היתעוררויות רבות של תינוק

yitush

New member

שלום, בני בן כמעט 8 חודשים. ב-5.5 חודשים הראשונים לחיו ישן נהדר. מהרגע שחזרתי לעבודה הוא החל להתעורר פעמים רבות בלילה. חשוב לציין שאני מניקה אותו מיום שנולד הנקה מלאה וכיום אוכל 2 ארוחות נוספות, שאינן הנקה. התחלנו לתת לו באמצע הלילה, בסביבות 2:00 בקבוק עם תמ"ל, אך עדין הוא מתעורר. הוא ישן איתנו באותו חדר משום שאנחנו גרים בדירת 2 חדרים. לעיתים חוזר לישון מיד אחרי הבקבוק/ הנקה ולעיתים הסיפור יכול להמשך עד שעה וחצי. אנחנו עייפים..... מה אפשר לעשות על מנת לצמצם את ההתעוררויות? תודה, אמא (ואבא) של איתמר.

שלום להורים של איתמר, אימא של איתמר. איך את מרגישה עם חזרתך לעבודה? לפעמים החזרה לעבודה כרוכה בהתלבטויות, בספקות, בחוסר שלמות, בשאלות: האם אני עושה את הדבר הנכון? האם הילד שלי עלול להיפגע? סוג מחשבות כזה מוליד תגובות רגשיות אותן קולט הילד(באופן לא מודע ומגיב עליהם בהתנהגות) הדיבור הפנימי שלך עם עצמך מאוד חשוב. בטחון פנימי והשלמה יעבירו שדרים של אמון לילד ויעזרו לו להסתגל. בנוסף, הילד חווה חוויית מעבר . מעבר דורש הסתגלות. א. למטפלת חדשה. ב. לא לינוק במשך היום. ג. פרידה מאימא. זה לא קל כלל ועיקר. הילד אינו יכול לבטא את תחושותיו וקשייו במילים. הוא מבטא אותם בדרכו, בשפתו- בשפת התינוקות. הוא מדבר את הקושי בהתנהגות. ולשאלתך, הילד זקוק בשעות אחר הצהריים לתשומת לב מרוכזת, נדיבה וחמה ממך. הוא זקוק לאווירה רגועה, לרכות ולשקט. הורים עייפים (כמוכם) באופן טבעי מאבדים את הסבלנות ובכך משדרים אלמנטים של חוסר סובלנות וקבלה. שעה שהילד זקוק לשיא הסבלנות והרוך. לא פשוט! מציעה לכם להיכנס למחשבות שקטות, רגועות, לקבל את תהליך ההסתגלות שלו בהבנה, אורך רוח ואמפאטיה. הוא זקוק לכך עכשיו יותר מתמיד. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

yitush

New member
מספר הבהרות

שלום עינת, אני מבינה מה שאת אומרת, אז חשוב לי לציין כמה דברים: אני שלמה מאוד עם חזרתי לעבודה, אמנם אני מאוד מתגעגעת לאיתמר כשאני רחוקה ממנו, אך למזלי אני עובדת רק עד 13:00 מה שאומר שמ- 13:30 אנחנו יחד גם פיזית וגם רגשית (אני לא עובדת מהבית אחה"צ). אני אדם של מגע ואני דואגת לתת המון מגע ואהבה לבני. חוצמזה, אנחנו משתדלים מאוד (ובדרך כלל גם מצליחים) להיות מאוד סבלניים אליו, לא מתרגזים כמעט מכלום, אנחנו יודעים טוב מאוד שכל מה שהוא עושה, הוא עושה כי זו הדרך היחידה שלו לבטא את עצמו... וזה מה שהכי מוזר לי... בגלל שהוא מקבל מאיתנו כ"כ הרבה חום ופינוקים ובגלל שהוא כן יונק במשך היום והוא לא בוכה הרבה במשך היום, להיפך הוא כל היום מתגלגל מצחוק וממש מאושר, אנחנו לא מבינים למה בלילה הוא מתעורר ובוכה כל כך.... האם את ממליצה על שיטת "חמש הדקות" בגיל כ"כ צעיר??? מקווה שהבהרתי את עצמי.... תודה :)

כדי לענות עלי לדעת...

ספרי לי איך את מתכוונת להשתמש בשיטת 5 הדקות? עינת גבע, מכון אדלר.

yitush

New member
תשובה

לשים אותו במיטה וכל 5 דקות (אפילו פחות, כי הוא עוד קטן) לחזור אליו. בין לבין הוא בוכה ובאיזה שהוא שלב הוא פשוט לוקח את המוצץ ונרדם. הבעיה שלי עם השיטה הזו היא שהוא שפוט צורח בין לבין עד שאני מגיעה אלי וזה ממש קורע לי את הלב. מצד שני אני ממש לא רוצה שהדרך היחידה שהוא ידע להרדם היא באמצעות הנקה.... יש לך איזו שיטה שיכולה אולי לעבוד....? שוב תודה על היחס והרצינות.

ממליצה על ליווי הדרגתי

שלום רב, אני ממליצה על ליווי הדרגתי. כלומר, שלב ראשון מניחה את התינוק השבע במיטתו. יושבת לידו אומרת לילה טוב, אימא נשארת לידך. ומלטפת אותו. בלי מילים. לאחר מספר לילות, נשארת לידו, בלי ליטופים ובלי מילים. עוד מספר לילות עוברים ואת עדיין בחדרו יושבת על כיסא מרוחק ממיטתו. וכך בהדרגה את יוצאת מין החדר. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה