היתרונות של מזגן מרכזי

singera

New member
היתרונות של מזגן מרכזי

מה כל כך אנשים רצים על המיני מרכזי כאשר: יש לו התקנה יקרה, ניקוי הפילטרים שלו מסובך, גורם למריבות קר לי - חם לי, על כל תקלה יש לפתוח את ההנמכה והוא לוקח הרבה חשמל? מול מפוצל: התקנה זולה, ניקוי פילטרים פשוט, לכל אחד יש טרמוסטט משלו, בעת תקלה פותחים רק 4 ברגים, וכאשר בן בית אחד נמצא לא צריכים להדליק 5 כ"ס! אגב בית עם מזגנים מפוצלים יקחו הרבה יותר חשמל ממרכזי או קצט יותר? אצלי בבית יש בסלון מזגן 3 כ"ס תדיראן ריצפתי חדש (עם הפנל בצד ותצוגה דיגיטלית ושלט) שממזג לסלון ולמטבח ובעזרת תעלה אחורית ממזג את החדר של אחי. ומזגנים עיליים 1.5/1.25*2 בחדר השינה שלי ושל הורי תוצרת תדיראן עם השלט הישן מדובר בדגם שלפני 11 שנה. הבית מוזן ב1*40A

מאגר

New member
אין יתרונות למזגן מרכזי

היתרון היחידי במזגן מרכזי הוא שהמוכר והמתקין מרויחים טוב ניצול החשמל שלו הרבה יותר יקרה מניצולת חשמל של מזגנים עילייים ובמחיר של מיני מרכזי אפשר היות לרשת את כל הבית במזגנים עליים. הדבר דומה שאתה נוסע עם מנוע גדול לאילת עם נוסע אחד או עם ארבעה הוא יצרוך את אותה כמות דלק.בשביל לקרר חדר אחד אתה צריך להפעיל את כל המזגן בכול גודלו.

רז חשמל

New member
מזגן מרכזי מול מפוצל

לטעמי למזגן מרכזי יש 1.5 יתרונות בלבד: בהרבה מקרים הוא נסתר לחלוטין - יתרון עיצובי. מזגן מרכזי מקרר/מחמם אזור שלם כך שאין הבדלי טמפרטורה בין חלקי הבית - יתרון שהוא גם חסרון. מעבר לכך, שוב אני מסכים עם מאגר, נצילות נמוכה, עלויות יקרות בהתקנה ואחזקה, "ריבים" בין דיירי הבית ובסוף יפרקו את המזגן המרכזי ויעברו לעיליים קטנים (מנסיון אישי). אם בכל זאת הולכים על מזגן מרכזי, מומלץ מאוד שהוא יהיה תלת פאזי.

Rשף

New member
תוכל להסביר למה הנצילות נמוכה ?

מזגן מרכזי תלת פאזי יותר נפוץ ממפוצל תלת פאזי ועבור הספק זהה יהיה יעיל יותר. עלויות אחזקה- שוב לא ממש ברור, רוב התיקונים נעשים ביחידה החיצונית או דרך פתח שירות (אם לא שכחתם להשאיר כזה) ונקוי הפילטרים דווקא פשוט יותר, לפחות אצלי. היתרון העיצובי משפיע גם מחוץ לבית- יחידה חיצונית אחת לעומת כמה. החיסרון היחיד, והוא כמובן חיסרון ענק, הוא המיזוג הכולל של השטח וחוסר הגמישות.

tarami

New member
מזגן חדש-אלקטרה דיגיטל!!!!

יצא מזגן חדש לשוק מטעם אלקטרה אשר לפי מידע שקיבלתי מאנשי אלקטרה המזגן עובד על תפוקות משתנות כאשר מורכבים דמפרים ביציאות והמנוע מוריד תפוקה לפי הצורך וכמו כן יש אפשרות לשליטה על הטמפרטורה בכל אזור בנפרד. האם הם מבלבלים את המוח או שישנה פריצת דרך בנושא???

מאגר

New member
ישנה פריצת דרך אבל

למרות שיש פריצת דרך עדין התיצרוכת שלו מאוד גבוה ועדין זה מנוע של 4 או 5 כ"ס שעובד מפסיק ועובד התיצרוכתלא יורדת כמעט

tarami

New member
לא לפי דברי המהנדס של אלקטרה...

הם טוענים שכאשר היציאות סגורות(נניח ש-2 פתוחות) הוא יוריד תפוקה ל-סביבות 500 CFM ויצרוך חשמל למעשה כמו מזגן עילי שנותן תפוקה דומה(משהו כמו 1.5 כ"ס עד 2 כ"ס) האםאתה יודע אחרת??

למעלה