היתכנות הלוואת גישור

YonaK79

New member
שלום לכולם.
אני רוצה לרכוש בית בעלות של 4.5מ׳ ש״ח,
בבעלותי דירה בשווי 2.2מ׳ שאותה אני צריך למכור (עם משכנתא של 400,000 ש״ח שנותרה אותה אני רוצה לגלגל במידת האפשר).
בסה״כ אצטרך משכנתא של 1מ׳ ש״ח בערך (אולי 1.1),
ובמקרה הסביר שמכירת הדירה שלי תתעכב מעבר לחצי שנה הקרובה אצטרך להעביר את רוב התשלומים לפני שקיבלתי כסף עבור הדירה.
לפי החשבון שלי אצטרך הלוואת גישור גדולה (במונחים שלי) של 2.5מ׳ ש״ח בערך (כמובן שפחות אם אקבל תשלום ראשון עבור הדירה שלי).
עדיין לא דיברתי עם הבנקים אבל אני מתקדם במגעים עם המוכר ורוצה לוודא שזה בכלל אפשרי.
מה דעתכם? זה אפשרי? מה טווח הריביות? כמובן שאני מביא בחשבון החזר חודשי שידרוש ממני לשמור כסף בצד -
השאלה אם זה פוגע באפשרות לקיחת המשכנתא (כי זה מקטין את ההכנסה הפנוייה שלי).
תודה!

82little

Active member
אפשרי לקחת גישור או בגרייס... או חלק גישור וחלק בגרייס...
ובהנחה שיש הכנסות להחזר המשכנתא בסך כ 1.1 מ.
קרא כמה עשרות הודעות לאחור כדי ללמוד הנושא.
בנה תמהיל מתאים בעזרת מחשבון משכנתא.
יש מצב שכדאי יהיה למחזר גם המשכנתא הקיימת.
וגש למומ עם כמה בנקים.
בהצלחה.

YonaK79

New member
תודה!
אני עדיין בונה את האקסל של התשלומים ומקווה לדבר עם הבנק השבוע - אני כבר רואה שטעיתי לחומרה בגובה הלוואת הגישור...
מנסה לבנות תרחיש אופטימי שבו אני כבר מקבל לפחות תשלום ראשון ממכירת הדירה, ותרחיש פסימי שבו לא נכנס כסף נוסף.
כמובן שאעבור על עוד הודעות בפורום, זה כלי פנטסטי.

82little

Active member
אכן... עשו שיעורי בית והגיעו לבנקים כשיודעים בדיוק מה רוצים מבחינת התמהיל ותוכנית התשלומים... יש אפשרות לבנות מצב של פרעונות מוקדמים אם תקבלו כספים מוקדם יותר, אבל לא כדאי להילחץ מדי, גם כדי לאפשר מכירה טובה ובנחת של הדירה הנוכחית. וגם לעיתים יש העדפה לדחית הפינוי כדי לא להיכנס לשכירות וכדומה. אז עדיף לבנות לפי תרחיש פסימי.. ומקסימום יהיה כסף שיגיע יותר מוקדם ותשתמשו בו בהמשך. כל ההתנהלות שלכם לא ככ מעניינת את הבנק שפשוט בונה לפי מה שאתם מבקשים. ה"יועצי משכנתאות" זה כותרת סתמית ולא ממש נכונה... בעצם מדובר בפקידי בנק שלא יבנו לכם את כל התרחישים ובוודאי שלא מעניין אותם לבנות מה שהכי זול ונוח לכם. בקיצור, תגיעו עם התוכנית הברורה שלכם ותבקשו את התמהיל המתאים לכם.
בהצלחה.

למעלה