המושגים שלך מוטעים - להלן תיקונים
לצערי הרב, קיים אצלך mol3 ואצל משתתפים נוספים בפורום, בלבול במושגים ומכאן, כתוצאה, השתלחות ו"הוצאת מסקנות", בלי קשר... איטום לא = בידוד. כתבת:"יש לכם בעייה בבידוד אחרי 15 שנים זה קורה" ,כאילו ציטוט ממה שאני כתבתי... אני כתבתי: "בעיה באיטום"...אחרי 15 שנים זה מצויין (!) לעומת בניה קונוונציונאלית... כתבת:"בית בנוי מקשה אחת" - אין דבר כזה...בית, גם בבניה מתועשת, בנוי תמיד מחלקים. כתבת:"בנייה טרומית זה צרות צרורות"...אז אולי תסביר לי מדוע חברת "אפריקה ישראל" הבונה רק בבניה טרומית, מצליחה כל-כך והדירות שלה רק עולות בערכן? בניה מתועשת כוללת גם את הבניה הטרומית אבל גם 100 שיטות אחרות נוספות ואתה ואחרים ממשיכים לבלבל בין השיטות כאילו מה שקורה באחת, משליך ישר על כולם - לא נכון! הסברתי ובזה הסכמתי אתך, כי בניה טרומית לאדם הבודד המנסה לבנות על מגרש שלו, אינה משתלמת ותהיה יותר יקרה מבניה קונוונציונאלית אפילו...אבל לא בניה בשיטות מתועשות אחרות...כמו שיטת "בית ישראלי", בה מעורבת חברת "איטונג" עם לוחות ה"בטרום". בשיטת "בית ישראלי" ניתן לקבל מבנה בעלויות נמוכות ב-25% לפחות מבניה קונוונציונאלית כבדה או בניה קלה מעץ והמחיר כולל את ארון המטבח, המזגן המיני-מרכזי, המערכת הסולרית, זכוכית בידודית, תריסי גלילה חשמליים וחיבורי חשמל, מים וביוב...אלה עובדות מהשטח במחירי דצמבר 2006. כתבת שלא ניתן לתקן בעיית רטיבות בקומה 6 בבנייה טרומית...זה מתוך הניסיון המעשי שלך? האם זה אומר שמתוך ניסיונך כשמאי נזקים (20 שנה!), לא ביצעו תיקונים בבניה טרומית בקומה 6? או בצעו רק עם פיגומים? לא שמעת על תיקונים מתוך סל הנפה או בשיטת הסנפלינג? אינך יודע כי תיקונים בקיר חיצוני של בית משותף מבוצע מתוך תקציב הבית המשותף? ואיך מבעים תיקוני רטיבות בקומה 6 בבית משותף שבנוי בלוקים וטיח? עם הליקופטר? הניסיון שלך אינו בבצוע וזה ברור כשמש, לכן הערותיך בנושא סוגי הבניה, אינן מבוססות על ניסיון בכלל. כתבת: "את הבעיות מהרטיבות אי אפשר לתקן כמו שצריך. הכל זו מריחה" ??? זה מה שאתה מכיר? מריחות? האם אי-פעם פיקחת על בצוע תיקוני רטיבות בכלל? איזו מן הנחה זו בכלל? האם לדעתך אף פעם לא הצליחו לתקן בעיות רטיבות במבנים גבוהים? אז מה עשו? פרקו ובנו מחדש? האם באמת אתה חושב שאין פיתרון? בית פרטי של 150 מ"ר, גמור ברמה גבוהה ב-105,000 $ זו מציאה "סופר גדולה" באזור המרכז ובערים הגדולות, כאשר הבניה מבוצעת עם בידוד פי 4 מהתקן וללא בעיות רטיבות מהסוג שעלולות לצוץ בבניה הטרומית. יש לך עוד הרבה מה ללמוד - לימודים מעשיים - רכישת ניסיון בשטח בבצוע, לא בתכנון קונסטרוקציות ואני מאחל לך הצלחה רבה בהמשך הדרך, כי יש לך הרבה ידע, אבל לא מעשי, אז "הצנע לכת"...