היתכן שגם לאחותי.???

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
היתכן שגם לאחותי.???

יש לי שאלה שנוגעת לגבי אחותי. אחותי בת 26 ומזה זמן רב שהיא לא מרגישה טוב. בעיקר כואבת לה הבטן. בבדיקות דם שהיא עשתה יצאו לה אינזמי כבד מוגברים אך הרופא לא עלה על שום דבר. רופאת המשפחה ערכה סט של בדיקות דם ובהם יצא ANA חיובי אך שאר הדברים שלילי. כמו כן היה סימן בבדיקת הדם למחלת הנשיקה ( בצורה הלא פעילה שלה). נאמר לה שלפעמים במשפחה בה יש חולי לופוס יתכן ויצא ANA חיובי אך זה עדיין לא מעיד על כלום. בכל אופן גם לה יש פריחות באזור הצוואר והמחשוף ( שנעלמות מעצמם). מעניין אותי לדעת מה הם הסיכויים שגם לה יש את המחלה? הבנתי הרי שזה לא תורשתי

gaia20

New member
אולי כדאי לשלוח את אחותך

לבדיקת שקיעת דם ואנטי DNA, זה יגלה לה מה מצבה חוץ מזה- תמיד כדאי לידע את כל המעורבים (רופאים) שאת לופוסית- אולי זה יתן להם כיוון היכן להתחיל לבדוק. יכול להיות שהיא אלרגית למשהו (פריחות). לא נראה לי שיש הרבה סיכויים שהיא גם חולה בזה.... כמו שאמרת- זה לא תורשתי. אנא עדכני מה מצבה, שלך,
גאיה.

ל3

New member
שניים זה כבר יותר מדי

רופאת המשפחה היא שהיפנתה אותה לבדיקות והיא יודעת שאני אחותה ושיש לי לופוס. זאת היא שאמרה שיתכן ובמשפחה שיש בה חולה לופוס אחד תתיכן ANA חיובי שאר הבדיקות שלה , כולל אנטי DNA יצא שלילי. גם היום אחר הצהריים יצאו לה פריחות בצוואר מאחורי האוזן ועל הזרוע. אני כל כך מקווה שאין לה את זה. שניים זה כבר יותר מדי

gaia20

New member
נראה לי שמדובר במשהו אחר...

אם האנטי DNA יצא שלילי (וזה מה שמראה על פעילות המחלה), כנראה יש לה משהו אחר... אני מקווה שאין לה כלום... מה זה ANA? מה זה אומר שזה חיובי? תמסרי לה שאני מאחלת לה המון בריאות ואני מחזיקה לה אצבעות שזה לא זה. שלך, גאיה.

ל3

New member
ANA, ANTI DNA, ANF

עד כמה שאני יודעת ANA הם גם סוג של נוגדנים שאם הם בערך גבוה מהרגיל ( מ0-20) אז הם מעידים על קיום המחלה. אני לא יצודעת לגבי אנטי DNA אני חושבת שהרבה פעמים יצא לי אנטי DNA שלילי אבל ANA חיובי. יש גם ANF שאני לא יודעת מה זה . מישהו יודע?

שאנל

New member
מיידע כללי ולא מיקצועי!

מה שאני יכתוב כאן זה ממה שאני זוכרת שקראתי כשאובחנה אצלי המחלה, אז קחו את זה ב"ערבון מוגבל" ANA = Anti DNA = אנטי DNA זו הבדיקה ללופוס (ב ה- הידיעה). בדיקה זו בודקת כמה נוגדנים לא רצויים הגוף שלנו מייצר, כמה נוגדנים נגד ה- DNA התקין, הגוף שלנו מייצר. תוצאה חיובית בדר"כ מאשרת לופוס. וכמובן שצריך טיפול תרופתי בכדי לאזן אותו ANF = Anti nuclear factor זו בדיקה שקשורה לגרעין תאי הדם, תוצאה חיובית לא מעידה בהכרח על לופוס, זה יכול להיות מכול מיני סיבות. אבל כשיש לופוס צריך לדאוג (ע"י טיפול תרופתי) לאזן את ה- ANF

ל3

New member
מענין ש........

דווקא היום עשיתי בדיקות דם כי יש חשד שיש התלקחות של המחלה ורופאת המשפחה נתנה לי לעשות בדיקת דם ל ANF ולא ל ANTI DNA

למעלה