היתרונות והחסרונות של בניה טרומית

polypoly2

New member
היתרונות והחסרונות של בניה טרומית

לעומת בניה בבלוקים של איטונג. מה עדיף ולמה? תודה!
 

mol3

New member
חסרונות ויתרונות

יתרונות: 1. בנייה מהירה, מתאימה להקמת שיכונים בתקופה בה צריך לבנות הרבה ומהר (עלייה). 2. מתאימה לתקופה בה יש מעט פועלי בניין (שוב, כתוצאה מביקוש רב). חסרונות : 1. בלאי במישקים בין האלמנטים אשר יוצר בסופו של דבר נזילות עקב סדקים. 2. ריבים בלתי פוסקים בין השכנים על עלויות האחזקה של הסדקים. 3. אם זה קיר אחב (אין קיר פנימי מבלוקים) החסרון הם גשרי קור וקושי לקדוח בקירות. 4. קושיות המבנה והחיבור הרציף, מעבירים רעשים קלים לכל שטח הבניין ולפעמים באופן בלתי נסבלץ 5. זה לא יוצא יותר זול. מסקנה - גם אם מישהו כאן יגיד לכם שזה מעולה (ואני יכול לנחש מי פה בעד בנייה מתועשת) ... לא ליגוע בבנייה טרומית. היחיד שזה משתלם לו הוא הקבלן, שירוויח אותו הדבר (לכם זה גם יעלה אותו הדבר) אבל הוא יעבוד בשטח פחות.
 

mol3

New member
מכאן

בוגר לימודי הנדסאי בניין במגמת תכנון קונסטרוקציות, לקראת קבלת רישיון קונסטרוקטור. בוגר לימודי שמאות מקרקעין. בוגר לימודי שמאות נזקים שמאי נזקים כמעט שני עשורים.
 

בינא

Member
בניה טרומית - שיטת בניה מתועשת

שיטת הבניה הטרומית היא שיטת בניה מתועשת כבדה. בשטח יש לבצע יסודות (בדרך-כלל כלונסאות), רצפת יסוד מבטון יצוק באתר וממ"ד יצוק באתר. שאר המבנה - תקרות וקירות נושאים, חיצוניים ופנימיים - מיוצרים במפעל, מובאים ומורכבים בשטח . במקרה של גג שטוח, מבצעים השלמת יציקה עם שפועים, איטום וצביעת מגן או בונים גג רעפים בשיפועים. עבודות ההכנות לחשמל, אינסטלציה, טלפון, מסגרות לחלונות, ארגז תריס וספי חלון, מבוצעים במפעל. שאר העבודות מבוצעות בשטח - חשמל, אינסטלציה, ריצוף, חלוקות גבס או בלוקים מתועשים, צבע, הרכבת דלתות וחלונות, דו"ש ומזוג אוויר, אינטרקום וכיו"ב. בלוקי איטונג משמשים בבניה הקונוונציונאלית הכבדה ("הרגילה"), כתחליף לבלוק הבטון האפור. בשני המקרים יש בידוד חלקי. בקירות הטרומיים יש קל-קר בעובי 2 ס"מ בתוך הקירות, מה שמביא את רמת הבידוד של הקירות החיצוניים לרמת הבידוד של בלוקי ה"איטונג", בשני המקרים, קרוב לדרישות התקן המינימאלי לבידוד. השוואה בין שיטות בניה שונות, מידע על שיטות בניה נוספות, כולל מידע על שיטת בניה העושה שימוש בלוחות משוריינים של "איטונג" ("בטרום"), ניתן למצוא באתר בית: www.bayit-il.co.il
 

M הדרך

New member
יתרונות נוספים

יש יתרונות נוספים בשיטת הבניה הלא קונבנציונאלית כמו למשל : 1. העמידות והתבניות המוכנות שיכולות להפחית את ליקויי הבנייה שנעשים בבניה הקונוונציונאלית. 2. הקבלנים יכולים לחסוך בכוח אדם וברחבי הארץ יש פרויקטים שנבנו בשיטות אלה. באופן עקרוני, לא צריכה להיות השפעה על המחיר. אבל אדם הוא אדם, מאד תבניתי תמיד תשאר הרתיעה מהבנייה בשיטה זו אולי בגלל שהיא מזכירה את ימי השיכונים של שנות ה- 50.שהיינו רואים את אפרוריות הבניין, וחושבים "אפילו מסמר אי אפשר לתקוע,צריך מקדחה" פעם כשהמחסום הפסיכולוגי יוסר, לא תהיה השפעה...נבנה מתועש, נאכל מתועש,נקנה מתועש הרי ממילא הכל היום מתועש ופלסטיקי ו/או מקסימום מייד אין צ'יינה...
 

בינא

Member
יתרונות וחסרונות - עלות/תועלת

רבות נכתב בנושאים האלה והוכחות יש למכביר, אבל עם ישראל שמרן ו"לא מאמין". התוצאה היא שהרוב משלמים יותר על טיב הולך ונעשה רע עם עלות פוחתת משנה לשנה. אם היו מציעים לכם בית בגודל 150 מ"ר, מבודד פי 4 מדרישות התקן, מוכן למגורים במחיר של 105,000 $/מ"ר - עלות המבנה, כולל חיבורים לחשמל, ביוב ומים (לא כולל עלות המגרש ולא כולל תכנון ואגרות בניה), בכל מקום בארץ, בנוי בשיטת בניה מתועשת מוכחת עם קבלות ואנשים שגרים בבתים כאלה, הייתם קונים? בוודאי שלא... למה???
 

בינא

Member
יתרונות וחסרונות הבניה הטרומית

יתרונות - לבניה של בית בודד - אין. טוב לבניה של הרבה יחידות באותו אתר, כי מחייב מנופים מיוחדים ואז מהחיר מתאזן. חסרונות - רמת בידוד כמו של בית בנוי בלוקים. חוסר אפשרות לבצע שינויים עקב היוקר הרב ומסיבות קונסטרוקטיביות. הקירות חייבים להיות במידות המתאימות לתבניות הקיימות במפעל - גמישות בתכנון = 0. הקירות "עובדים" כל החיים ושומעים זאת בלילות חמים וקרים במיוחד כקולות נפץ. בכל מקרה חייבים לבצע יסודות, רצפת יסוד וממ"ד ביציקות בטון.
 

mol3

New member
בינא, אולי תספר להם על הפורום השני

רק כמה דקות לפני שענית כאן על השאלה, ענית למישהו בפורום "בנייה ושיפוצים". בידיוק כמו שכתבתי למעלה, אנשים שחיים בבית בן 15, בקומה 6 מתוך 9, מתלוננים על "פס רטיבות" בקיר חיצוני. ותשובתך בינא היתה... יש לכם בעייה בבידוד אחרי 15 שנים זה קורה. אז אולי תהייה לפחות ישר עם אלו שאתה עונה להם. הרי בידיוק כמו שכתבתי למעלה, הנה דוגמה מהחיים. בנייה טרומית זה צרות צרורות. בית הבנוי מקשה אחת זה בעיות מפה ועד להודעה חדשה. אין שום יתרונות, זה לא עולה פחות. אתה מציג להם 105,000 $ לבניין בן 150 מ"ר, כאילו זו מציאה גדולה. יש לדעת, את הבעיות מהרטיבות אי אפשר לתקן כמו שצריך. הכל זו מריחה. ברגע שהאירום בין האלמנטים נשחק, אין מה לעשות יותר, חוץ מלהתחיל למרוח חומרי איטום. וכשהדירה בקומה 6, זה פיגומים ובלגאנים. וזה עולה הרבה וזה אמור ליפול על וועד הבית. תארו לכן כמה עכשיו יעלה לטפל בפסי איטום בבית בן 9 קומות, כל כמה שנים. לסיכום... מי שבונה בית בבנייה טרומית שידע שיש לזה מחיר גבוה.
 
מי בונה בית פרטי טרומי ?

כל עוד אין קו במפעל ליצור וילות זה לא ישתלם לאף אחד . אף בונה פרטי לא יכול לממן שולחן יציקה עם כל הטרנספורמציות שצריך , בנוסף יש את העלות של המנוף שזה סכום לא מבוטל . אם קונים קירות ממפעל טרומי זה יכול להיות פתרון מצויין מהיר וחסכוני . אין מה להשוות כלל בעיות איטום בבית קומות טרומי לבית קרקע טרומי , בבית קרקע החיבורים נגישים הרבה יותר לתיקון , אבל אין לשכוח שבעיות איטום יש גם בבניה רגילה אפילו יותר מבניה טרומית, אבל משום מה זה לא נרשם ברקורד , זה עובר כאילו זה כוח עליון וזה מחוייב המציאות, בלי לפגוע במוניטין של הבניה הקונבנציונלית . לאור הדרישה הלא מוצקה של אשתי לקירות בטון, כי יש קסאמים סקאדים וכל מיני חולרות אחרים מדי פעם , זה יהיה נחמד להשתמש בבניה טרומית . בבניה טרומית אין טיח זה כבר חיסכון של 8000$ בערך, כי עדיין יש לבצע שליכטה . אין כמעט חציבות יש ריתוכים אבל לי זה פשוט יש לי רתכת אלקטרונית .
 

בינא

Member
המושגים שלך מוטעים - להלן תיקונים

לצערי הרב, קיים אצלך mol3 ואצל משתתפים נוספים בפורום, בלבול במושגים ומכאן, כתוצאה, השתלחות ו"הוצאת מסקנות", בלי קשר... איטום לא = בידוד. כתבת:"יש לכם בעייה בבידוד אחרי 15 שנים זה קורה" ,כאילו ציטוט ממה שאני כתבתי... אני כתבתי: "בעיה באיטום"...אחרי 15 שנים זה מצויין (!) לעומת בניה קונוונציונאלית... כתבת:"בית בנוי מקשה אחת" - אין דבר כזה...בית, גם בבניה מתועשת, בנוי תמיד מחלקים. כתבת:"בנייה טרומית זה צרות צרורות"...אז אולי תסביר לי מדוע חברת "אפריקה ישראל" הבונה רק בבניה טרומית, מצליחה כל-כך והדירות שלה רק עולות בערכן? בניה מתועשת כוללת גם את הבניה הטרומית אבל גם 100 שיטות אחרות נוספות ואתה ואחרים ממשיכים לבלבל בין השיטות כאילו מה שקורה באחת, משליך ישר על כולם - לא נכון! הסברתי ובזה הסכמתי אתך, כי בניה טרומית לאדם הבודד המנסה לבנות על מגרש שלו, אינה משתלמת ותהיה יותר יקרה מבניה קונוונציונאלית אפילו...אבל לא בניה בשיטות מתועשות אחרות...כמו שיטת "בית ישראלי", בה מעורבת חברת "איטונג" עם לוחות ה"בטרום". בשיטת "בית ישראלי" ניתן לקבל מבנה בעלויות נמוכות ב-25% לפחות מבניה קונוונציונאלית כבדה או בניה קלה מעץ והמחיר כולל את ארון המטבח, המזגן המיני-מרכזי, המערכת הסולרית, זכוכית בידודית, תריסי גלילה חשמליים וחיבורי חשמל, מים וביוב...אלה עובדות מהשטח במחירי דצמבר 2006. כתבת שלא ניתן לתקן בעיית רטיבות בקומה 6 בבנייה טרומית...זה מתוך הניסיון המעשי שלך? האם זה אומר שמתוך ניסיונך כשמאי נזקים (20 שנה!), לא ביצעו תיקונים בבניה טרומית בקומה 6? או בצעו רק עם פיגומים? לא שמעת על תיקונים מתוך סל הנפה או בשיטת הסנפלינג? אינך יודע כי תיקונים בקיר חיצוני של בית משותף מבוצע מתוך תקציב הבית המשותף? ואיך מבעים תיקוני רטיבות בקומה 6 בבית משותף שבנוי בלוקים וטיח? עם הליקופטר? הניסיון שלך אינו בבצוע וזה ברור כשמש, לכן הערותיך בנושא סוגי הבניה, אינן מבוססות על ניסיון בכלל. כתבת: "את הבעיות מהרטיבות אי אפשר לתקן כמו שצריך. הכל זו מריחה" ??? זה מה שאתה מכיר? מריחות? האם אי-פעם פיקחת על בצוע תיקוני רטיבות בכלל? איזו מן הנחה זו בכלל? האם לדעתך אף פעם לא הצליחו לתקן בעיות רטיבות במבנים גבוהים? אז מה עשו? פרקו ובנו מחדש? האם באמת אתה חושב שאין פיתרון? בית פרטי של 150 מ"ר, גמור ברמה גבוהה ב-105,000 $ זו מציאה "סופר גדולה" באזור המרכז ובערים הגדולות, כאשר הבניה מבוצעת עם בידוד פי 4 מהתקן וללא בעיות רטיבות מהסוג שעלולות לצוץ בבניה הטרומית. יש לך עוד הרבה מה ללמוד - לימודים מעשיים - רכישת ניסיון בשטח בבצוע, לא בתכנון קונסטרוקציות ואני מאחל לך הצלחה רבה בהמשך הדרך, כי יש לך הרבה ידע, אבל לא מעשי, אז "הצנע לכת"...
 

mol3

New member
אכן השתמשתי במונחים לא מדוייקים

כשכתבתי מקשה אחת, בתכוונתי שהקיר איננו מודולארי, כיוון שהוא בנוי יחידות שהמודולאריות שלהן היא ברמת הפלטה. וכד', לאיטום המישקים. אין לי כל כוונה להכנס אתך כאן לפולמוס. ראיתי בחיי הרבה בניינים על כל החוליים שלהם. הלכתי ללמוד את התחום לא מתוך כוונה לעסוק בו, אלא רק מתוך זה שהוא מרתק אותי וידעתי עליו עוד הרבה קודם לכך, אבל רציתי להעמיק את הידיעות, לפחות לרמה שאני יודע לתכנן בניין פשוט (4 קומות). משום מה, אני לא אוהב בנייה טרומית וכנראה אני מחפש בה כל פגם אפשרי. משום מה, אתה לא אוהב בנייה קונבציונאלית, ואתה מחפש בה כל פגם אפשרי. על טעם וריח... אין להתווכח. אבל בסופו של דבר, המציאות מדברת בעד עצמה... רוב האנשים מעדיפים בנייה קונבנציונאלית. כנראה שהם שמעו דבר מה או שניים ממכרים / חברים. אפילו ברמת הגיוון בנייה טרומית היא שבלונית ומעצבנת ומתאימה לבניינים סימטריים בלי טיפת יצירתיות (מבחינה אדריכלית). שכן תמיד אפשר להנחות את הפועל לבנות בכל קו אפשרי במרחב. לעומת זאת, כל אלמנט שונה בבנייה הטרומית, מצריך פרוצדורה שונה של ייצור. מה לעשות, בניין צריך גם להראות אסטטי. ובנייה טרומית, לא מעודדת זאת, בלשון המעטה. לסיכום.... אני אשאר בדעותי ואתה בדיעותיך וכנראה שאף אחד לא ישכנע את האחר.
 
למעלה