחד מהם) שידחפו לזה שיתקימו פעולות כאלה

אני יודע שזה רק ירגיז...

אבל איני מסכים איתך, כי איני מרשה לעצמי להתפלח כי אני רוצה להתקבל למגמת מוסיקה באיזה תיכון שאפשר להתקבל רק ממוצע 80, מה שאין לי כל כך, והחלום שלי זה פחות או יותר מוסיקה, ואם אתפלח אז לא ילך לי ממש טוב בתעודה הקרובה, ואמא ואבא לא הסכימו לתת פתק שחרור...

אז מה אתה כן מציע?

לא הבנתי בידיוק מה אתה אומר אתה מיתלונן אבל לא מציע כלום. לא משנה מה גם אם יש לך רעיון אחר אחת הדרכים זה לבוא ולהזדהות איתם בהפגה. ואנחנו לפחות הצפון של מחוז תיכון נוסעים לבד(כמו שאושרה אמרה)- על הכסף שלנו ועל שעות שאנחנו לומדים... איזה הקרבה נחשבת הקרבה משמעותית?

פיצקה

New member
גמילות חסדים

אם תקרא שוב את ההודעה שלי תראה שאני מדבר על אורח חיים מועיל (יודע מה, עזוב גם את ההקרבה, אם מתארגנים, לא צריך להקריב שום דבר משמעותי, לא לימודים, ולא שיעורי טובה). אמנם לא פירטתי דברים אבל עכשיו זה הזמן. בימי רביעי אני לא יכול לבוא להפגנות כי אני עובד עם ילדים שעלו מאתיופיה במרכז קליטה (ואני מתכנן שם פעילות תנועתית קבועה). הם גרים בקיבוץ מרחביה, וכמובן, שמורים בסביבה משלהם ולא באים במגע עם חברי הקיבוץ (תחי התנועה הקיבצית!!! הידד). עבודה זו נראית לי חשובה בהרבה מלעשות רעש- כפי שכתבה אושרה. גם בחדרה יש מרכז קליטה- שווה לבדוק!!! לתנועת הבוגרים לדוגמה- שני בתי ספר אקסטרניים בחיפה- משלב ובתל אביב-דב הוז. זו דרך חיים. אז להיות מורים במשרה מלאה אנחנו לא יכולים. אבל יש הרבה דברים שאנחנו יכולים לעשות בסביבה שלנו על בסיס קבוע. סולידריות כמו שכבר כתבתי צריכה ללוות את התהליך ולשמש כגורם וכתמריץ, אבל היא לא יכולה להיות התהליך עצמו כולו. יש לי עוד מספר טענות כלפי ההפגנות האלה אותם תוכל לקרוא בהודעות ישנות שלי. דורשות הסבר שאני יכול לתת בהזדמנות.

תגובה למה שכתבת....

דבר ראשון- כן מדברים על החשיבות של להיות שם, למשל במועצת מחוז אצלנו ואני שהייתי במועצה מתכוונת להעביר את זה לשאר הבוגרת. אם התנועה לא היתה אומרת לי שיש הפגנה של הנכים אז לא הייתי עושה כלום. אבל זה בדיוק התודה שלי לתנועה- היא פותחת לי את העיניים ומראה לי את החרא שיש פה, ושואלת אותי מה אני מתכוונת לעשות בנידון? התשובה שלי היתה-לעשות!!! פשוט לעשות! לא לשבת בבית לראות טלוויזיה, לרחם על הנכים שיושבים שם בקור ומפגינים על העוול שעשו (ועדיין עושים), ואז ללכת לי לישון בתוך שמיכת הפוך החמימה...חוצמזה שאנחנו לא עולים על אוטובוס, יורדים ממנו, עומדים שם, חוזרים לאוטובוס, ונכנסים למיטה (עם מיכת הפוך החמימה). אין הסעות מאורגנות!!! אני באה לשמה (ועוד הרבה כמוני!) כי אכפת לי, ואני כן חושבת שאני עושה משהו בזה שאני עולה על רכבת, יורדת ממנה, תופסת אוטובוס, יורדת ממנו עומדת שם בהפגנה, עולה על אוטובוס, יורדת ממנו, עולה על רכבת וחוזרת הביתה!! אני חוזרת לאותה שמיכת פוך- אבל אני יודעת שהיום עשיתי משהו ואני יודעת שאני עוד אעשה הרבה. לחיות את היומיום ככה זה קשה. אבל כל הזמן משתדלים כמה שיותר לשנות לחברה צודקת והכל.... נ.ב אתה מגבעת אלה? הקומונר שלי משם...מכיר את אייל פרטר? עלו גבוהה והגשימו ה-מ-ו-ן--- לי

תגובה

שלום לכם, אני מסכים שהגעה חדפעמית להפגנה אינה דבר כה מועיל, ואפשר לראותו כדור הנרות ב´. אבל אם אתה רוצה גמילת חסדים וכו´ זה ידרוש שינוי מהותי בתוך הקן. שינוי נחוץ ונכון. הקנים שלנו צריכים להיות פעילים חברתיים באזור שלהם. בצורה פשוטה למדי. בשביל צריך מוסדות חניכים וכו´, תקשיב אני מזמין אותכם לבוא למזכירות שתארך ב25-26 בקיבוץ רביד, שלמעשה תטפל בזבר הזה, באיך הופכים את התנועה להיות פעילה חברתית, תבואו.

המהות

הצדק עימך, ללכת עם החברים שלך להפגנה בירושלים לכמה שעות באמת דומה במהות לתופעת ילדי הנרות, אבל בוא נחשוב שנייה על מה ההפגנה. הרעיון שמאחורי ההפגנה הוא לקרוא לשינוי סדרי עדיפויות ולעזרה לחלשים, יש דרך אחרת להשיג את זה? האם הדרך הזאת פרקטית לי, לך ולשאר חניכי התנועה?

פעולות בנושא

חוץ מללכת להפגין, אני חושב שיש מקום לעבור כמה פעולות בנושא של מאבק הנכים. רוב האנשים שאני מכיר, ביניהם גם אני, לא יודעים הרבה על עוגת התקציב ואיך היא מתחלקת ולכן רוב הטענות שצריך עוד כסף לכאן ולשם הן דיי באוויר.

פיצקה

New member
עוד כמה דברים

שוורץ היקר. אני לא ממש בקיא בפעולות מוסדות החניכים אבל מה שאני חושב שצריך לעודד במזכירות החניכים (בנוסף לפעילות החברתית של התנועה, ופעילות שוטפת של חניכים-שהן צריכות להיות מובנות מאליהן לפי דעתי). הן יוזמות פרטיות (לא זה לא קניית מניות ואיגרות חוב). זה קשה יותר אבל ככה תהיינה יותר "הצעות עבודה" למוסדות החניכים שתבואנה גם מאנשים שלא לוקחים בהן חלק פעיל על בסיס קבוע. שחר- איני מדבר בהכרח על מאבק הנכים. עיקר כוונתי היא במקום לבזבז זמן ואנרגיה על הפגנות שדעתי על מהותן כבר נכתבה, יש לעסוק בתחומים בהם צריך לתרום ואפשר להזיז דברים.

אז זהו... ש...

אני תומך בנכים רק באופן חלקי ואין לי כח לכתוב למה כי זה לא כל כך קשור... מה שקשור זה שדי רציתי ללכת (למרות שאני לא תומך בהפגנה הזו לגמריי...) אבל אמא ואבא לא הרשו....

למעלה