הי, אבי, ראיתי את היוזמה החדשה שלך!

eyalgr

New member
הי, אבי, ראיתי את היוזמה החדשה שלך!

כל הכבוד! אתה מגיע גם לדור 128 ביט? וכל אלו שאמרו שניאו-גיאו זה 16 ביט- תאכלו ת'לב
אני צדקתי כל הזמן!!!

AxBattler

New member
תודה רבה

עבדתי קשה על הפרוייקט הזה. אני חושש שאני אאלץ לגעת בדרימקאסט וב PS2 אבל זהו זה. הסקירה תסתיים בסוף שנת 1999.

mdo

New member
NEOGEO זה כן 16-BIT

Processors: Motorola 68000 (12Mhz, 16-bit), Z80 (Zilog-80a 4Mhz, 8-bit) Resolution: 304x224 Color Palette: 65,536 Maximum colors on-screen: 4,096 Maximum sprites on-screen: 380 Minimum sprite size: 1x2 Maximum sprite size: 16x512 Maximum amount of game planes: 3 Sound Channels: 4-FM synthesis, 7-Digital Internal, 3-PSG, 1 noise channel RAM: Internal RAM: 64kb, Video RAM: 68kb, Z80 RAM: 2kb Memory Card: 8kb or *68-pin JEIDA ver.3 spec memory *Any 68-pin memory that fits the JEIDA ver.3 spec will work נלקח מתוך http://www.hardworks.de/neogeo/

AxBattler

New member
צודק.

אני גם סתרתי את מה שכתבתי בעצמי באתר: www.vgfreak.com/ng.htm המעבד הגרפי של הניאו גיאו, עבד על 24 ביט. זה דומה לטורבו גרפיקס שהיה לו BUS מרכזי של 8 ביט אבל המעבד הגרפי שלו עבד על 16 ביט. www.vgfreak.com/pce.htm אני אתקן את הכתבה בהתאם. מצטער, אייל...

mdo

New member
זה היה הטיעון הבא שלי../images/Emo123.gif

דרך אגב, איך אתה יודע שהמעבד הגרפי של הניאו גיאו עובד על 24 ביט?

eyalgr

New member
הלוואי שהיה לי מושג...../images/Emo7.gif

האמת היא ששום דבר שאני יודע, אני לא זוכר מאיפה. גם אם זה לא נכון במקרה הזה...

mdo

New member
רק כדי להבהיר...

א.לא היתה בשאלה שלי שום כוונה לפגוע. ב.השאלה פונה ל-אקסבאטלר (או לכל אחד אחר שיכול לענות עליה). אני שואל זאת כי משני הדפים שהתבססנו עליהם לא נובע הדבר ישירות, אם כי יש היגיון בכך, שאם כל פיקסל מקבל ערך של 12 ביט, אז (אני מניח) מעבד עם אוגרים ובאס של 24 ביט יוכל לפנות לשני פיקסלים עוקבים במחזור אחד.

mdo

New member
אז היות ולא נתון מידע

על המעבד הגרפי (אם בכלל קיים אחד) יש להניח שגם הוא 16 ביט. כי למרות מה שכתבתי בהודעה הקודמת, אם אין למעבד אוגרים של 24 ביט (ולמען האמת אף פעם לא שמעתי על מעבד כזה) אז אין לו צורך בבאס (נתונים) של של 24 ביט. דרך אגב, מעבדים, קונסולות וכו' מקוטלגים על פי האוגרים למטרה כללית (GPR) של המעבד המרכזי (CPU). שזה גם למה הגיים-קיוב נחשבת לקונסולת 128 ביט למרות הבאס שלה.

AxBattler

New member
תראה,

הרבה אתרים רציניים (ובכללם GAMESPOT) מקטלגים את הניאו גיאו כקונסולת 24 ביט למרות שהבאס שלה הוא 16. באותה מידה אותם אתרים מקטלגים את הטורבו גרפיקס כקונסולת 16 ביט למרות שהבאס שלה הוא רק 8. אני מסיק מזה שיש לניאו גיאו איזשהו רכיב שיש לו ערוץ של 24 ביט. אם זה לא ה CPU אז זה המעבד הגרפי או כרטיס הקול (יש עוד דברים?).

mdo

New member
אני יסביר

קודם כל, לא הצלחתי למצוא ב-GAMESPOT שום קישור לניאו גיאו. בקשר לטורבו גרפיקס, אז כמו שאמרתי, הקטלוג נעשה לפי המעבד המרכזי (CPU) ולא לפי שום מעבד אחר, או רוחב באס. המעבד מקוטלג לפי האוגרים למטרה כללית (GPR) של המעבד. עכשיו, אין לי SPECS של הטורבו גרפיקס, אבל אני מניח שיש לו מעבד מרכזי של 16 ביט ולכן הוא מקוטלג כ-16 ביט. כך שבשורה התחתונה גם אם כן יש לניאו גיאו מעבד גרפי של 24 ביט (ואני בטוח ב-99% שאין לו), עדיין יש לקטלג אותו כ-16 ביט.

ShotokanMaster

New member
אהמ.....

לא נראה לי שיש לו מעבד של 24! אתם יודעים איזה מתקדם הוא היה צריך להיות בשביל זה! אנחנו מדברים פה על קונסולה שיצאה ב-89 (למרות שהיא הייתה מבוססת על חומרת הארקייד....) וכשאתה אומר אוגרים למטרה כללית אתה מתכוון לכלל חלקי המאבד? (כלומר שלרובם אם לא לכולם יש 16 ביט?)

mdo

New member
גם לי לא נראה שיש לו מעבד 24 ביט

כמו שכבר אמרתי בכל אחת מההודעות הקודמות שלי. למידע מדויק על אוגרים למטרה כללית, חפש GPR או GENERAL PURPOSE REGISTERS. בגדול, האוגרים הם חלק ממבנה המעבד. הם משמשים כמעין תאי זיכרון פרטיים של המעבד. חלקם למטרות מוגדרות מראש, כמו למשל אוגר הכתובות או אוגר הדגלים. חלקם למטרה כללית. נגיד למשל אתה רוצה שהמעבד יעשה את הפעולה החשבונית: 2+1 , יהיה עליך קודם כל להכניס את הערך 2 ל-GPR אחד ו-1 לאחר, ואז להורות למעבד לבצע את פעולת החיבור. (התוצאה תשמר באחד מן האוגרים, בהתאם לצורה שרשמת את הפקודה). (כל זה היה ממש על רגל אחת ולכן אני מבקש מכל מי שיודע על מה מדובר לא לקטול אותי, אני מודע ל"חוסר הדיוקים")

ShotokanMaster

New member
הקשב...(כבר אין לי מה לכתוב ככותרת)

אני לא סתרתי את דבריך, להיפך, אישרתי אותם.....אני לא מכיר אמנם את ההגדרות המדויקות (אני יותר מתמצא באלה של הסיפיאס 2/1) אבל אני יודע על מה אתה מדבר.....

AxBattler

New member
ציטוט:

"NeoGeo SNK, a long-time Nintendo developer and maker of such games as the three Ikari Warriors releases and Crystalis, releases the 24-bit NeoGeo in arcade and home formats. The graphics and sounds crush those of the Genesis and TurboGrafx-16, but the $399 retail price crushes the NeoGeo's sales." מתוך: http://www.gamespot.com/gamespot/features/video/hov/p7_01.html אני לא המצאתי את זה. יש עוד הרבה מקורות בהם כתוב שהניאו גיאו הוא 24 ביט.

AxBattler

New member
אני חושב שאני מתחיל להבין...

ראשית כל קראו את המסמך הזה: http://www.gamefaqs.com/console/neogeo/review/R19898.html (אתר מדהים, gamefaq) הם כותבים שלניאו גיאו יש למעשה שני מעבדים: 16 ביט ומעבד משנה 8 ביט (שאני מאמין שהוא מופקד על עיבודים גרפיים).

ShotokanMaster

New member
המממ....

אם המאבד הגרפי הוא אכן 8 ביט אז אסאנקיי עשו ניצול מצוין של סף היכולות שלו! אגב, אמי מכיר את האתר, הוא באמת מצויין...

mdo

New member
כנראה שזו באמת הסיבה.

כתוב שם שמעבד ה-8 ביט הוא מעבד עזר. כנראה למטרה כללית. הוא, בכל אופן, לא יכול להיות המעבד הגרפי כי הוא יכול להעביר בבאס רק ערכים של 8 ביט, בעוד המערכת (הגרפית) עובדת עם ערכי 12 ביט לכל הפחות. דרך אגב, לא כל מערכת משתמשת במעבד גרפי. בפי-סי, למשל, עד לכרטיס ה-ג'י פורס הראשון לא היו מעבדים גרפיים, אלא רק כרטיסים ומאיצים. לפי דעתי, גם בניאו גיאו אין מעבד גרפי, אלא רק כרטיס.

למעלה